reklam reklam reklam
Ana Sayfa Kültür - Sanat, Sür Manşet 20 Şubat 2022 1094 Görüntüleme

Beykoz’da Köy Köy Mesudiye Esintisi

Beykozluların memleket hasreti giderdiği, ilçeye renk katan yöre ve köy derneklerinin ağırlandığı “Beykoz Yöre Buluşmaları”nda Ordu’nun güzel ilçesi Mesudiye’den 6 köyün doğa güzellikleri sergilendi.

Beykozluların memleket hasreti giderdiği, ilçeye renk katan yöre ve köy derneklerinin ağırlandığı “Beykoz Yöre Buluşmaları”nda Ordu’nun güzel ilçesi Mesudiye’den 6 köyün doğa güzellikleri sergilendi.Beykoz Belediyesi tarafından, ilçeye özgü kardeşlik ve dayanışma kültürüne katkı sunmak, köy ve yörelerin tanıtımını sağlamak amacıyla düzenlenen “Beykoz Yöre Buluşmaları”nın 3. gecesinde Mesudiye’nin Sarıyayla, Yağmurlar, Yeşilce, Çerçi, Beyseki, Gülpınar köyleri yer aldı. Soğuksu Yücel Çelikbilek Gençlik Merkezi’nde düzenlenen geceye Beykoz Belediye Başkanı Murat Aydın, Beykozlu Ordulular Derneği Başkanı Sezai Biçer, meclis üyeleri, köy dernek başkanları ile Mesudiyeli vatandaşlar katıldı.

Başkan Aydın’ın Objektifinden Mesudiye

Mesudiye’nin coğrafi güzelliklerini ilçeye getiren buluşma kapsamında ilk olarak katılımcılarla, Başkan Murat Aydın’ın söz verdiği ve Mesudiye ziyaretinde çektiği fotoğraflardan oluşan sergi gezildi.

Sergi sonrasında, ilçede temsilcisi bulunan yöre ve köylere özel tertiplenen “Beykoz Yöre Buluşmaları” için hazırlanan “Beykoz’un Renkleri Belgeseli”nden, Sarıyayla, Yağmurlar, Yeşilce, Çerçi, Beyseki ve Gülpınar köylerinden kesitler gösterildi.Beykozlu Mesudiyelileri ata topraklarına götüren belgesel katılımcılardan beğeni aldı.Başkan Murat Aydın programda, Anadolu’nun değerlerine sahip çıkmak, geçmişle gelecek arasında bağ kurmak amacıyla başlattıkları çalışmayla ilçede temsilcisi bulunan birçok yöre ve köye yer vereceklerini ve yeni nesillerin geçmişlerine sahip çıkmalarına, ülkeye aidiyetin artmasına vesile olacaklarını söyledi.Dernek başkanları da köylerine ait değer ve güzellikleri kayıt altına alan belgesel ve fotoğraflar için Başkan Murat Aydın ile çalışmada emeği geçenlere teşekkür etti.

“Beykoz’un Renkleri” Youtube’ta

Anadolu’dan 113 yöre ve köyün özel belgesellerle tanıtılacağı, “Beykoz Yöre Buluşmaları” 2 ay sürecek. Her köy için hazırlanan belgesel “Beykoz’un Renkleri” başlığı altında youtube.com/BeykozBelTr adresi ile Başkan Murat Aydın’ın youtube.com/murataydin34 hesabından yayınlanacak.

Yorumlar

Tema Tasarım | AnatoliaWeb