reklam reklam
Ana Sayfa Sağlık, Sür Manşet 1 Ekim 2021 9333 Görüntüleme

Beykoz Devlet Hastanesi’nde 25 yeni doktor göreve başladı

Beykoz Devlet Hastanesi'nde 25 pratisyen hekim atandı. Yeni doktorlar ilk etapta acil serviste görev yapacak.

Beykoz Devlet Hastanesi’nde 25 pratisyen hekim atandı. Yeni doktorlar ilk etapta acil serviste görev yapacak.

Beykoz Devlet Hastanesi’ne yeni atanan 25 yeni doktor göreve başladı. Yeni doktorlara hizmet içi eğitim verildi.

Hastane Başhekimi Op. Dr. Süleyman Erdoğdu yeni hekimlere yönelik kısa bir konuşma yaptı. Başhekim Erdoğdu, Beykoz Devlet Hastanesi’nin iyi bir hastane olduğunu, doktorların ilk görev yerlerinin Beykoz olmasını avantaja dönüştürerek, kendilerini yetiştirmek ve tecrübe sahibi olabilmek adına bunu iyi değerlendirmeleri gerektiğini söyledi.Başhekim Erdoğdu, doktorlara özellikle 657 Sayılı Devlet Memurları Yasası’nı iyi bilmeleri gerektiğini hatırlatarak, doktorluğun kutsal bir meslek olduğu gibi son derece de hassasiyet gösterilmesi gereken bir meslek dalı olduğunu dile getirdi. Erdoğdu, özellikle 657 Sayılı Devlet Memurları Yasası’nın 125. Maddesine vurgu yaptı.“Talebelikteki davranışlarınızı terk edin”

Dolayısıyla bundan böyle devlet memurluğunun vakarını üzerinizde taşıyacak, talebeliği bir kenara bırakarak, daha ağır daha saygın bir duruş ortaya koymalısınız” diye konuşan Erdoğdu, yeni doktorlara talebelikteki birçok davranışı terk etmeleri tavsiyesinde bulundu.

Doktorların hastalarla kurmuş olduğu iletişiminde önemli olduğuna dikkati çeken Erdoğdu, “Olabildiğince hastanın psikoloji durumunu da anlayıp, göz önünde bulundurmak lazım. Olası tartışmalı durumlarda hekimin beyaz kod verme imkanı var” ifadelerini kullandı.Yeni doktorlara, Acil Tıp Uzmanı Deniz Aldemir’de işleyişle ilgili bilgiler verdi. Doktorların mesai saatlerine dikkat etmesi gerektiğinin altını çizen Aldemir, acil servisin çok önemli olduğunu ve yapılan her işlemin mutlaka kayıt altına alınması gerektiğine vurgu yaptı. Görev yapan herkesin açık, şeffaf ve yasalara uygun davranması gerektiğini ifade eden Aldemir, endikasyon, yanı teşhis ya da hastalık yoksa kesinlikle rapor verilmemesini istedi.

Hastaya veya hasta yakınlarına karşı iletişimin sevecen ve istikrarlı olmasının önemin de değinen Aldemir, hemşirelerin bir ekip arkadaşı olduğunu, onlara karşı da meslek etiğine uygun davranılması ve işe yönelik uygun bir yaklaşımda bulunulmasının önem arz ettiğini söyledi.

Acil Tıp Uzmanı Yeşim Yeni ise hastaların yasal hakları olduğunu hatırlatarak, “Bir hastaya kaç doktor bakarsa yasal sorumluluk o kadar kişinin üzerindedir.” ifadeleriyle doktorları uyardı.  Yeşim Yeni, “İçinden çıkmadığınız bir durumla karşılaşmanız durumunda mutlaka sorun, dokunmadan endikasyonu bilmeden ilaç yazmayın” uyarılarında bulundu.

Yeni doktorlara yönelik Başhekim Yardımcıları Acil Servis Sorumlusu Oğuz Ayhan ve Çiğdem Gökçe’de kısa bir birer konuşma yaparak, hayırlı olması temennisinde bulundular.

 

Yorumlar

İlginizi çekebilir

Mantar yiyerek yaza fit girin

Mantar yiyerek yaza fit girin

Tema Tasarım | AnatoliaWeb