reklam
reklam reklam reklam
Ana Sayfa Kültür - Sanat, Sür Manşet 2 Ocak 2023 1613 Görüntüleme

BEYKOZ’DA OCAK AYI KÜLTÜR-SANATLA DOLU

Beykoz Belediyesi’nin tiyatrodan sinemaya, söyleşiden konsere zengin içerik ve nitelikli etkinliklerle hazırladığı 2023 Kültür-Sanat Ocak Ayı Ajandası, yeni yılın ilk ayında ilçe sakinlerine kültür şöleni yaşatacak.

Beykoz Belediyesi’nin tiyatrodan sinemaya, söyleşiden konsere zengin içerik ve nitelikli etkinliklerle hazırladığı 2023 Kültür-Sanat Ocak Ayı Ajandası, yeni yılın ilk ayında ilçe sakinlerine kültür şöleni yaşatacak.

Beykoz’da usta yazar ve şairlerin katıldığı edebiyat atölyeleri, anma programları, müzik dinletileri, tiyatro oyunları ve sinema gösterimleri ilçe genelindeki 5 merkezde kültür-sanat dostlarını bekliyor.

7’den 70’e ilçe sakinlerinin yeni kültür-sanat sezonun açıldığı ilk günden bu yana ilgiyle izlediği tiyatro oyunları dramadan komediye hayata ayna tutacak.

Ailelerin ve minik sanat dostlarıyla birlikte vakit geçirdiği “Çocuk Tiyatroları” renkli ve eğlenceli konularıyla izleyenlere keyifli anlar sunacak.

Şiir Müzesi’nde Edebiyat Okumaları

Beykoz’un İlk ödüllü müzesi olan Mehmet Akif Ersoy Şiir Müzesi’nin tarihi atmosferinde, yazar ve şairlerin rehberliğinde yapılacak  “Edebiyat Okumaları” ustalar ve eserlerinin yanı sıra genç yetenekleri de ağırlayacak.

Yazar Hüseyin Etil moderatörlüğünde gerçekleşecek “İsmet Özel Okumaları”nda usta şaire ait eserler tüm yönleriyle konuşulacak, “Kitap Kritiklerinde” Yazar Bülent Akyürek okurlarla birlikte “Make Dash” ın “Lale Çılgınlığı” kitabını inceleyecek.

Türk Edebiyatı ve tasavvufun başyapıtları, Mesnevi, Füsusü’l-Hikem, Hikem-i Atâiyye’den beyitler ise “Atölye Çalışmaları” başlığında uzmanlar eşliğinde okunmaya devam edecek.

Prof. Dr. Ömer Türker ile yapılacak “Felsefe Atölyesi”nde ise klasik felsefenin temel meseleleri ele alınacak.

Mehmet Akif İnan ve Mahir İz Anılacak

Türk kültüründe iz bırakan, edebiyatçı, sanatçı ve aksiyon insanları ile eserlerine yer verilen “Anma Programları” kapsamında bu ay Şair ve Eylem Adamı Akif İnan, Beykozlu Mahir İz Hoca ve Zeki Müren anılacak.

Özel Etkinlik başlığında, “Beykoz Musiki Topluluğu ve “Acarkent Musiki Derneği” konser verecek.

Merve Gül Cemal’le Çocuk Eğitimi

Gelenekselden moderne toplumu ilgilendiren konuların konuşulduğu, “Söyleşi” etkinliklerinin konuğu   Yazar ve Eğitimci Merve Gül Cemal, ebeveynlere çocuk eğitiminin manevi yönleriyle ilgili önemli bilgiler verecek.

Tarihçi Yazar Mehmet Dilbaz, Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Saadet Oruç, Ömer Faruk Deliktaş ve Mehmet Ali Doğan da ilçe sakinleriyle ufuk açıcı söyleşiler gerçekleştirecek.

Biletler Çevrimiçi Satışta

İlçe sakinleri tüm etkinlik biletlerini kultursanat.beykoz.bel.tr adresi üzerinden veya etkinlik günü salonlara kurulan gişelerden temin edebilecek.

Bilet fiyatları, yetişkinler için 20 TL, çocuklar için 10 TL,  konserler için ise 10 TL olarak belirlendi.

Beykoz Kart sahipleri tüm oyun ve etkinlikleri yüzde 50 indirim avantajıyla izleyecek.

Yorumlar

Tema Tasarım | AnatoliaWeb