reklam
reklam reklam reklam
Ana Sayfa Siyaset, Sür Manşet 16 Ekim 2020 4448 Görüntüleme

Kabahasanoğlu’ndan Sataloğlu’na Riva Deresi Cevabı

CHP İBB Meclis Üyesi Cemal Sataloğlu’nun Riva Deresi’ne yönelik açıklamalarına AK Parti İBB Meclis Üyesi Sadullah Kabahasanoğlu cevap verdi.

CHP İBB Meclis Üyesi Cemal Sataloğlu’nun Riva Deresi’ne yönelik açıklamalarına AK Parti İBB Meclis Üyesi Sadullah Kabahasanoğlu cevap verdi.

Sataloğlu’nun açıklamaları üzerine, Riva deresiyle ilgili birkaç ekleme yapmak istediğini söyleyen Kabahasanoğlu, “Yetki paylaşımlarının ne olduğunu doğru anlatmak lazım” dedi.

“Dün ne oldu, bugün ne oldu doğru anlatmak lazım. Riva Deresindeki kaynakları arıtmak, bertaraf etmek İBB’nin sorumluluğunda olan bir konudur.” diye konuşan Kabahasanoğlu, “Derenin taşkınlarıyla mücadele etmek, ıslahı Devlet Su İşlerinin uhdesindedir. Riva Deresinde geçmiş 25 yılda o kadar güzel çalışmalar yapılmış ki, Türkiye’nin ilk atık su geri kazanım tesisi o Riva Deresi üzerinde kurulmuş” ifadelerine yer verdi.

AK Parti İBB Meclis Üyesi Sadullah Kabahasanoğlu açıklamalarına şöyle devam etti:

Nasıl bir kurum teslim aldığımızı bilmek lazım. Riva Deresi üzerinde, Paşaköy Atık Su Arıtma Tesisinde iki kademeli inşaat yapılmış. 100 bin ton kapasiteli 2 tesis var. İkinci tesis arıttığı suyu geri kazanabilen bir tesis. Oradan çıkan temiz su, mor şebeke denen hatla Maltepe Sahillerine o bölgedeki askeri tesislere basılmaktaydı.

Mevcut yönetim geldikten sonra bahsettiğimiz Paşaköy Su Tesisini düzgün işletemedi. Açınız, İSKİ’nin faaliyet raporuna bakınız. Geri kazanım suyu oranında bir önceki yıla göre yüzde 102 azalış var. Sonrasında Riva ile ilgili dikkat çeken kişi şahsen benim, Riva Deresi kenarında yaptıklarımız, İBB Başkanımızı Riva Deresine 3 haftada zor getirdik. Tweet atıyor İBB yetki bizim değil, sonra bir açıklama daha sonra da geldi. Geldiği için de teşekkür ederim. Beykoz için Riva Deresi çok önemlidir. Orada bugüne kadar o gelişten itibaren dolayısıyla emeği geçenlere teşekkür ediyorum. Birlikte çalışarak sonuç alınabiliyor. Burada çok değerli arkadaşım övünç duyarak kurduğu cümleleri altyapı da 25 yıl AK Parti’nin yaptığı çalışmalar var.

Devlet Su İşleri ile Beykoz Belediyemizin birlikte yürüttüğü Riva Kanal Projesi de bitmek üzere, İstanbul’un eşsiz alanlarından bir tanesi olacak.

 

Yorumlar

Tema Tasarım | AnatoliaWeb