reklam
reklam reklam reklam
Ana Sayfa Siyaset, Sür Manşet 13 Ocak 2021 1517 Görüntüleme

Beykoz Belediyesi’nden Aydın Düzgün’e cevap

CHP Beykoz İlçe Başkanının ilçedeki bazı yapıların satılacağı ve yıkılacağı yönündeki iddialarına Beykoz Belediyesi resmi evraklarla cevap verdi.

CHP Beykoz İlçe Başkanının ilçedeki bazı yapıların satılacağı ve yıkılacağı yönündeki iddialarına Beykoz Belediyesi resmi evraklarla cevap verdi.

CHP Beykoz İlçe Başkanı Aydın Düzgün’ün yazılı olarak yaptığı yazılı açıklamaya Beykoz Belediyesi resmi evraklarla birlikte cevap verdi.

Beykoz Belediyesi’nden yapılan açıklamada Aydın Düzgün’ün iddialarının hayal ürünü ve gerçek dışı olduğu kaydedildi.

Yapılan basın açıklamasında şu ifadelere yer verildi:

Cumhuriyet Halk Partisi Beykoz İlçe Başkanı Sayın Aydın Düzgün 13.01.2021 tarihinde kamuoyuna yazılı bir açıklama yapmıştır. Bu yazılı beyanda yer alan ve kurumumuzu ilgilendiren bazı yanlış bilgiler gereği açıklama yapma ihtiyacımız doğmuştur.

Sayın Düzgün, açıklamasının kurumumuzu ilgilendiren kısmında özetle, Necmettin Erbakan Kültür Merkezi’nin çürük olmadan yıkıldığı, kamusal alanların satılacağı yönünde, gerçek dışı iddialarda bulunmuştur.

1) Necmettin Erbakan Kültür Merkezi ve belediyemize ait tüm yapılar, 26 Eylül 2019’da yaşanan İstanbul depreminden sonra, belediyemizin tedbiren yaptığı başvuru üzerine, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından yetkilendirilmiş kuruluşlarca incelenmiştir. İnceleme sonunda hazırlanan raporda Necmettin Erbakan Kültür Merkezi’nin beton dayanımının 11,6 MPa olduğu ortaya çıkmıştır. Rapora göre bu bina yüksek risk taşımaktadır. Olası bir depremde herhangi bir can kaybı yaşamamak için bina hemen boşaltılıp mühürlenmiş, ardından yıkılmıştır.

2) Necmettin Erbakan Kültür Merkezi, Beykoz Kaymakamlığı binasının arka tarafında, bugünün gereksinimlerini karşılayacak ve 7/24 yaşayacak bir anlayış gözetilerek aynı isimle inşa edilecektir.

3) Beykoz Kaymakamlığı’nın bulunduğu alan Beykoz Belediyesi’ne ait değildir. Bu ve diğer kamusal alanların herhangi birinin belediye tarafından satılması yasal olarak söz konusu değildir.

4) Bu bölge, tıpkı tüm hemşehrilerimizden tam not alan sahil düzenlememiz gibi kamusal ihtiyaçlar gözetilerek modern ve kullanışlı olacak şekilde yeniden düzenlenecektir. Bölgede, Beykoz’umuzun ihtiyacı olan bir meydan ve bu meydan etrafında şekillenecek bir sosyalleşme alanı tasarlanacaktır. Buradaki meydan düzenlememizin ardından Beykoz sahilimiz İstanbul’un en gözde yerlerinden birisi olacak, sahilimizle birlikte ekonomimiz de canlanacaktır.

Tüm bu bilgiler ışığında CHP Beykoz İlçe Başkanı Sayın Düzgün’ün, bilgi aldığı kaynakları tarafından ya kasıtlı ya da sehven yanlış bilgilendirildiğini düşünmekteyiz. Zira kamu kaynaklarının peşkeş çekileceği düşüncesi, ancak bu düşünceyi hayata geçirmek isteyenler tarafından hayal edilebilir.

Kamuoyuna saygılarımızla.

EK: Necmettin Erbakan Kültür Merkezi’nin yapı denetim raporunun ilgili sayfaları

Yorumlar

Tema Tasarım | AnatoliaWeb