reklam
Ana Sayfa Spor, Sür Manşet 23 Ocak 2023 762 Görüntüleme

BEYKOZ BASKETBOL BOĞAZIN YARGIÇLARI İLE COŞTU 57-55

Kadınlar Bölgesel Basketbol Ligi ( KBBL ) B Grubunda ilk iki sırada yer alan iki Anadolu Yakası temsilcisinin mücadelesinden ev sahibi Beykoz Basketbol galibiyetle ayrılan taraf oldu 57-55

Kadınlar Bölgesel Basketbol Ligi ( KBBL ) B Grubunda ilk iki sırada yer alan iki Anadolu Yakası temsilcisinin mücadelesinden ev sahibi Beykoz Basketbol galibiyetle ayrılan taraf oldu 57-55

Maçta rakibi karşısında üstün bir oyun ortaya koyan Sarı-Siyahlılar 10 sayılık ( 48-38 ) üstünlükle başladıkları son periyotta farkı 54-40 ile 14 farka çıkarmasına karşın 2 dakikalık süre içinde yapılan beklenmedik hatalar sonrasında müsabaka son derece kritik bir hal aldı.Karşılaşmanın son dakikasına girildiğinde 56-55 ile fark 1 sayıya kadar inerken kazanılan faul atışlarında atış noktasına geçen İlayda Kocakurt ile gelen bir sayı ile 57-55 üstün duruma geçen Beykoz Basketbol Takımı Kızları maçı bu skor ile tamamlamasını bildi.

Karşılaşma boyunca tribünlerden destek veren Boğazın Yargıçları en kritik anlarda takıma moral-motivasyon katarken maçın ardından galibiyet coşkusu hep birlikte kutlandı.

Beykoz Basketbol Takımında Efsun Çelik kaydettiği 22 sayılı ile maçın yıldızlaşan ismi olurken kendisini 11 sayılık katkı ile Zümrüt Karahan ve 9 sayılık katkı ile Mia Draşkiçeviç takip etti.

Salon : Recep Şahin Köktürk Spor Salonu

Hakemler : Sedef Yarıcı, Rahmi Güner, Eray Birben

Beykoz Basketbol : Efsun Çelik 22, Zümrüt Karahan 11, Mia Draşkiçeviç 9, İlayda Kocakurt 3, İrem Beriş 8, Ezgi Küçüktaş 1, Pelinsu Alıcı 3, Berna San, Berra Gülen, Elif Üstündağ, Lara Karaman

Koç : Ozan Bayındır

Kadıköy Basketbol : Dilek Dedeoğlu 13, Gamze Türkoğlu 19, Gamzenur Kiraz 7,Melis Ünlü 1, Selin Uzun 9, Deniz Eskici 6, Nazlı Şavlak, Begüm Taşkın, İlayda Budak, Kayra Güler, Öykü Melek Asan, Şevval Çifçibaşı

Koç : Şükrü Can Kaynak

Periyotlar : 9-12 ( Kadıköy ), 24-14 ( Beykoz ), 15-10 ( Beykoz ), 9-19 ( Kadıköy )

Maçın ilk periyodunda her iki takım açısından dengeli, birbirlerini tarttıkları bir süreç yaşandı. Konuk takımda Gamze’nin basketi ile başlayan oyunda Selin’in üçlüğü, Dilek’in iki sayılık katkısı ile Kadıköy bir anda 7-2’lik avantajı yakaladı. Beykoz Efsun ve Zümrüt ile bulduğu basketler sonrası farkı teke indirdi. Dilek ve Selin ikilisinin basketleri ile ilk periyotta 12-9 ile konuk takımın üstünlüğü yaşandı.

İkinci periyotta Beykoz Efsun Çelik’in üçlüğü ile eşitliği yakalasa da ardından ilk atakta bu kez Gamze’den üçlük geldi. Üçlükler savaşında üçüncüye adını yazdıran isim İrem Beriş oldu. Periyodun bitimine 6.54 dakika kala Mia Draskiçeviç’ün üçlüğü sonrasında Beykoz Basketbol uzun ara sonrası öne geçme avantajı yakaladı 20-18.

Beykoz temsilcisi önce Efsun Çelik’in üçlüğü ardından yine aynı ismin üst üste kazanılan faul atışlarından çıkardığı 2 sayı ile 27-18 ile farkı açmaya başladı. Periyotun sonunda son basket günün yıldızı Efsun Çelik ile geldi 33-26İKİNCİ DEVRDE BEYKOZ FARKI AÇMAYA BAŞLADI

Mücadelenin üçüncü periyodu ve aynı zamanda ikinci devresi Gamze’nin basket faulü ile gelince ilk sayılar 33-29 ile Gamze Türkoğlu ile geldi. Bu bölümde ilk Beykoz basketi ise Zümrüt Karahan ile geldi 35-29. Bu andan sonra iki takım üst üste hücumlardan boş dönerek oyunu adeta kilitledi.

Karşılıklı basketler ile devam ederken İrem ve ardından Efsun’un Basket faulü ile gelen sayılar ile 43-33 ile 9 farklık avantaja dönüştü. Periyodun son anlarında konuk takım Melis ve Nazlı ile faul atışlarından sayı çıkaramazken Efsun Çelik üçlüğü ile noktayı koydu 48-36SON PERİYOTTA ZAMAN GEÇMEK BİLMEDİ!

Karşılaşmanın son periyodunda açılış basketi konuk takımdan Gamzenur ile geldi 48-38. Beykoz Basketbol Mia Draşkiçeviç ile 6 sayı çıkarırken Gamze ve Dilek ve Deniz üçlüsü ile gelen basketler sonrası fark kapanmaya başlarken bir buçuk dakikalık süreçte Beykoz takımı tabiri caizse dağılıp toparlayamadı.

Fark 54-53 ile iyiden iyiye kapanırken Beykoz takımı uzun sürenin ardından Efsun ile basketini bulunca 56-53 ile 3 sayılık avantaj yakalandı. Deniz’in basketi ile fark yeniden teke indi 56-55. Üst üste çıkılan iki hücumdan boş dönen sarı-Siyahlılar stres yaşarken kazanılan faul atışında İlayda Kocakurt ile gelen tek sayı sonrasında 57-55 öne geçen Boğaziçi ekibi son hücumda savunmayı iyi yapıp maçı kurtarmasını bildi.

Sezonun ilk yarısında oynanan karşılaşmayı Kadıköy Basketbol Takımı 66-53 galibiyetle kapamıştı. Kadıköy Basketbol ligdeki ikinci yenilgisini alırken Beykoz tek mağlubiyetten gelen avantajı ile liderlik koltuğuna oturan taraf oldu.

Yorumlar

Tema Tasarım | AnatoliaWeb