reklam
Ana Sayfa Genel, Sür Manşet 21 Ocak 2021 2031 Görüntüleme

İSTANBUL’UN BALIKÇI KÖYÜ POYRAZKÖY MODERN BİR SAHİLE KAVUŞUYOR

İstanbul’un balıkçı barınakları, manzarası ve plajıyla uğrak noktası Poyrazköy turizm potansiyeli, tarihi unsurları ve kent estetiği gözetilerek hazırlanan kapsamlı bir projeyle tatil yöresi standartlarında bir sahile, seyir teraslarına, modern yeme-içme mekânları ile sosyal alanlara kavuşuyor.  

İstanbul’un balıkçı barınakları, manzarası ve plajıyla uğrak noktası Poyrazköy turizm potansiyeli, tarihi unsurları ve kent estetiği gözetilerek hazırlanan kapsamlı bir projeyle tatil yöresi standartlarında bir sahile, seyir teraslarına, modern yeme-içme mekânları ile sosyal alanlara kavuşuyor.  Beykoz Belediyesi’nin ilçedeki turizm yatırımları kapsamında kimlikli yaşam alanları kurmak, yerli ve yabancı turistlere ilçenin güzelliklerine yaraşır hizmet sağlamak amacıyla hazırladığı “Poyrazköy Sağlıklaştırma Projesi”yle yeni yüzüne kavuşacak olan Poyrazköy şehrin çekim merkezi olacak.Balıkçı Lokantalarına Yeni Çehre

Toplam 37 bin 860 m² alanda uygulanacak projeyle Poyrazköy’de ziyaretçilerin ilk uğrak noktası olan, sahil ve balıkçı lokantalarına ev sahipliği yapan Mendirek Yolu cephe iyileştirmeleri, çevre ve trafik düzenlemeleriyle yepyeni bir çehreye bürünecek.  400 metre uzunluğundaki Mendirek Yolu trafik düzenlemeleriyle yayalaştırılacak.

Poyrazköy’e sosyal ve ekonomik hareketlilik getirecek çalışmayla 140 metre uzunluğunda pergolalı yarı açık yeme-içme mekânları, yürüyüş yolları, estetik kent mobilyalarının yer aldığı dinlenme ve gezinti alanları yapılacak.Ziyaretçilerin keyifle vakit geçirebilmesi için bin 432 m²’lik gemi temalı çocuk oyun alanı ile 737 m²’lik spor alanı kurulacak.Sahildeki balıkçı lokantaları ve mevcut binaların cepheleri geleneksel İstanbul Boğazı sivil mimari detaylarından ilham alınarak iyileştirilecek. Yenilenecek cephelerin renk seçimlerinde Türk Bayrağı renkleri olan kırmızı ve beyaz tonları kullanılacak. Tarihi Poyrazköy Kahvesi Yenileniyor

Beykoz ve Poyrazköy’e prestij katacak proje kapsamında Boğaz ve Yavuz Sultan Selim Köprüsü manzarasına hakim Tarihi Poyrazköy Kahvesi ve çevresindeki binalarda da kırmızı-beyaz renklerin hakim olduğu cephe yenilemesi yapılacak.

Ayrıca, proje genelindeki yollarda tek yönlü trafik akışı düzenlemesi yapılarak tarihi kahvenin çevresi yaya güvenliğine uygun hale getirilecek.

Cami alanı önünde yükselen istinat duvarları dikey bahçe uygulamalarıyla güzel bir görünüme kavuşacak.  Köprü Manzaralı Seyir Terası

Tarihi Poyraz Kalesi’nin Boğaz ve Yavuz Sultan Selim köprüsü manzarasına hâkim konumunda seyir ve öz çekim kulesi ve izlem noktalarıyla donatılmış bir seyir terası kurulacak.Engelsiz yürüyüş yollarının yapılacağı kale çevresinde araç ve yaya trafiği düzenlenerek yaya ve bisiklet dolaşımı artırılacak. Çeşitli ışıklandırma sistemleriyle alanın güvenli kullanımı günün her saati mümkün hale gelecek.

Proje alanında 150 araçlık otopark düzenlemesi de yapılacak.

Yorumlar

Tema Tasarım | AnatoliaWeb