reklam
reklam reklam reklam
Ana Sayfa Siyaset, Sür Manşet 24 Mayıs 2023 760 Görüntüleme

Binali Yıldırım Beykoz’a geldi

AK Parti Beykoz İlçe Başkanlığı tarafından düzenlenen “Cumhur İttifakı Buluşması”, AK Parti Genel Başkanvekili Binali Yıldırım’ın katılımıyla gerçekleşti.

AK Parti Beykoz İlçe Başkanlığı tarafından düzenlenen “Cumhur İttifakı Buluşması”, AK Parti Genel Başkanvekili Binali Yıldırım’ın katılımıyla gerçekleşti.AK Parti Beykoz İlçe Başkanlığı, “Cumhur İttifakı Buluşması” düzenledi. Buluşmaya, AK Parti Genel Başkanvekili Binali Yıldırım da katıldı.

Toplantıya Yıldırım’ın yanı sıra, AK Parti Beykoz İlçe Başkanı Muhammed Hanefi Dilmaç, Beykoz Belediye Başkanı Murat Aydın, MHP İlçe Başkanı Emre Çömlekçi, Yeniden Refah Partisi İlçe Başkanı Mikail Akyıldız, BBP İlçe Başkanı Masum Ustabaşı ile Cumhur İttifakı mensupları katıldı.“28 MAYIS’TA BEYKOZ’A YAKIŞIR BİR ŞEKİLDE”

Açılış konuşmasını yapan İlçe Başkanı Muhammed Hanefi Dilmaç, “Öncelikle Sayın Başkanımıza bu kadar yoğun bir programı olmasına rağmen bugün burada bizlerle olduğu için çok teşekkür ediyorum. Biz, Beykoz Cumhur İttifakı teşkilatları olarak 14 Mayıs’ta yapılmış olan seçimlerde üzerimize düşeni yerine getirdik. Ama 28 Mayıs bizim için gerçekten çok önemli. O anlamda 14 Mayıs’ta ortaya koymuş olduğumuz performansın üstüne ekleyerek inşallah yine 14 Mayıs’ta oylarımıza ve seçmenimize nasıl sahip çıktıysak, 28 Mayıs’ta da Beykoz’a yakışır bir şekilde seçimleri sonlandıralım.” dedi.“28 MAYIS’TA TÜRKİYE’NİN CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN’I SEÇECEĞİZ”

Beykoz Belediye Başkanı Murat Aydın, “Cumhurbaşkanımızın ve Cumhur İttifakı’nın ülkemize yapmış olduğu hizmetlerde onun yol arkadaşlığını yapan, ulaşımla ilgili inanılmaz hizmetleri ortaya koyan değerli Başbakanımızın bugün bizlerle olması son derece mutluluk vericidir. Cumhur İttifakı olarak, Beykozlular olarak çok bir destek verdik ama tam arzu ettiğimiz noktada olamadı. İnşallah hemşehrilerimizin desteğiyle 28 Mayıs’ta almadan verenlerin ülkesi Türkiye’nin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı seçeceğiz.” diye konuştu.

Cumhur İttifakı ortaklarından MHP İlçe Başkanı Emre Çömlekçi, Yeniden Refah Partisi İlçe Başkanı Mikail Akyıldız, BBP İlçe Başkanı Masum Ustabaşı da birer selamlama konuşması yaptı.“NİYET HAYIR, AKIBET HAYIR”

AK Parti Genel Başkanvekili Binali Yıldırım, Cumhur İttifakı’nın güçlenerek yoluna devam ettiğini söyleyerek, Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ ile CHP Genel Başkanı ve Millet İttifakı cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu arasında yapılan mutabakata değindi.

Binalı Yıldırım, “Ne ilkeleri var ne hedefleri var, ne doğruları var. Bugün söylediklerini yarın yalanlıyorlar. Yani işleri güçleri yalan, dolan. Altıyla başladılar, yediyi gizlediler. Şimdi yediyi de açık ettiler. Yetmedi, bugün birini daha aldılar. Burada da durmayacaklar. Münhal kadro var, 12’ye kadar gider ama zamanları yok. Şurada üç günlük ömürleri var. Ne yaparsa yapsınlar niyet hayır, akıbet hayır.” dedi.

“SEÇİM ALABİLMEK UĞRUNA ATMADIKLARI TAKLA YOK”

Binali Yıldırım, Cumhur İttifakı’nın ilkelerinden hiçbir zaman taviz vermeyeceğini, Millet İttifakı’nın ise ilkeler değil çıkarlar doğrultusunda bir araya geldiğini ifade etti.

Yıldırım, “İsimleri Millet İttifakı olsa da ben onlara ‘menfaat ittifakı’ demeyi uygun görüyorum. Sebebi ne? Sebebi çok açık. Seçim alabilmek uğruna yapmadıkları iş yok. Atmadıkları takla yok. Daha önündeki işi yapmayan belediye başkanlarına cumhurbaşkanı yardımcılığı ikram ettiler. Her bir parti başkanına birer cumhurbaşkanlığı, birer bakanlık. Daha sonra, ‘Geri kalan bakanlıkları nasıl paylaşacağız.’ diye tartışmaya başladılar.” diye konuştu.

“BU MİLLETİN İRADESİNE İPOTEK KOYMAKTIR”

Binali Yıldırım, “Bugün Sinan Oğan’ın oylarını pazarlayan birisi çıktı. O da ‘Ben İçişleri Bakanı olunca şöyle yapacağım, böyle yapacağım falan, asacağım, keseceğim.’ diyor. Buradan anlıyoruz ki ona da İçişleri Bakanlığı verilmiş. Şimdi buradan ben sormak istiyorum. Ya kimin malını kime veriyorsunuz? Bir kere millet sizi seçti mi? Yetki verdi mi? Bol keseden nasıl dağıtıyorsunuz? Bu ne aymazlıktır? Bu ne rezalettir? Bu milletin iradesine ipotek koymaktır. Milletin iradesini yok saymaktır. Bunun başka izahı yok. Maalesef ortada bir tiyatro oynanıyor. Millet, hangi Kılıçdaroğlu diye soruyor. 14 güne kadar Selo’yu yere göğe sığdıramayan, ‘PKK terör örgütü bizi destekliyor, memnunum.’ diyenlerden 14’ünde tabloyu görünce yalandan ‘Terör örgütlerine karşıyız, FETÖ’yle birlikte değiliz.’ deme noktasına gelen Kılıçdaroğlu oldu. Bunların hepsi bir çuvala nasıl girecek? İçeride birbirlerini imha ederler. Bambaşka tipler hepsi. Biz onları Pazar günü aynı torbada ağzını bağlayıp göndereceğiz.” dedi.

Yıldırım, Millet İttifakı’nın terörle arasına mesafe koymadığını, bu ilişkiyi gizleyemediğini söyledi.

“50+1 DEĞİL 50+10”

28 Mayıs’ta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı rekor oy ile seçeceklerini ifade eden AK Parti Genel Başkanvekili Yıldırım, “50+1 değil, 50+10. Cumhur İttifakı, Beykoz hazır mısınız? Pazar günü yeni bir destan yazmaya var mısınız?” dedi.

Cumhur İttifakı’nın ilkeli duruşunun milletin takdirini kazandığını, seçimlerde Meclis çoğunluğunu sağlayarak istikrar için önemli bir adım attıklarını kaydetti.

“REHAVETE HİÇ AMA HİÇ HAKKIMIZ YOK”

Cumhurbaşkanı Seçimi’nin 28 Mayıs’ta yapılacak ikinci tur oylaması için ciddiyet vurgusu yapan Yıldırım, “Bizim rakibimiz Kılıçdaroğlu değildir. Bizim rakibimiz rehavettir. Seçim bitti, etti demeye hakkımız yok. Rehavete hiç ama hiç hakkımız yok. Yapmamız gereken son ana kadar ne gerekiyorsa yapmak. Buna ihtiyacımız var. 50+10 ile hiç kimsenin ağzını açamayacağı bir oy ile milletin adamı, ülkesi için canını feda etmeye hazır lider Recep Tayyip Erdoğan’ı, Cumhur İttifakı olarak inşallah seçeceğiz. Güçlü meclis, güçlü hükümet diyoruz. Fındık, çay 3-5 gün bekleyebilir. Ama memleketin gelecek 5 yılını karartmaya hakkımız yok. Lütfen titiz olalım, gerekli fedakârlığı gösterelim.” dedi.

“BUNU YAPANLAR TÜRK DE DEĞİL MÜSLÜMAN DA DEĞİL”

Deprem felaketinde değinen Binali Yıldırım, “Biz milletin derdiyle uğraşırken onlarda ‘Ne yaparız, hangi oyunlara başvurarak bu işte sonuç alırız’ diye bir çaba içindeler. ‘Deprem bölgesinde niye Tayyip Erdoğan’a yüksek oy çıktı? Biz size yardım ettik.’ diyorlar. İnsanlar daha acılarını yaşıyor. 50 bin insanı toprağa ermişiz. Binlercesi engelli olmuş. Daha acılarını dindirmeden 3-5 tane gönderdiği kıyafeti, gıdayı başına kakıyor. Bu biz değiliz. Bunu yapanlar, Türk de değil, Müslüman da değil. Bu kadar açık söylüyorum. Bunu insanlık dışı bir şeydir.” diye konuştu.

“BİZİM MESELEMİZ MEMLEKET MESELESİ”

Yıldırım konuşmasına şöyle devam etti:

“Biz 20 yıl boyunca şu düşünceyle hareket ettik: Hizmette siyaset olmaz. Siyasetin yeri seçim meydanlarıdır. Seçim öncesi herkes millete söyleyeceğini söyler. Bizim inancımız da ‘Birlikte rahmet var, ayrılıkta azap var.’ şeklindedir. İşte Cumhur İttifakı beraber olunca, rahmet gelir. Bu uyumu vatandaş da görüyor, karşı taraf da görüyor. Biz de hiç bakanlık paylaşımı var mı? Cumhurbaşkanlığı için pazarlık var mı? Hiç kimsenin böyle bir talebi var mı? Yok. Çünkü bizim meselemiz memleket meselesi. Onların meselesi ‘Hangimiz ne alacağız, şimdiden işi garantiye alalım.’ Bizim 20 yılda başardıklarımızın arkasında güven var, istikrar var. Ve milletimiz için dertlenen Cumhurbaşkanımız ve onun kadroları var. Bunun için bu başarı elde ediliyor.” dedi.

“BU SEÇİMİ AÇIK ARA FARKLA KAZANACAĞIZ”

Bu seçimin sıradan bir seçim olmadığını vurgulayan Binalı Yıldırım, “Gevşekliğe asla meydan vermeyelim. Çünkü seçim sandıkta kazanılır, sandıkta kaybederiz. Sandıkta verilen oylar, o oy verenlerin namusudur. Onu korumak da hepimizin görevidir. Sandıklara sahip olacağız, oylara sahip olacağız ve bu seçimi inşallah açık ara farkla kazanacağız.” dedi.

 

Yorumlar

Tema Tasarım | AnatoliaWeb