reklam
reklam reklam reklam
Ana Sayfa Spor, Sür Manşet 5 Eylül 2022 687 Görüntüleme

BEYKOZ BASKETBOL KULÜBÜ MEDYA TANITIM ETKİNLİĞİ GERÇEKLEŞTİ

KBBL'nin yeni Takımı olan Beykoz Basketbol Takımı Cumhuriyetköy'de medya tanıtım etkinliği düzenledi.

KBBL’nin yeni Takımı olan Beykoz Basketbol Takımı Cumhuriyetköy’de medya tanıtım etkinliği düzenledi.

Futbolun yanı sıra geniş bir basketbol kültürünün olduğu ancak son yıllarda üst liglerde takımı olmamanın hüznünü yaşayan Beykoz İlçesi yeni kurulan Beykoz Basketbol Kulübü ile Kadın Basketbol Liglerinde ilk sezonunu yaşamaya hazırlanıyor.

Beykoz Cumhuriyetköy’de bulunan Green House Garden Park’ta Beykoz İlçesi Yerel Medya Temsilcileri ile bir araya gelen Teknik ve İdari ekip buluşmada hedeflerini kamuoyuna aktarırken, programın son bölümünde ise medya temsilcilerinden gelen soruları yanıtladılar.

Türk Basketbolunda üst düzey takımlarda görev almış teknik kadrosu ile Basketbol camiasında tüm dikkatleri üzerine çekmesini bilen kulüpte ligin başlaması için heyecanlı bir bekleyiş hakim.

Beykoz İlçesinde gerek siyasi kimliği gerekse de sportif anlamda geçmiş yıllarda yaptığı görevler ile tanınan Cüneyt Pulant’ın Başkanlığında oluşturulan Kurucular Kurulu ile kuruluş sürecini başlatan ve ardından Elmira Draskiceviç gibi marka olmuş bir ismi Menajerliğe getiren Beykoz’un tabiri caizse çiçeği burnunda spor kulübünde kısa zaman zarfında Kadın Basketbolunda en üst liglerde yer alma hedefi oldukça kaliteli ve üst düzey isimlerin kadroya dahil edilmesi ile sonuçlanmıştı.Sarı-Siyahlı Kulüpte Başkan Cüneyt Pulant Kulüplerinin kuruluş süreci hakkında bilgi vererek başladığı konuşmasında Kadın Basketbol Liglerine renk katacakları iddiasında bulunurken, ” 5-6 kişilik bir Kurucular Kurulumuz var. Bunun içinde ise Elmira Draskiceviç en çok katkısı olan ve bu fikri bizlere veren isim oldu. Teknik Ekibimizi o belirledi, yeni bir kulüp olmamıza karşın 2 yıllık süreçte Süper Ligde olmayı hedefliyoruz.  Takımızı Cumhuriyetköy’de 10 günlük kampa aldık. Çarşamba günü kampımız sona erecek, birkaç günlük aranın ardından antrenmanlarımız başlayacak. İyi bir kadro oluşturduk, sporcularımız bizi hedeflediğimiz noktaya taşıyacak kapasiteye fazlası ile sahip. Şunu da ilave etmek isterim ki KBBL’nde yurt dışında kamp yapacak ilk takım olacağız. Sponsorluk konusunda gayet olumlu bir hava yakaladık. İlerleyen süreçte bunları kamuoyu ile de paylaşacağız. ” diye konuştu.

Beykoz-Gümüşsuyu’nda bulunan İBB Recep Şahin Köktürk Spor Salonunda antrenman ve müsabakaları yapacaklarını söyleyen Başkan Pulant, ” Bu konuda katkıları olan başta İstanbul Büyükşehir ve Beykoz Belediyelerimize teşekkür ederiz. Beykoz Belediyesi Başkan Yardımcısı Fatih Sağlam’a, CHP İBB Meclisi Üyesi Gülay Demirel’e, CHP İlçe Başkanı Aydın Düzgün’e, İBB Spor Müdürlüğüne ayrıca teşekkür ediyorum. Kendi kullanım saatlerinden 2’şer saati bizim kullanımımız için tahsis ettiler. ” dedi.Kadrolarına yaptıkları transferlere yeni ilaveler yapılacağını bilgisini veren Başkan Pulant, ” Üst Liglerde oynayan bazı isimler ile Çifte Lisans hakkı kapsamında görüşmeler yapacağız. Şampiyonluk yolunda bize katkıda olacak isimleri kadroya katacağız. Bu sporcuları Sırbistan’da yapılacak kampa kadar bünyemize dahi etmeyi umuyoruz.” şeklinde konuştu.

Beykoz Basketbol Takımı Menajerliğine Elmira Draskicevic, Takım Antrenörlüğüne Ömer Petorak, Yardımcı Antrenörlüğe ise Ozan Bayındır getirildi.

Beykoz Basketbol Takımı Antrenörü Ömer Petorak güçlü bir kadro kurduklarını söylerken, ” Şampiyonluk hedefi ile yola çıktık. Beykoz-Cumhuriyetköy’de ilk etap çalışmalarına yaptığımız kamp ile başladık. Ardından Sırbistan’da ikinci etap kampımız olacak. Lig başlayıncaya kadar olan zamanı çok iyi değerlendirmek istiyoruz. Sırbistan dönüşünde sıklıkla yapacağımız hazırlık maçları ile tam anlamı ile hazır hale geleceğiz. Çok güzel bir sinerji yakaladık, sezon sonunda bunu şampiyonluk ile taçlandırmak istiyoruz ” şeklinde konuştu.

Beykoz Basketbol Kulübünde işin hem yöneticilik hem de takım sorumluluğu anlamında önemli bir misyon üstlenmiş olan Elmira Draskicevic ise Beykoz’da köklü bir basketbol geleneğinin olduğunu bildiklerini söylerken, ” Biz bu sevgiyi, ilgiye dönüştürmek istiyoruz. İnanıyorum ki Beykoz’da çıkacağımız her maçta tribünleri dolu bulacağız. Bu işe çok emek harcadık, çok güzel mesafe kat ettik. Beykoz Kadın Basketbol Takımı liglerde bu sezondan itibaren adından fazlası ile söz ettirecektir. İyi bir teknik kadromuz var ve hem onlara hem de sporcularımıza büyük güven duyuyoruz ” diye konuştu.

Yorumlar

Tema Tasarım | AnatoliaWeb