reklam
reklam reklam reklam
Ana Sayfa Sür Manşet, Yazarlar 9.09.2022 773 Görüntüleme

YAŞA MUSTAFA KEMAL PAŞA ÇOK YAŞA…

Osmanlı’nın İtilâf Devletleriyle 30 Ekim 1918’de imzaladığı Mondros Ateşkes Antlaşması sonrasında İzmir’e çıkarak Anadolu’ya ilerleyen Yunan işgal kuvvetlerinin “Megali İdea’sı”, Mustafa Kemal ATATÜRK komutasındaki Türk Ordusu tarafından 9 Eylül’de İZMİR rıhtımında denize dökülmüştü.

1919’larda İstanbul’daki İngiliz İşgal Kuvvetleri’nin casusu A. Ryan: “Amacımız bölmek ve hükmetmek olmalıdır.” diyordu… Ama tarih güçlüden değil haklıdan yana gelişmiş ve Mustafa Kemal ATATÜRK’ün önderliğiyle, Türk Milletinin azim ve iradesi tüm hesapları bozmuştu.

Aradan geçen bunca zamana rağmen aktörlerin isimleri dışında değişen bir şey yok. Kullanılan maşalar bugün PKK/PYD-YPG, IŞİD/DAEŞ, FETÖ vs. gibi isimlerle anılsa da amaç hep aynı… Bu coğrafyadaki varlığımız tarih boyunca hep birilerini rahatsız etmiş olsa da önemli olan bizim kararlılığımızdır. İnsan haklarına, hukukun üstünlüğüne, adalete, kişi hak ve hürriyetlerine saygılı gerçek bir demokrasiyi tesis etmek, çocuk ve gençlerimizi çağdaş bilim ve teknolojiyle donatarak eğitmek bu işin temelini oluşturur. Böylece insanlarımız, refah ve huzur içinde yaşayabilecekleri, bu ülkede heves, beklenti veya gafletle, hiçbir yasa dışı oluşuma ve küresel güçlerin oyunlarına alet olmayacak, terör örgütleri kendilerine zemin bulamayacaktır.

Bugün PKK, IŞİD, FETÖ vs. gibi terör örgütlerine karşı büyük özveriyle mücadele eden ve vatan uğruna canlarını feda eden kahraman vatan evlatlarımızla, 9 Eylül 1922’de İzmir’de işgal askerlerinin denize dökülmesiyle sonuçlanan İstiklal Harbimizi gerçekleştiren Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK ve silah arkadaşları başta olmak üzere, kahraman TÜRK ORDUSUNUN tüm şehit ve gazilerini saygıyla selamlıyor, rahmet ve minnetle anıyorum.

Türk ordusu tarafından 26 Ağustos 1922’de başlatılan Büyük Taarruz sonucunda Yunan ordusu dağıtıldı ve 2 Eylül’de Uşak’a girildi. Dumlupınar Meydan Muharebesi’nde Yunanistan Küçük Asya Ordusu’nun başkomutanı General Nikolaos Trikupis tutsak edildi.

İzmir’e doğru hızla ilerleyen Türk Ordusunun 9 Eylül 1922 sabahı Ahmet Zeki Bey komutasındaki 2. Süvari Fırkası, ardından Mürsel Paşa komutasındaki 1. Süvari Fırkası birlikleri İzmir şehrine girdi. Ardından 5. Süvari Kolordusu Komutanı Mirliva Fahrettin Paşa, komutasındaki birliklerle saat 10.00’da İzmir’e girdi. Türk bayrağı Hükûmet Konağı ve Kadifekale’ye yeniden çekildi.

Bu nedenle, Ege’ye her gittiğimde “İzmir’in dağlarında çiçekler açar, Bozulmuş düşmanlar hep yel gibi kaçar, Yaşa Mustafa Kemal Paşa, yaşa” diyen İzmir marşını hatırlarım.

Kurtuluş Savaşını küçümseyen, (Hatta olmadığını iddia edecek kadar sapıtan), ATATÜRK’ü karalamaya ve unutturmaya çalışan, Türk adından rahatsız olan, utanmadan GÜZEL İZMİR’e “gavur İzmir” diyecek kadar adileşen bazı müptezellerin karın ağrısı büyük ölçüde Anadolu topraklarını çizmeleriyle kirleten düşman askerleriyle iş birliği yapmış olanların soyundan gelmelerinden kaynaklanır. Bunların ihaneti uzun ve ayrı bir yazının konusu olduğu için başka zaman detaya gireriz.

9 Eylül 1922 sabahı işgalciler ve işbirlikçileri büyük panik yaşıyordu. Şeyhülislam Mustafa SABRİ gibi Türklükten istifa eden ve İşgal zamanı düşmanla iş birliği yapan İzmir Valisi HÜSNİYADİS, Rumbeyoğlu Fahrettin, Gazeteci Ali Kemal ve Türk Milletine ihanet edenler yaptıklarının hesabının sorulacağı endişesi içindeydi.

Güzel İzmir’imiz, üç yıllık işgal döneminde tarifi edilemeyecek acılar içinde çok çile çekti, şimdi gün Türk’ün zafer günüydü, kazanan Kahraman Ordusunu ve O’nun ebedi Başkomutanı Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK’ü sevgiyle bağrına basan İzmir halkı sevinç gözyaşlarıyla Mehmetçikleri karşılıyordu.

Hasan Tahsinler, Albay Reşat ÇİĞİLTEPELER, Kara Fatmalar, Sütçü İmamlar, Telgrafçı Hamdiler, Rıfat BÖREKÇİLER ve benzeri binlercesi, tarihe altın harflerle yazılacak olan bir zaferin isimsiz kahramanları olarak saygıyla anılmaktalar…

Em. Gn. Hikmet YAVAŞ’ın deyişiyle “bölücülerin, 2. Cumhuriyetçilerin, din tüccarlarının, bir kısım liberal takımının ve bazı sözde aydınların; televizyon ekranlarında 365 gün 24 saat bıkmadan usanmadan Cumhuriyete, Cumhuriyetin kuruluş felsefesine, Atatürk’e ve Türk Ordusuna saldırışlarını” anımsayacak olursak İzmirliler ‘in Atatürkçülüğe gönülden bağlı, aydın, medeni, vatansever kişiliklerine sempati duymamak elde değildir. Onların yanında kendinizi 40 yıllık mahallenizde ve akrabalarınızla berabermişsiniz gibi hissedersiniz. Bu da size huzur ve güven verir. Cumhuriyet, Kemalizm, Ordu karşıtlığı ve bölücülükleriyle sahnede yer alanlara karşı en iyi cevaptır İzmirli vatandaşlarımızın bu tutumları. Ulus birliğini ve düzenini bozarak, ekonomik, siyasi ve askeri açıdan güçlenmemizi önlemek amacıyla bölücü PKK (PYD/YPG), Radikal İslamcı IŞİD, cemaatçi FETÖ, aşırı sol DHKPC vs. gibi taşeron örgütlerle üzerimizde oynanan oyunlara karşı güzel İZMİR’in sağduyulu insanları daima Atatürk ilke ve inkılapları doğrultusunda laik, demokratik çizgide ve sağduyulu olmuşlardır.

Küresel güçlerin egemen olduğu bir dünyada onların yönlendirmesiyle Bölücüler tarafından hazırlanan ve işbirlikçileriyle beraber uygulamaya sokulan Türkiye’yi bölüp parçalama stratejisine karşı sığınacağımız en güçlü liman Atatürkçülüğün “Tam bağımsızlık, Misak-ı Milli sınırları içinde bölünmez bütünlük, emperyalizme karşı olmak” fikirleridir. Çünkü küresel güçler ve işbirlikçileri ulusal kavramları yok ediyorlar, din-mezhep, inanç ve etnik kimlik ayırımı yapıyorlar. Biz ise her vatandaşımızı, Türk Milletinin olmazsa olmaz bir parçası olarak görüyoruz.

Devletimize, milletimize, Cumhuriyetimize, ATA’mıza, milli menfaatlerimize sahip çıkmak zorundayız…

Süheyl ÇOBANOĞLU

RUBASAM Bşk. V.

Yorumlar

Tema Tasarım | AnatoliaWeb