reklam
Ana Sayfa Eğitim, Sür Manşet 12 Eylül 2023 1281 Görüntüleme

Beykoz Eğitime Destek Derneği İlkokulu açıldı

Beykoz Eğitime Destek Derneği 2023 yılında yapımına başladığı ilkokul inşaatını tamamladı.

Beykoz Eğitime Destek Derneği 2023 yılında yapımına başladığı ilkokul inşaatını tamamladı.Beykoz Zerzevatçı Köyünde depreme dayanıksız olduğu gerekçesiyle yıkılan Sait Taşçıoğlu İlkokulu’nun yerine Beykoz Eğitime Destek Derneği (BEDES) yenisini yaptı. 2 yıldır inşaatı devam eden ilkokulda eğitim öğretime başlanırken, okullarının yıkılması nedeniyle Görele İlkokuluna giden öğrenciler ise yeni okullarına kavuşmanın mutluluğunu yaşadı.BEDES Başkanı Gülay Demirel duygu ve düşüncelerini Dost Beykoz ile paylaşarak, “millet olarak çok zor günler geçiyoruz. Deprem ve doğal afetler hepimizi üzüyor fakat diğer taraftan da hayat devam ediyor” ifadelerini kullandı.

2005 yılından beri BEDES olarak çok değişik çalışmaların içinde olduklarını fakat ilk kez tamamen kendi öz kaynakları ile bir ilkokul yaptıklarını söyleyen Bayan Demirel, okulu tamamen BEDES’in içinde yer alan iyilik dükkânından elde ettikleri gelirle yaptıklarını dile getirdi.Bir buçuk milyonu aşkın bir rakama tekabül eden okulun içindeki Atatürk köşesinin yapımını başka bir arkadaşlarının üstlendiğini kaydeden Demirel, okulu Cumhuriyetin 100. Yılına armağan ettiklerini söyledi.Cumhuriyet’in 100. Yılına armağan olsun

Beykoz Eğitime Destek Derneği Başkanı Gülay Demirel, “okulumuzu Cumhuriyetimizin 100. Yılında eğitim öğretime açmış olmanın mutluğunu yaşıyoruz. Millet olarak içinde bulunduğumuz bu zor günlerde bu tarz mutluluklarla ayakta kalmaya çalışıyoruz.” dedi.“Çok heyecanlıyız… Çok özel duygular yaşıyoruz… Öğrencilerimiz çok mutlu” şeklinde konuşan Gülay Demirel mahalle halkının kendilerine teşekkür ettiğini, eğitim öğretime başlayan okulun resmi açılışı için hazırlıklarının sürdüğünü ve Beykoz Kaymakamının göreve başlamasıyla birlikte açılışı gerçekleştireceklerini belirtti.

Eğitim Öğretim Yılının ilk gününde BEDES Yönetim Kurulu da öğrencileri yalnız bırakmadı.

Yorumlar

Tema Tasarım | AnatoliaWeb