reklam
reklam reklam reklam
Ana Sayfa Siyaset, Sür Manşet 27 Nisan 2021 1285 Görüntüleme

Yıldız: “Nefsine esir olmayan vatanperverleri gönül seferberliğine davet ediyorum”

Şahlanış Hareketi Genel Başkanı ve köşe yazarımız Mehmet Mahmut Yıldız sosyal medyada “Şahlanış Hareketi "Küresel aktör ve projelere mahkum değilsiniz, III. bir yol mümkündür" diyerek Türkiye Siyaset Arenasına yeni bir yol, yeni bir ufuk, yeni bir anlayış ve yeni bir vizyon hedefiyle Siyasi Parti kimliği kazanmaya çalışmaktadır.” Satırlarının yer aldığı bir makale paylaştı.

Şahlanış Hareketi Genel Başkanı ve köşe yazarımız Mehmet Mahmut Yıldız sosyal medyada “Şahlanış Hareketi “Küresel aktör ve projelere mahkum değilsiniz, III. bir yol mümkündür” diyerek Türkiye Siyaset Arenasına yeni bir yol, yeni bir ufuk, yeni bir anlayış ve yeni bir vizyon hedefiyle Siyasi Parti kimliği kazanmaya çalışmaktadır.” Satırlarının yer aldığı bir makale paylaştı.

Şahlanış Hareketi Genel Başkanı ve köşe yazarımız Mehmet Mahmut Yıldız, sosyal medyada paylaştığı makalede şu ifadelere yer verdi:

“Şahlanış Hareketi, pırıl pırıl ve şanlı 30 yıllık geçmişi ve birikimiyle, tavizsiz ce savunduğu dayanışmacı ve toplumcu ilke ve değerler bütünü ile bu günlere kadar gelmiştir.

Ortaya koyduğu temel prensip ve idealleriyle makam- mevki-güç-perestij kazanma hırsına kapılmaksızın, Anadolu Erenleri misali gönüller kazanabilmeyi yeğlemiş bir hareketin adıdır.

Şahlanış Hareketinin olmazsa olmazlarından birisi ‘parçaya değil bütüne talip olmak, milli- manevi ve kültürel değerlerinin yanında kurucu ilkelerini de özümsemiş bir harekettir.

Son dönemde hemen herkesin üzerinde mutabık kaldığı gerçektir ki; Siyaset arenasında kullanılan dil ve üslup, neredeyse tamamıyla ötekileştirici, ayrıştırıcı, aşağılayıcı ve kırıcıdır. Birbirini yok sayan, kendisinden olmayanı hain ilan eden ki, bunu yaparken de iman- inanç ve kültürel kıymet ve değerlerimizi istismar etmekten geri durmayan bu anlayışla Türkiye, küreselleşen dünyayla, global ekonomilerle, emperiyal güçlerle baş etmekte zorlanacaktır.

İşte tam da bu noktadan hareketle Şahlanış Hareketi “Küresel aktör ve projelere mahkum değilsiniz, III. bir yol mümkündür” diyerek Türkiye Siyaset Arenasına yeni bir yol, yeni bir ufuk, yeni bir anlayış ve yeni bir vizyon hedefiyle Siyasi Parti kimliği kazanmaya çalışmaktadır.

Yine Şahlanış Hareketinin temel felsefelerinden birisi de…

Siyaset yaparken etnik kimlik, dinsel inanç ve mezhep, ortak değer yargılarının istismarına yönelik söylem ve eylemlerden azami ölçüde kaçınmaktır.

Binaenaleyh Türkiye’miz sırf bu siyasi arıza nedeniyle, maddi ve manevi anlamda çok büyük bedel ve badireler ödedi ve ödemeye devam ediyor.

Bilinsin isteriz ki, Şahlanış Hareketi polemik üreterek siyaset yapmayacak, hamasi söylemlerle enerjisini düşürmeyecek, gerilimin, kavganın tarafı olmayacaktır.

Siyaset arenasına dikkatle bakıldığında görülecektir ki, sayısal anlamda asgari yeterlilik sağlayan birçok gruplar ve oluşumlar resmi olarak Parti kimliğini almışlar, tabelalarını duvara asabilmişlerdir.

Şahlanış Hareketinin nihai hedefi “ne pahasına…  Siyasi parti kurmak” parti kimliği kazanmak değildir.

Binaenaleyh Şahlanış Hareketi bir fikir hareketi, birlik hareketi, dirilik hareketidir.

Zira Şahlanış Hareketi Türkiye Siyasetinin gereksinimini olarak gördüğü şu 3 temel prensibi programına almıştır ki bunlar sırasıyla Feraset, Feragat ve Fedakarlıktır.

Türkiye’nin yarınları için feraset

Türkiye’mizin kazanması için feragat,

Türkiye’de Siyasetin makul düzeyi yakalayabilmesi için fedakarlık elzemdir.

Şahlanış Hareketimizin Kurucusu Sayın Murat Altun’un da otuz bir yıldır ifade ettiği gibi mesele parti kurmak, oy pusulasına girmek değil milletimizin gönlünde yer bulmaktır. Milletimize, devletimize ve vatanımıza hizmetin tek yolu da parti kurmak değildir. Biz hiçbir siyasi geleneğin takipçisi, taklitçisi veya devamı değiliz. Biz Şahlanış Hareketi mensupları olarak hiçbir yere dolgu malzemesi, vitrin süsü olmayacağız.

İşte bizde Sayın Altun’un bu çizdiği çerçevede hareket edeceğiz. Kimseye verecek zerre kadar tavizimiz yoktur. Tarihte ve bugün kimseyi maddi ve manevi istismar etmedik. Bundan sonrada etmeyeceğiz. Nefsine esir olmayan vatanperverleri gönül seferberliğine davet ediyorum.”

Mehmet Mahmut Yıldız

Şahlanış Hareketi Genel Başkanı

Yorumlar

Tema Tasarım | AnatoliaWeb