reklam
Ana Sayfa Genel, Sür Manşet 24 Temmuz 2023 685 Görüntüleme

Beykoz Çubuklu’da evleri için mücadele ediyorlar

Beykoz Çubuklu Mahallesi Torun ve Ece Sokaklarında oturan yaklaşık 60 hane evleri için mücadele ediyor. Başkalarına tescil edilen arazileri mahkeme yoluyla satışa çıkarıldı.

Beykoz Çubuklu Mahallesi Torun ve Ece Sokaklarında oturan yaklaşık 60 hane evleri için mücadele ediyor. Başkalarına tescil edilen arazileri mahkeme yoluyla satışa çıkarıldı.Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatıyla KİPTAŞ’a devredilerek kentsel dönüşüm alanı ilan edilen bölgenin dışında kalan hane sahipleri zor günler yaşıyor. Söz konusu arazinin KİPTAŞ’a devredildiği süreçte mahkemesi devam ettiği için devir işlemi yapılamayan iki mahallede yaşayan 60 hane evlerini kaybetme korkusuyla yaşıyorlar.İhale tarihinin 25.07.2023 Salı günü saat 10:00 itibariyle sonlanacağını duyuran Beykoz, Çubuklu Mahallesi, Torun ve Ece Sokak Sakinleri “Zamanımız çok kısıtlı olduğu için sizlerden acil destek ve çözüm istirham ediyoruz.” Diyerek yetkililerden yardım bekliyor.Mahalle sakinlerinin konuya ilişkin basın açıklaması şu şekilde:

Bizler, İstanbul Beykoz Çubuklu Mahallesi Torun Sokak ve Ece Sokak’ta ikamet eden vatandaşlarız. Elli yılı aşkın bir süredir burada oturmakta ve büyüklerimiz bizler ve çocuklarımız hayatlarımızı burada idame ettirmekteyiz. Ancak uzun yıllardır tapularımızı bedeli karşılığında alma hayali kurarken 2018 yılında imar barışından faydalanmak amacıyla başvuru yapmak isterken evlerimizin bulunduğu bölgenin Osmanlı tapusu vasıtasıyla başkalarına tescil edildiğini öğrendik.

Tamamen iyi niyetli bir şekilde burada yaşıyor olmamıza rağmen bizim bilgimiz dışında yaşanan bu gelişme bizi ziyadesiyle hüsrana uğrattı. Bunun üzerine yasal haklarımızı aramak maksadıyla gerekli mercilere başvurumuzu yaptık. Zilyetlik hakkımızı almak ve tapularımızın bize tescil edilmesi veya uygun ortamda ve şartlarda satılması hususunda dava süreci başlattık. Aynı zamanda sahibi olduğunu iddia eden şahısların avukatı Hüseyin Toprak ile irtibata geçerek yine karşılıklı mutabakat ile satın alma yoluna gittik. Ancak karşı tarafın talep ettiği ücretlere çıkabilmemiz mümkün olmadı ve sonuç alamadık.Geldiğimiz noktada davamız istinaf mahkemesinde halen devam ederken, karşı taraf izale-i şüyu talebinde bulunarak yaşadığımız evlerimizin hayatlarımızın geleceğimizin bulunduğu evlerimizi ve yerlerimizi ihale yoluyla yerel mahkeme kanadıyla satışa sunmak için karar çıkarmıştır. Daha önce de bunu denemişlerdi ancak üst mahkeme satışı durdurmuştu. Halen üst mahkeme kararı ile yerlerimizde şerh kararı olmasına rağmen satış sürecini başlattılar.

Bizler yine de tüm iyi niyetimizle şartlarımızı son noktasına kadar zorlayarak, yakınlarımıza borçlanarak açık arttırma usulüyle yapılacak ihaleye katılarak süreci bitirmek için hazırlıklarımızı yapmıştık.

Ancak ihaleye başka bir teklif verildiğini gördük. Bu teklifin kime/kimlere ait olduğunu ve satın alma fiyatlarının ne kadar yükseltileceğini bilmediğimiz için evlerimizin bulunduğu alanları alamayıp bin bir emek ve alın teri ile yapılan evlerimizden olma endişesi içindeyiz.Bizler Vatanı ve Milleti için her türlü fedakarlığı yapmaya hazır vatan sever insanlarız. Hayatımız boyunca örnek birer yurttaş olmaya gayret ettik. Yıllardır mahallemizde büyük bir aile gibi geleneksel Türk değerlerini yaşatmaya ve birlik beraberlik içerisinde birbirimize destek olmaya çabaladık.

Dişimizden tırnağımızdan arttırdığımız küçük paralarla yaptığımız ve yıllardır oturduğumuz evlerimizi ve yerlerimizi almak istiyoruz.

Fakat yaşadığımız son olumsuzluklardan dolayı karşımızdaki şahıslarla baş edebilme olanağımızın artık kalmadığı noktadayız.Sayın Cumhurbaşkanımızın ve yüce devletimizin bizi yalnız bırakmayacağını düşünüyor ve desteklerinizi bekliyoruz.

İhale tarihi 25.07.2023 Salı günü saat 10:00 itibariyle sonlanacaktır. Zamanımız çok kısıtlı olduğu için sizlerden acil destek ve çözüm istirham ediyoruz.

Saygılarımızla, arz ederiz.

Beykoz, Çubuklu Mahallesi, Torun ve Ece Sokak Sakinleri.

Yorumlar

İlginizi çekebilir

Zabıtalar Memuriyet Yemini Etti

Zabıtalar Memuriyet Yemini Etti

Tema Tasarım | AnatoliaWeb