reklam
reklam reklam reklam
Ana Sayfa Genel, Sür Manşet 26 Haziran 2022 887 Görüntüleme

İstanbul’un Gözdesi Riva Turizm Yatırımları Tuğba Yurt Konseriyle Açıldı

Beykoz’un gelişen turizm vizyonuna uygun modern projelerle ilçeye ve tüm İstanbul’a kazandırılan Riva Elmasburnu Tabiat Parkı ve Plajı, Riva Merkez Plajı ve Otoparkı ile Elmasburnu Restoran, Tuğba Yurt konseri ve çocuk eğlencelerinin yer aldığı törenle açıldı.

Beykoz’un gelişen turizm vizyonuna uygun modern projelerle ilçeye ve tüm İstanbul’a kazandırılan Riva Elmasburnu Tabiat Parkı ve Plajı, Riva Merkez Plajı ve Otoparkı ile Elmasburnu Restoran, Tuğba Yurt konseri ve çocuk eğlencelerinin yer aldığı törenle açıldı. Beykoz Belediyesi tarafından ilçenin turizm potansiyelini ortaya çıkarmak, başta ilçe sakinleri olmak üzere tüm İstanbul’a modern ve nezih mekânlarda tatil olanağı sunmak amacıyla yapımı tamamlanan tesisler bu yaz da tatilcilerin gözdesi olacak.  İlçeye ve turizme değer katan yatırımların açılışı dolayısıyla Riva Meydanı’nda düzenlenen törene, Beykoz Belediye Başkanı Murat Aydın, Beykoz Kaymakamı Esengül Korkmaz Çiçekli, AK Parti İstanbul İl Başkanı Osman Nuri Kabaktepe, Şanlıurfa Hilvan Belediye Başkanı Aslan Ali Bayık,  AK Parti Beykoz İlçe Başkanı Muhammed Hanefi Dilmaç, AK Parti İlçe Kadın Kolları Başkanı Gaye Zayıf, ilçe protokolü ve vatandaşlar katıldı.Başkan Murat Aydın: “Tarihi ve Doğal Güzellikleri İstanbullularla Buluşturduk”

Açılışta ilçe sakinlerine hitap eden Beykoz Belediye Başkanı Murat Aydın, Riva tarihi değerleri olan bir yer. Hem de florası çok zengin. Dünyada sadece Riva’da bulunan, hiçbir yerde olmayan ‘Riva Endemiği’ çiçeğimiz de bu kumların içerisindedir. Biz hem tarihi hem doğal güzellikleri yaşatarak hemşehrilerimizle ve İstanbullularla buluşturmayı arzu ettik. İstanbullunun ve Beykozlunun en çok tercih ettiği bu alanlarda, sahilde, merkezde, köyün içinde düzenlemeler yaptık. Beykoz’da yaşayan insanlar ve İstanbul’un farklı noktalarından gelenler daha mutlu olsun, güzel bir gün geçirsinler ve evlerine huzurla dönsünler istiyoruz. Bu yatırımlar için bize yetki veren ve kaynak oluşturan Beykozlu hemşehrilerime can-ı gönülden teşekkür ediyorum.” dedi.AK Parti İstanbul İl Başkanı Osman Nuri Kabaktepe: “Beykoz Marka Belediyeciliği Hizmetlerini Alıyor”

AK Parti İstanbul İl Başkanı Osman Nuri Kabaktepe ise:  “İstanbul’un incisi olan Beykoz’dayız. Beykoz’umuza, Riva’mıza ve İstanbul’umuza değer katan turizm yatırımlarının açılışını yapıyoruz. Bunların daha fazlasını yapmak, eseri ve hizmeti üretmek bu zaman kadar temel yaklaşımımız oldu. Bundan sonra da olacak. Yerel yönetimlerde AK Parti bir markadır. Bu markanın en önemli temsilcilerinden birisi İstanbul’umuzda Murat Aydın’dır. Beykoz’umuz da bu marka belediyeciliğin en güzel hizmetlerini bugüne kadar aldı bundan sonra da almaya devam edecek.” şeklinde konuştu.

Beykoz Kaymakamı Esengül Korkmaz Çiçekli de ilçeye değer katan güzelliklere sahip çıkıldığında devamının artarak geleceğini belirterek çalışmalarda emeği geçenlere teşekkür etti.

Belediye Başkanı Murat Aydın açılışa iştirak eden AK Parti İl Başkanı Osman Nuri Kabaktepe’ye ilçeye özgü cam işçiliğiyle yapılmış minyatür Ayasofya Kubbesi hediye etti.Tuğba Yurt’la Eğlence Dorukta

Açılış kurdelesinin kesilmesinin ardından Pop Müziğin sevilen ismi Tuğba Yurt hayranları için hareketli şarkılarının yer aldığı bir konser verdi.

Riva Kalesi ve sahili dolduran ilçe sakinleri bir birinden güzel şarkılara ritim tutarak eğlendi.

Aileleriyle alana gelen çocuklar ise konser öncesine sahnelenen şovlar, animatörler ve ikramlarla neşeli bir akşam geçirdi.

Beykoz Belediyesi konsere gelen ziyaretçilere alanda çeşitli ikramlarda bulundu.Riva’da Neler Yapıldı?

Elmasburnu Tabiat Parkı ve Kadınlar Plajı

İstanbul’da tatil yöresi standartlarındaki tek kadınlar plajına sahip Riva Elmasburnu Tabiat Parkı, haftanın 4 günü kadınlara özel, 29 adet localı plajı, elektrikli araçları ve restoranıyla her yaz binlerce ziyaretçiye şehrin yakınında günü birlik tatil imkânı sunuyor.

Toplam 133 bin m2’lik alanda kurulan tabiat parkında, manzaraya karşı piknik yapmak ve dinlenmek isteyenler için 165 adet piknik ünitesi, 9 bin m2 yürüyüş alanı, 15 kameliye, doğal gazlı mangal üniteleri, büfeler, 2çocuk parkı, seyir terasları ve 243 araçlık otopark yer alıyor.Elmasburnu Restoran

Mavi-yeşil koylara bakan Elmasburnu Restoran ise dört mevsim farklı bir güzelliğe bürünen manzarayı ve leziz yemekleri bir arada sunuyor.

Dünya mutfaklarından ızgaralar, makarna ve salata çeşitlerinin usta aşçılar tarafından özenle hazırlandığı mekân kahvaltıdan akşam yemeğine, güler yüzlü ve kaliteli hizmetiyle tercih ediliyor.

Yaz aylarını serinleten, kış aylarını ısıtan içecekler hem lezzet hem de görsel şölen yaşatıyor.

Riva Meydanı & Merkez Plajı ve Otoparkı

Beykoz’a değer ve ekonomik hareketlilik katan turizm yatırımları kapsamında, Riva Meydanı, Merkez Plajı ve otoparkı da yenilenerek bakımlı bir çehreye kavuştu.

Riva Meydanı’nda ziyaretçilere konfor getiren, 9 bin 500 m2 taş döşeme, 8 bin m2 kaldırım döşeme ve asfalt serim çalışması ile 350 araçlık otopark yapıldı.

Merkez Plajı’nda ise ortak kullanım alanları yenilendi, çevre düzenlemesi yapıldı ve temizlik hizmeti 7/24 verilecek şekilde güncellendi.

Yorumlar

Tema Tasarım | AnatoliaWeb