reklam
Ana Sayfa Genel, Sür Manşet 15 Aralık 2021 1350 Görüntüleme

AKDEM’li Engelliler Yaşama Sevgiyle Adım Attı

Beykoz Aile ve Kadın Destekleme Merkezi (AKDEM)’de eğitim alan öğrenciler, “Dünya Engelliler Günü” etkinlikleri kapsamında sevgi dolu bir programla yaşama adım attı. Safiye Soyman ve Faik Öztürk çiftinin renk kattığı programda, “Beykoz’un Mozart’ı” olarak tanınan otizmli Yunus Yazar konser verdi.

Beykoz Aile ve Kadın Destekleme Merkezi (AKDEM)’de eğitim alan öğrenciler, “Dünya Engelliler Günü” etkinlikleri kapsamında sevgi dolu bir programla yaşama adım attı. Safiye Soyman ve Faik Öztürk çiftinin renk kattığı programda, “Beykoz’un Mozart’ı” olarak tanınan otizmli Yunus Yazar konser verdi.Beykoz Belediyesi tarafından ilçedeki engellilere yönelik ilk kapsamlı yaşam merkezi olarak kurulan Aile, Kadın Destekleme ve Engelliler Merkezi (AKDEM), altı aylık geçmişine rağmen nitelikli eğitimleriyle ilçedeki birçok engelli çocuk ve gencin hayatına dokundu. Engellilere sıcacık bir yuva olan merkezin tanıtımına katkı sağlamak ve toplumda farkındalık oluşturmak amacıyla “Beykoz’da Engel Yok, Sevgi Var” sloganıyla düzenlenen “AKDEM Engelsiz Yaşama Adım Adım” Programı’yla engelli çocuk ve gençler yeteneklerini sergiledi.Çavuşbaşı Kasrı Sosyal Tesisleri’nde 14 ve 15 Aralık tarihlerinde düzenlenen programının ilk gününe   Beykoz Belediye Başkanı Murat Aydın, Beykoz Kaymakamı Esengül Korkmaz Çiçekli, AK Parti İl Başkan Yardımcısı Dr. Sevim Sayım Madak, AK Parti İlçe Başkanı M. Hanefi Dilmaç, ilçe protokolü, çeşitli sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve engelli aileleri katıldı.Başkan Murat Aydın: “Engelli Anneleri Cennetlik” 

Açılışta misafirlere hitap eden Beykoz Belediye Başkanı Murat Aydın: “Dünyada cennetlik bir insan görmek istiyorsanız engelli annelerine bakın. Onlar büyük fedakârlık yapıyor, tüm engelli annelerinin ellerinden öpüyorum.  Avantajlı olanlar, dezavantajlı olanlara yardım edecek.” “Dünya böyle güzel. Biz de Beykoz’da yaşamı güzel olması için çalışıyoruz. AKDEM ve belediye onun için var, bu vesileyle tüm AKDEM ailesine gönülden teşekkür ediyor, hepinizi saygı, sevgiyle selamlıyorum. ” dedi.Sanat ve Mutfak & Atölyeleri 

AKDEM’li öğrenciler, sergiledikleri halk oyunları ve ritim gösterileriyle büyük alkış aldıkları programda, magazin dünyasının sempatik çifti, Safiye Soyman ve Faik Öztürk’ün konseriyle eğlendi.Sahip olduğu üstün yetenekle “Beykoz’un Mozart’ı” olarak anılan otizmli Yunus Yazar etkinlik kapsamında konser verdi.Merkezde eğitim alan engelli çocuk ve gençler, etkinlik alanında kurulan ebru, cam, mozaik, seramik, mutfak ve tarım atölyelerinde iki gün boyunca hocaları eşliğinde el becerilerini gösterdi.Beykoz Belediyesi programa katılan tüm çocuklara, “Engelsiz Yaşam Seti” hediye etti.

Yorumlar

Tema Tasarım | AnatoliaWeb