reklam reklam reklam
Ana Sayfa Genel, Sür Manşet 7 Haziran 2022 812 Görüntüleme

Beykoz’un 7/24 Yaşayan Mekânları Törenle Açıldı 

Beykoz’un vizyonuna değer katan yeşil alan ve çevre düzenlemeleriyle 7/24 yaşayan mekânlara dönüşen Beykoz Sahili, 15 Temmuz Şehitler Meydanı ve Boğaz’ın en güzel restoranı Gümüşsuyu Restoran TBBM Başkanı Mustafa Şentop’un katıldığı tören ve Gripin konseriyle açıldı.

Beykoz’un vizyonuna değer katan yeşil alan ve çevre düzenlemeleriyle 7/24 yaşayan mekânlara dönüşen Beykoz Sahili, 15 Temmuz Şehitler Meydanı ve Boğaz’ın en güzel restoranı Gümüşsuyu Restoran TBBM Başkanı Mustafa Şentop’un katıldığı tören ve Gripin konseriyle açıldı.Beykoz Belediyesi tarafından ilçenin vitrini ve sosyal hayatın merkezi olan Beykoz Sahili’nde 4 etapta yürütülen projeyle sahil modern bir çehreye ilçe sakinleri 7/24 canlı, ailecek keyifle vakit geçirdikleri yürüyüş, spor ve gezinti yaptıkları sosyal alanlara kavuştu.İstanbul’un en güzel mavi ve yeşil manzaralarını sunan sahilde yapılan düzenlemeler TBMM Başkanı Prof. Dr. Mustafa Şentop, Beykoz Belediye Başkanı Murat Aydın, Beykoz Kaymakamı Esengül Korkmaz Çiçekli, AK Parti İstanbul İl Başkan Yardımcısı Cahit Altunay, AK Parti Beykoz İlçe Başkanı Hanefi Dilmaç, Tokat Turhal Belediye Başkanı İlker Bekler, 5. Dönem Beykoz Belediye Başkanı Muharrem Ergül, Türk-Alman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Halil Akkanat ve ilçe protokolünün katıldığı törenle açıldı.Beykoz Sahili Etkinlik Alanı’nda düzenlenen törenden önce Beykoz Belediyesi’ni ziyarete ederek şeref defterin imzalayan TBMM Başkanı Prof. Dr. Mustafa Şentop ardından sahil boyu gezerek yapılan çalışmaları inceledi.TBMM Başkanı Mustafa Şentop: “Beykoz Sahili Kültür-Sanatın da Merkezi Olacak

Beykozluların yoğun ilgi gösterdiği çocuk etkinliklerinin yer aldığı açılış töreninde konuşan TBMM Başkanı Mustafa Şentop: “İstanbul’un en güzel sahil şeridinde yenilenen yüzüne kavuşmuş olan Beykozlulara keyifli zamanlar geçirmelerini diliyorum. Bugünden itibaren 15 Temmuz’a kadar 6 hafta devam edecek Beykoz Sahil Etkinlikleri çerçevesinde çocuk eğlenceleri, konserler, sinema gösterimleri Beykozluların hizmetinde olacak. Yeni yeşil alanlar ve yapılan çevre düzenlemeleri ile 7/24 yaşayan mekânlara kavuşan Beykoz sahili, bütün ilçe sakinlerine hitap eden etkinliklerle kültürün ve sanatın da merkezi olacak. Yapılan etkinliklerden çocuklarımızda en büyük payı alacaktır. Değerli Belediye Başkanımız Sayın Murat Aydın’a özellikle çocuklarımızı önceleyen programlar inşa ettiği için huzurlarınıza teşekkür etmek istiyorum” dedi.Başkan Murat Aydın: “Beykoz Sahili Yeşerdi, Canlılıkla Doldu”

Beykoz’a canlılık getiren çalışmaları ilçe sakinlerinin isteği üzerine hayata geçirdiklerini belirten Beykoz Belediye Başkanı  Murat Aydın: “2019 yılındaki seçim çalışmalarımız sırasında bu konuyu birçok hemşehrimiz dile getirdi. Biz de anket çalışmaları ve gözlemlerimizle sahilimizi tekrar canlandırmamız gerektiğini düşündük. Önce işe bu sahilimizin çehresini düzenleyerek başladık. Şu anda üzerinde bulunduğumuz alan bir otoparktı. Bugün üzerinde bulunduğumuz otopark İstanbul’un en güzel etkinlik alanlarından birine dönüştü. Sahilimizi İncirköy’den Merkez Mahallesi’ne kadar yeniden düzenledik. Kullanıma kapalı alanları açtık. 1,5 km kesintisiz sahilimiz oldu. 2,5 km de yürüyüş alanlarını inşa ettik. Yeni yeşil alanlar ve çayırla oluşturduk. Hemen yanı başımızda İstanbul Boğaz’ında tek niteleyebileceğimiz nadide bir kumsal ortaya çıktı. Tüm bu çalışmalardan sonra sahilimiz adeta yeşerdi. Her bir köşesi canlılıkla doldu, taştı” şeklinde konuştu. 7/24 yaşayan Beykoz için hizmete açtıkları  Gümüşsuyu Restoran ve Kafe’nin çevresinde kısa sürede ekonomik sinerji yarattığını söyleyen Başkan Murat Aydın, 15 Temmuz Şehitler Meydanı ve tüm çalışmalarda emeği geçenlere teşekkür etti.Beykoz Kaymakamı Esengül Korkmaz Çiçekli de yapılan çalışmaların ilçenin tarih ve turizm vizyonuna katkıda bulunacağını söyledi.

Konuşmalar sonrasında açılış kurdelesi kesildi ve ilçe sakinleri Gripin konseriyle eğlenceli bir akşam geçirdi.Beykoz Sahilde Neler Yapıldı? 

Toplam 39 bin 257 m2’lik alanda yürütülen sahil düzenleme çalışması kapsamında, 21 bin 528 m2’lik yeşil alan, 15 bin 399 m²’lik etkinlik ve yürüyüş yolları yapıldı.

İlçe sakinlerine günün her saati, spor, gezinti yapabilmesi ve ailecek dinlenmesi için 1.003 bin m²’lik kumsal, 637 m²’lik seyir alanı, 503 m²’lik çocuk oyun alanı, 187 m²’lik fitness alanı düzenlenerek ilçeye kazandırıldı.

Projeye uygun kent mobilyalarıyla donatılan sahil prestij cadde ve aydınlatma çalışmasıyla ışıldadı.Boğaz’ın En Güzel Restoranı: Gümüşsuyu

İstanbul Boğazı’nın en güzel sahilinde, eşsiz manzara, huzur ve maviliğin kıyısında modern ve ferah mimariyle kurulan Gümüşsuyu Cafe ve Restoran, açıldığı ilk günden bu yana 7/24 yaşayan bir tesis olarak göz dolduruyor.

Başta ilçe sakinleri olmak üzere tüm ziyaretçilerini kaliteli servisi, güler yüzlü personeli ve ilçeye özgü lezzetlerin yer aldığı zengin menüsüyle ağırlayan mekân, Boğaz’ın en güzel restoranları arasında ilk sırada yerini alıyor. 15 Temmuz Şehitler Meydanı Yenilendi 

Sahilin çehresine güzellik katan çalışmalar kapsamında ilçenin en işlek noktalarından “15 Temmuz Şehitler Meydanı” da yenilendi.

Beykoz Belediyesi ana hizmet binası ile Beykoz Kaymakamlığı Ömer Halisdemir Kampüsü’ne ev sahipliği yapan meydanının yenilenmesiyle ilçe resmi tören ve kutlamaların yapılacağı bakımlı ve düzenli bir alan kazanıldı.

Beykoz Belediyesi 7/24 yaşayan bir ilçe için sahile, açık hava konser, sergi ve söyleşilerine ev sahipliği yapan bir nitelikli bir kültür-sanat etkinlik alanı da kazandırdı.

Yorumlar

Tema Tasarım | AnatoliaWeb