reklam
reklam reklam reklam
Ana Sayfa Eğitim, Sür Manşet 7 Kasım 2020 5192 Görüntüleme

Kadınların Yeni Adresi: BEYSEM

Beykoz’da hobi edinmek, yeteneklerini nitelikli kültür- sanat eğitimleriyle geliştirmek isteyen ilçe sakinleri usta öğreticilerin görev yaptığı Beykoz Belediyesi Sanat ve Eğitim Merkezi (BEYSEM)’de buluşuyor.

Beykoz’da hobi edinmek, yeteneklerini nitelikli kültür- sanat eğitimleriyle geliştirmek isteyen ilçe sakinleri usta öğreticilerin görev yaptığı Beykoz Belediyesi Sanat ve Eğitim Merkezi (BEYSEM)’de buluşuyor.Beykoz Belediyesi tarafından çocuklar, gençler ve yetişkinlerin serbest zamanlarını sanatsal, kültürel ve sosyal faaliyetlerle değerlendirmelerine, hobi edinmelerine, yetenek ve becerilerini geliştirmelerine yardımcı olmak amacıyla 1 yıl önce kurulan BEYSEM başta kadınlar olmak üzere her kesimden ilgi görüyor.
51 Branşta Eğitim    

Kanlıca, Yenimahalle, Tokatköy ve Otağtepe olmak üzere 4 noktada kurulan BEYSEM atölyelerinde çocuklar, kadınlar ve yetişkinlerin ilgi alanlarına uygun açılan toplam 51 branş bulunuyor.

Görsel Sanatlar, Müzik, Geleneksel El Sanatlar, Sahne Sanatları olmak üzere 4 ana dalda hizmet veren BEYSEM’de geçen yıl 4 bine yakın kursiyer eğitim aldı, kurs merkezlerinde halen 1382 ilçe sakini aktif olarak eğitim almaya devam ediyor.

İlçe sakinlerine hafta içi ve hafta sonu olmak üzere farklı seçenekler sunan atölyelerde  herkese hitap eden en az bir branş bulunuyor.Geleneksel Sanatlar İlgi Görüyor

BEYSEM’e gelen gençler gitar, keman, piyano ve bağlama eğitimlerinin verildiği müzik atölyelerini daha çok tercih ederken, kadınlar nakış, sepet örücülüğü, iğne oyası ve gümüş kazaziye örücülüğü gibi geleneksel el sanatlarına ilgi gösteriyor.

Çocuklar ise resim, karikatür ve ebru gibi görsel sanatların yanı sıra becerikli ellerim, akıl oyunları ve robotik kodlama atölyelerinde hem eğleniyor hem de güncel teknolojiye uygun eğitim alıyor.

İlçe sakinlerinin kişisel gelişimini destekleyen merkezlerde Kur’an-ı Kerim, İngilizce, Arapça, Diksiyon sınıflarının yanında Fotoğrafçılık, Senaryo Yazarlığı, Kısa Filim ve Eleştirel Düşünce gibi kulüpler de bulunuyor.Gençler Üniversiteye Hazırlanıyor 

BEYSEM, iyi bir gelecek hedefiyle Liselere Geçiş Sıvı (LGS) ve Yükseköğretim Kurumları (YKS) sınavına hazırlanan gençlerden de ilgi görüyor. Gençler hayatlarının dönüm noktası olan  sınavlara deneyimli öğretmenlerin rehberliğinde hazırlanıyor.Tiyatro Akademisi

Merkezin çatısı altında yetenekli gençleri ustalarla buluşturan Tiyatro Akademisi ise geçen yıl okullardaki bin 100 gence tiyatro eğitimi verdi. Bu yılki Tiyatro Akademisi eğitimleri ise salgın dolayısıyla okullar yerine kurs merkezlerinde devam ediyor.

Yorumlar

Tema Tasarım | AnatoliaWeb