reklam
reklam reklam reklam
Ana Sayfa Genel, Sür Manşet 22 Aralık 2022 540 Görüntüleme

Beykoz Hayvan Rehabilitasyon Merkezi’ne Yönelik İftiralarla İlgili Açıklama

Sosyal medyada, “mama lobisi” olarak bilinen bir grup, tüm ziyaretçilerimizin teşekkür ederek ayrıldığı Hayvan Rehabilitasyon Merkezi’mize kasıtlı bir iftira kampanyası başlatmıştır. Bu iftira kampanyasını başlatan ve destek veren tüm grup ve kişilere dava açılacaktır.

Sosyal medyada, “mama lobisi” olarak bilinen bir grup, tüm ziyaretçilerimizin teşekkür ederek ayrıldığı Hayvan Rehabilitasyon Merkezi’mize kasıtlı bir iftira kampanyası başlatmıştır. Bu iftira kampanyasını başlatan ve destek veren tüm grup ve kişilere dava açılacaktır.Paylaşılan görüntülerdeki cansız hayvanların kurumumuz tarafından itlaf edildiği iddia edilmiş, “mama lobisi” tarafından bilinçli bir linç kampanyası başlatılmıştır. Bu linç kampanyası, kurumumuza gelen istihbarata göre birkaç haftadır planlanmaktadır.Sosyal medyada paylaşılan görüntüler merkezimizde çekilmiştir. Bu görüntüler, merkezimizde kısa süreli çalışmış ve iş akdi sabıkası kabarık olduğu anlaşıldığı için sonlandırılmış bir personel tarafından kaydedilmiştir.Fotoğraflar gizli çekim değil, her ölümlü vakada yapıldığı gibi personel tarafından rapora konulmak için çekilmiştir. Her ölümlü vaka protokol gereği raporlanmakta ve fotoğraflanmaktadır. Görüntülerdeki cansız hayvanların hepsinin ölüm raporu mevcuttur.Beykoz’da yaklaşık 30 bin sahipsiz köpek ve 10 bin kedi bulunmaktadır. Bu hayvanlar araba çarpması, birbirleriyle kavga ederken aldıkları ağır yaralanmalar, hastalıklar gibi sair sebepler dolayısıyla can vermektedir.

 

Görüntülerde en ağır iftiraya konu olan görsellerden biri, parçalanmış bir köpektir. Bu köpek, başka bir köpek grubu tarafından parçalanarak öldürülmüştür ve raporu mevcuttur. Bu tip ölümlere Beykoz’da, köpeklerin gruplaştığı bölgelerde sık rastlanmaktadır.Hayvan Rehabilitasyon Merkezi’miz örnek bir tesistir. Son teknolojiyle donatılmış merkezimizde son iki senede 4495 adet hayvan kısırlaştırılmış, 16043 adet hayvan muayene ve tedavi edilmiştir, 4777 adet kuduz aşısı yapılmıştır, 141 adet hayvanımız sahiplendirilmiştir.Doğal Yaşam Alanı’nda ise hayvanlara güvenli ve korunaklı bir yerde, mamaları verilip, tedavileri yapılarak bakılmaktadır. Merkezimiz tüm ziyaretçilere açıktır. Dileyen herkes Doğal Yaşam Alanı’nda besleme yapabilmektedir.Doğal Yaşam Alanı’nda hayvanlara korunaklı bir yerde bakmamız ve beslemelerini bizzat bizim yapmamız “mama lobisi”ni rahatsız etmiştir. Ellerinden hayvanlar üzerinden ajitasyon ve rant yapma imkanı gidince, merkezimiz bu lobinin hedef tahtasına oturmuştur.Merkezimiz açıldığından beri bu rant grupları tarafından yapılan yıpratma çalışmalarına bir yenisi eklenmiştir. Bu iftira odaklarına hukuk önünde hesap sorulacaktır.

Yorumlar

Tema Tasarım | AnatoliaWeb