reklam
reklam reklam reklam
Ana Sayfa Genel, Sür Manşet 9 Mayıs 2023 398 Görüntüleme

Gençler Beykoz’un Değerlerine Sahip Çıkıyor

Beykoz Sivil İnisiyatifi & Beykoz Gençlik Platformu Beykoz’un Kültürel Mirası Paşabahçe & Şişecam’ın Beykoz’a yeniden kazandırılmasını noktasında Beykoz İnisiyatifi & Beykoz Gençlik Platformu Adına Kurucu Başkan Şaban OĞUZ bir çağrı yayınladı. Yayınlanan çağrıda şu ifadelere yer verildi.

Beykoz Sivil İnisiyatifi & Beykoz Gençlik Platformu Beykoz’un Kültürel Mirası Paşabahçe & Şişecam’ın Beykoz’a yeniden kazandırılmasını noktasında Beykoz İnisiyatifi & Beykoz Gençlik Platformu Adına Kurucu Başkan Şaban OĞUZ bir çağrı yayınladı. Yayınlanan çağrıda şu ifadelere yer verildi.

Sayın Yetkili,

Cumhuriyet tarihimizin en önemli fabrikalarından biri olan Paşabahçe Cam Fabrikası, 1934 yılında Mustafa Kemal Atatürk’ün verdiği talimat ile kurulan, Türkiye’nin ilk cam üretim tesisidir. Bugün “Paşabahçe” ve “Şişecam” markaları Beykoz Paşabahçe mahallesindeki fabrikasından almaktadır.

Beykoz’un gençleri olarak oluşturduğumuz değerlerin farkındayız. Bu ve benzeri değerlerimizi daha da yukarıya taşımak adına Atatürk’ün gösterdiği yolda ilimin ve bilimin ışığında akla dayalı çalışmalarımıza devam ediyoruz. Cumhuriyetimizin 100.yılında da aynı aşkla çalışmalarımıza devam edeceğiz.

Beykozlu gençler olarak Cumhuriyetimizin 100.Yılında Beykoz’un yeni yüzyılın parlayan ilçelerinden biri olması adına “PAŞABAHÇE ŞİŞECAM FABRİKASI”nı endüstriyel miras olarak kazandırılmasını istiyoruz.

Buradan Türkiye İş Bankası ve Şişecam yetkililerine sesleniyoruz…

Bizler ATATÜRK’ün mirasını sahip çıkmayı çok iyi bilen BEYKOZLU gençleriz. Cumhuriyetin ilk yıllarında böyle bir fabrikanın Beykoz’da kurulması elbette tesadüf değildir. Biz de Beykozlu Gençler olarak bunun farkındayız.

Bizler bu Endüstriyel Mirasın aktif olarak çalıştığı dönemde büyüklerimize aş olduğunu iş olduğunun da çok iyi biliyoruz. Ama bugün bu kültürel mirasın faaliyet göstermemesi, yıkılması ve yerinin atıl halde durması biz Beykozlu gençleri oldukça üzmektedir.

Bu kültürel miras BEYKOZ’a yeniden kazandırılmalıdır. Bu noktada tüm paydaşları bir araya getirmekte ve bu Kültürel Mirası Beykoz’a tekrar kazandırmakta kararlıyız. Bu konuda çeşitli önerilerimiz mevcuttur. Kamuoyu ve yetkilerle bunları da paylaşmak istiyoruz. Önerilerimiz şunlardır;

  • Paşabahçe Kültür ve Şişecam Kültür Sanat Merkezleri

Beykozlu gençlerin sosyo-kültürel alanında geliştirilmesi noktasında kültür merkezleri kurulması ve bu alanlarda sergi, konferans vs. şeklinde kültürel faaliyetler gösterilmesi

  • Paşabahçe Cam Sanatları Müzesi

Paşabahçe’nin Cam endüstrisindeki ilklerini ve Paşabahçe koleksiyonların dünyaya tanıtılması faaliyetlerinin gerçekleştirilmesi

  • Paşabahçe Cam Ocağı

Cam ile ilgili çalışmaların merkezi olmak, insanların cama dokunmasını ve camı sevmesine aracı olmak, camın ülkemizde kabul gören temel sanat dallarından biri olmasını sağlamak için workshoplar ve eğitimlerin verileceği alanlar oluşturmak

  • Paşabahçe Spor Merkezi

Türk sporunun gelişimine katkıda bulunma, sağlıklı sportif nesillerin yetişmesini sağlama, örnek sporcular yetiştirme misyonuyla hareket eden bir spor kulübü kurulmalı, İstanbul ve Beykoz’daki genç yetenekleri keşfederek alt yapılara kazandırmayı, Türk Milli Takımları’na üst seviyede oyuncular yetiştirmeyi ve kaybolmaya başlayan spor sevgisini tekrar canlandırmayı hedeflenmesi gerekir.

  • Paşabahçe Cam Festivali

Alanda yılın belli tarihlerinde Cam ve Cam Ürünleri konularında festivaller düzenlenmesi

  • Paşabahçe Vakfı

Paşabahçe Vakfı bu alanda kurularak, Türkiye’de eğitime, kültürel ve toplumsal gelişmeye katkıda bulunmak ve bireylerin hayatında fark yaratmak için çalışmalar yaratan sosyal sorumluluk faaliyetlerinde bulunulması ve alanların koordinasyonu bu vakıf üzerinden yapılması daha etkin olacağı düşüncesindeyiz.

Yukarıda sizlere iletmiş olduğumuz önerilerimizin ilgili yetkililerin dikkat almasını ve bu atıl alanların düzenlenerek Beykozluların kullanıma açılması talebimizi iletiyorum. Bu noktada Beykoz İnisiyatifi ve Beykoz Gençlik Platformu olarak tüm paydaşları bir araya toplayarak Cumhuriyetimizin 100.Yılında Atatürk’ün bizlere bıraktığı bu KÜLTÜREL MİRASI korumak ve yeniden canlandırmakta kararlıyız. Tüm paydaşlarımızı aynı masa etrafında toplayacağız.!

Peki Biz Kimiz?

Biz Beykozlularız,

Beykoz’un 7’den 70’e kadar farklı yaş gruplarında insanların bir araya gelerek oluşturduğu Beykoz İnisiyatifi (Beykoz Platformu)’yuz.

2016 yılından beri SİYASETTEN UZAK ama İNSAN ODAKLI,

Farklılıklara SAYGILI ve Çevreye DUYARLI

Yerel bir sivil inisiyatifiz.

Beykoz İnisiyatifi & Beykoz Gençlik Platformu Adına

Kurucu Başkan

Şaban OĞUZ

Yorumlar

Tema Tasarım | AnatoliaWeb