reklam
reklam reklam reklam
Ana Sayfa Spor, Sür Manşet 21 Kasım 2022 680 Görüntüleme

BEYKOZ KIZLARINDAN MÜTHİŞ BAŞLANGIÇ 94-50

Kadınlar Bölgesel Basketbol Liginde ( KBBL ) 2022-23 Sezonunda ilk hafta maçları başlarken yeni kurulan Beykoz Basketbol Takımı açılış maçında İstanbul Panterleri takımını 44 sayılık farkla 94-50 mağlup etti.

Kadınlar Bölgesel Basketbol Liginde ( KBBL ) 2022-23 Sezonunda ilk hafta maçları başlarken yeni kurulan Beykoz Basketbol Takımı açılış maçında İstanbul Panterleri takımını 44 sayılık farkla 94-50 mağlup etti.Sarı-Siyahlı takım tribünlerden büyük destek bulurken müsabakanın ardından başarılı oyunu ve galibiyeti nedeniyle ayakta alkışlandı.

Salon : Recep Şahin Köktürk Spor Salonu

Hakemler : Haluk Yakın-Hüseyin Söylemezoğlu-Tarık Araz

Beykoz Basketbol : Ezgi Küçüktaş 4, Pelinsu Alıcı 13, İrem Beriş 8, Berra Gülen 8, Berna San 10, İlayda Kocatürk 17, Efsun Çelik 15, Lara Karaman 19, İrem Beriş 8,  Zümrüt Karahan

Antrenör : Ömer Petorak

İstanbul Panterleri : Gece Yağmur Eren 4, Tuana Su Atılmış 2, Yağmur Nur Akşar 2, Elif Name Ekiz, Kardelen Çalışkan, Büşra Demirtaş 2, Eylül Sude Bayraklı 12, Zehra İmamoğlu 14, Rana Can, Ece Çelebi 2, Yağmur Göktaş , Damla Nur Öztürk 6

Antrenör : Tolga Dikmenli

Periyotlar : 1.Periyot 22-17 / 2.Periyot 33-16 3.Periyot 24-7 4.Periyot 15-10Recep Şahin Köktürk Spor Salonunda oynanan sezonun ilk müsabakasında ilgi büyüktü.

Hazırlık maçları serisinde aldığı galibiyetler ile lige hazırım mesajı veren Beykoz Basketbol Takımı müsabakaya kötü bir giriş yaptı. Konuk takımdan Zehra’nın üst üste basketlerine Damla Nur’dan gelen üçlüğün ardından maçta 7-0 geriye düşen Sarı-Siyahlılar ilk basketine 4.10 Dakikada Kaptan Lara Karaman ile ulaştı 7-2.Lara ile ilk üçlüğünü bulup farkı kapatmaya çalışan ev sahibi takıma Gece Yağmur’dan gelen basket ile fark 4 sayıya çıktı. İlayda ve Pelinsu ile bulduğu üst üste basketler ile 3.20 dakika kala 9-9 iler beraberliği yakalayan Beykoz Basketbol yeniden oyuna ortak oldu.Boğaziçi ekibi maçta ilk kez Lara ile bulduğu basket faulden gelen 3 sayı ile 12-11 ilk kez öne geçti. Periyodun son bölümlerinde İlayda-Lara ikilisine Efsun’dan gelen katkının ardından 22-17 ile ilk bölüme nokta koyuldu.

İkinci periyotta Beykoz Basketbol takımı tabiri caizse fırtına gibi esti…Efsun’un 3’lüğü ile başlayan periyotta İstanbul Panterleri takımından ilk karşılık Eylül Sude ile geldi. İlayda Kocakurt’un üst üste yaptığı sayılara Ece ile tek basketlik karşı hücum gelirken Pelinsu sahneye çıkarken biri üçlük iki basketi ile rakibin gardını iyice düşürdü.ÜÇÜNCÜ PERİYOTTA FARK AÇILDI

İkinci periyoda Eylül Sude ile bulduğu üçlükle iyi başlangıç yapan İstanbul Kartalları Takımına Ezgi ile karşılık geldi. Konuk takım Zehra ile bir basket daha bulsa da sahneye tecrübeli isim İrem Beriş çıktı ve üst üste kaydettiği 3 basket ile farkı bir anda 31-22 ile 9 sayıya çıkardı. Periyotun son bölümünde Efsun 3 basketlik seri yakalarken Eylül Sude ve Zehra’nın basketleri konuk takıma yeterli olmayınca takımlar devreyi 55-33’lük skor ile tamamlayıp soyunma odasının yolunu tuttu. Beykoz Basketbol Takımı periyotta 24 sayı bulurken İstanbul Panterleri takımı sadece 7 sayı üretebildi.BEYKOZ BASKETBOL FARKI AÇTIKÇA AÇTI

Beykoz Basketbol Takımında son periyotta sayı olarak tempo biraz düşse de Büşra’nın basketleri ile başlayan son çeyrek Beykoz adına ilk sayı Berna’nın Basket Faulünden faul atışı kaçsa da geldi 81-46. Efsun’dan 4 sayılık ve Pelinsu, İlayda, Lara ile gelen birer basketlik katkılar ile fark açılırken tribünler acaba 100’ü bulacak mıyız? sorusunu sormaya başladı. Maçın Beykoz Basketbol adına son sayısı Berra ile konuk takımdan ise Yağmur Nur ile gelince sezonun ilk maçını ev sahibi takım 94-50 kazandı.

Beykoz Basketbol müsabakayı farklı kazanırken takımın en uzun boylu sporcusu olan Zümrüt Karahan dışında Elif Üstündağ ve İrene yaşadıkları hastalıklar nedeni ile ilk maçta yer oynamadılar.

Karşılaşmanın devresinde Beykoz Basketbol Kulübü Başkanı Cüneyt Pulant ve Takım Menajeri Mira Draskicevic Takıma verdiği katkılardan dolayı BEDES Başkanı ve CHP İBB Meclis Üyesi Gülay Demirel’e çiçek ve takım forması taktim etti.

Yorumlar

Tema Tasarım | AnatoliaWeb