reklam
reklam reklam reklam
Ana Sayfa Siyaset, Sür Manşet 25 Mart 2023 544 Görüntüleme

ACİLEN BİR DEPREM BAKANLIĞI KURULMALI

DEVA Partisi İstanbul İl Başkanı Dr. Erhan Erol, katıldığı canlı yayın programında deprem ve kentsel dönüşüm konularına dikkat çekti. Başkan Dr. Erol, “Türkiye’de acilen bir deprem bakanlığı kurulmalı. Bunların il müdürlüğü olmalı ve belediyelerle iş birliği içinde çalışmalı” dedi.

“Kentsel dönüşüm deprem odaklı yapılmalı”

DEVA Partisi İstanbul İl Başkanı Dr. Erhan Erol, katıldığı canlı yayın programında deprem ve kentsel dönüşüm konularına dikkat çekti. Başkan Dr. Erol, “Türkiye’de acilen bir deprem bakanlığı kurulmalı. Bunların il müdürlüğü olmalı ve belediyelerle iş birliği içinde çalışmalı” dedi.

Demokrasi ve Atılım (DEVA) Partisi İstanbul İl Başkanı Dr. Erhan Erol, Cem TV’de “Sevda Durgun ile Güncel Yaşam” programının canlı yayın konuğu oldu. Deprem ve kentsel dönüşüm konuları üzerine değerlendirmede bulunan Başkan Dr. Erol, Türkiye’nin deprem felaketlerini unutmadan ders çıkarması gerektiğini söyledi.“DEPREM ODAKLI KENTSEL DÖNÜŞÜM”

Kentsel dönüşüm konusunun karıştırıldığını belirten DEVA Partisi İstanbul İl Başkanı Dr. Erhan Erol şöyle konuştu: “Gaziosmanpaşa Belediye Başkanıyken ana gündem maddemiz gündemdi. O zaman 3K dedim. Kurumsal dönüşüm, kentsel dönüşüm ve kültürel dönüşüm. Kentsel dönüşüm konusunda maalesef kamuoyunda çok yetersiz bilgi var. Zannediliyor ki eski binalar yıkılacak yerine yeni binalar yapılacak. Bu kentsel dönüşüm değil, kentsel yenileme. Kentsel dönüşüm yeniden her alanda bir yapılanmayı gerektirir. Kentsel dönüşümü farklı amaçlarla yapabilirsiniz o yüzden “Deprem odaklı kentsel dönüşüm” dedik.”“AVRUPA YAKASI ÇOK SIKINTILI”

“Depremle ilgili yapılacak tüm çalışmaların bölgedeki fay hatlarına odaklanılarak yapılması lazım” diyen Başkan Dr. Erol, “İstanbul’un direkt içinden fay hattı geçmiyor ama en fazla kırılma beklenen sahil bandı. Anadolu kısmı biraz avantajlı ama Avrupa yakası çok sıkıntılı. Hem fay hattına yakınlar, hem zemin kötü hem de zayıf bina çok. Beylikdüzü ve Avcılar gibi bölgelerde heyelan riski de var.” diye konuştu.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin ana konusu deprem olmalı. Bu kadar büyük işler il belediyesi ile olmaz. Çoğunluk muhalefette ve sıkıntılar yaşıyor. Merkezi hükümetin desteği olması gerekiyor. Türkiye’de acilen bir deprem bakanlığı olmalı. Bunların il müdürlüğü olmalı ve belediyelerle iş birliği içinde çalışmalı. Yaşıyoruz felaketi ama çok kolay unutuyoruz.

İstanbul’da kentsel dönüşümün acil olarak ele alınması gerektiğini belirten Başkan Dr. Erhan Erol, “Fatih, Zeytinburnu, Avcılar, Küçükçekmece’den Silivri’ye kadar hepsi acil. Zeminden dolayı da Tuzla’ya önem gösterilmesi lazım. İstanbul’da fay hatlarına yakın bölgelerde inşaatların durdurulması lazım.” dedi.

MİLLET İTTİFAKI RAHATLIKLA KAZANACAK

Son olarak seçimlerle ilgili de değerlendirmede bulunan Dr. Erhan Erol, Millet İttifakı’nın seçimleri rahatlıkla kazanabileceğine inandığını kaydetti. Başkan Dr. Erol, anketlerde insanların gerçek tercihlerini yansıtamadığını ifade ederek, seçim kazanmaktan öte daha iyi bir farkla kazanmayı hedeflediklerini dile getirdi.

Yorumlar

Tema Tasarım | AnatoliaWeb