reklam
reklam reklam reklam
Ana Sayfa Siyaset, Sür Manşet 10 Ekim 2020 2843 Görüntüleme

Beykoz’un 2021 Yılı Bütçesi 698 milyon 500 bin TL

Beykoz Belediyesi Meclisi, 698 milyon 500 bin TL olarak belirlenen 2021 Mali Yılı Bütçesi ile 2021 Yılı İdare Performans Programı’nı oy çokluğuyla kabul etti.

Beykoz Belediyesi Meclisi, 698 milyon 500 bin TL olarak belirlenen 2021 Mali Yılı Bütçesi ile 2021 Yılı İdare Performans Programı’nı oy çokluğuyla kabul etti.

Beykoz Belediyesi Meclisi Ekim Ayı olağan toplantısında ilçe vizyonuna uygun olarak alt yapıdan temizliğe, spordan eğitime gelecek yıla dair hizmet ve yatırımların yer aldığı 2021 Mali Yılı Bütçesi ile 2021 Yılı İdare Performans Programı’nı görüştü.Açılış ve yoklamayla başlayan görüşmelerde ilk olarak 5 Ekim 2020 tarihli tutanak ve gündemdeki raporlar oylandı. Ardından 2021 Yılı İdare Performans Programı görüşmeye açıldı ve oy çokluğuyla meclisten geçti.

Kendisine bağlı müdürlüklerin faaliyetleri anlatmak üzere söz alan Başkan Yardımcısı Manolya Demirören Tekin, Kovid-19 sürecinde bugüne kadar 11 bin 264 yerin dezenfekte edildiğini söyledi.“Bugüne kadar 449 bin 364 maske dağıttık”

Tekin, “15 personel ve 5 araç ile dezenfekte çalışma yapıyoruz. Taksileri, kuaförleri, hastaneyi, okulları, camileri, parklar, İETT durakları gibi tüm alanları dezenfekte ettik ve etmeye devam ediyoruz. Araç dezenfekte istasyonu kurduk ve burada araç dezenfekteleri sürüyor. Bununla beraber 45 mahalle muhtarlığına maske eldiven ve dezenfektan veriyoruz. Bugüne kadar 449 bin 364 maske dağıttık.” dedi.

Kovid-19’un başında kurulan vefa grubu ve çağrı merkeziyle gece gündüz çalışma yaptıklarını söyleyen Tekin, “Gümüşsuyu Restoran şu anda Beykoz’a yakışır çok güzel bir tesis oldu. Belediye sosyal tesisin üzerinde bir hizmet veriyor. Orası için gurur kaynağı diyebilirim” ifadelerini kullandı.Bütçenin 698 milyon 500 bin lira olarak teklif edilmesi üzerine CHP adına İBB ve Beykoz Belediye Meclis Üyesi Cemal Sataloğlu söz aldı.

Sataloğlu, bütçenin pusula, meclis kararı, mali plan, tahmin, iktidarın vizyonunu gösterdiğini ve bütçe yapıcıların ilçenin sorunlarına hakimiyetini gösterdiğini kaydetti.

Bütçenin amacına uygun olarak uygulanmasından Belediye Başkanının sorumluğu olduğunu dile getiren Sataloğlu, “Beykoz Belediyesi 2021 bütçesi 698 milyon 500 bin liradır. Artışın nedeni iki müdürlükten kaynaklı Fen İşleri Müdürlüğü bir önceki yıla göre artış tutarı 43 milyon 764 bin lira, Park ve Bahçeler Müdürlüğünün bir önceki yıla göre bütçe artış tutarı 30 milyon 364 bin liradır. Bütçede dikkat çeken başka bir bölüm daha var. Bu yıl belediye bütçesinden yedek ödenek olarak ayrılan tutar 49 milyon 478 bin lira, bu kanunen ayrılması gereken bir tutardır. Hayali olarak yapılan bu bütçede yedek ödenekte elbette ki bir artış olacaktır. Bu başarı değildir.” diye konuştu.

“Tanıtıma her ay yaklaşık 2 milyon lira!”

Fen İşleri Müdürlüğüne ilişkin bazı verilere de dikkati çeken Sataloğlu, “İlgili kamu kurumları iş birliği ile kamu hizmet binalarının yenilenmesi ve nikah salonu, kütüphane, kültür merkezi ve kent meydanının yapılması için bütçelenen tutar 28 milyon 500 bin liradır. İlçe genelinde yol bakımlarının yapılması 52 milyon lira, belediye hizmetleri araç kiralanması 41 milyon 910 bin lira, Kültür ve Sosyal İşleri Müdürlüğünün bütçesi 29 milyon 500 bin liraya ulaşmıştır. 2021 yılında geziler, eğitim hizmetleri ve tanıtma faaliyetlerine ayrılan bütçe 18 milyon 700 bin liradır. Temsil ve tanıtma gideri olarak bütçelenen tutar ise 21 milyon 327 bin liradır. Aylık ortalama 1 milyon 777 bin lira temsil ve tanıtma gideri var.” dedi.“Başarılı olduğunuz konu bankadaki nakit parayı azaltmak”

Yüksek bütçeler yapmanın başarı anlamına gelmediğini de dile getiren Meclis Üyesi Sataloğlu, şunları söyledi:

“2019 yılında 544 milyon, 2020 yılında 696 milyon ile bütçe yaptınız. 2021 yılında ise 698 milyon 500 bin lira olarak bütçeyi yapıyorsunuz. Yüksek bütçeler yapmak başarı değildir. Şişirilmiş bütçeler yapmak hiç başarı değildir. Bütçe rakamlarının yüksekliğine rağmen Beykoz’da bir şeylerin değişmediğini ve iktidarın başarısız olduğunu görüyoruz. 2021 yılı bütçesi ile başarılı olacağınız sadece bir konu var. Bankadaki mevduatı azaltacaksınız. 2018 yılında bankadaki para 414 milyon lira idi.2019 yılının sonunda ise yaklaşık 83 milyon azalarak 330 milyona indi.2021 yılı bütçesi ile bankadaki parayı bitirmeyi amaçlıyorsunuz.”Bütçe görüşmelerinde genel kurul ve ilçe sakinlerine hitap eden Beykoz Belediye Başkanı Murat Aydın konuşmasının başında Azarbaycan ve Ermenistan arasında yaşanan savaşta kardeş ülke Azarbayacan’a muvaffakiyetler diledi ve Karabağ’ın bir an önce işgalden kurtulmasını temenni etti.

Belediye Başkanı Murat Aydın: “Beykoz’da Yaşam Kalitesi Sürdürülebilir Olmalı”

Beykoz’da yaşam kalitesini artırmak, ilçe sakinlerinin mutluluğuna katkı vermek için çalıştıklarını vurgulayan Başkan Murat Aydın: “İlçemizde yaşam kalitesi ve hizmetlerin sürdürülebilir nitelikte olması gerekir. Bu da halkımızın desteği ve bizlerin sunacağı projelerle mümkün. Sürdürülebilir çevre için geliştirdiğimiz “Ekmeğini Çöpten Çıkar!” Projesi’yle 3 bin ağacın kesilmesini önledik hem de  Beykozlular 30 bine yakın ekmeği sofralarına götürerek aile bütçesine katkı sağladı. Evlerin mutfaklarından çıkan atıkları gübre (kompost) yapıyor, meyve bahçemizde tarımda kullanıyor,   ilçemizdeki kayıtlı çiftçilere veriyoruz. Kent tarımı denilince akla Beykoz gelecek, ilçemizde bu anlamda ciddi bir model uyguluyoruz” dedi.
Başkan Murat Aydın: “Türkiye’nin Model Spor Parkı Beykoz’da Kurulacak”

Türkiye’nin model spor parkı projesini yeni bütçe yatırımları kapsamında hayata geçireceklerini müjdeleyen Başkan Murat Aydın: “Türkiye’nin model spor parkı projesini Beykoz’da kuracağız. Spor kent, mutlu insanlar ve sağlık denilince akla Beykoz gelecek. Bu projelerin birçoğu 1 yılda hayata geçecek. İlçeye yüzme havuzları atletizm pistleri kazandıracağız. Kim hangi alanda spor yapmak istiyorsa Belediye Spor Kulübü bünyesinde açıyoruz, kulübümüz şu an 13 spor branşıyla hizmet veriyor. İstanbul’un spor sahası anlamında en zengin ilçesi Beykoz. 25 civarında tesis var, hemen hemen bütün kulüplerini tesisi var, bunların çoğunu belediyemiz yaptı, bakım hizmetlerini de yine belediyemiz veriyor. Bu yıl amatör spor kulüplerine 500 bin TL nakdi destek sağladık. ” şeklinde konuştu.
Başkan Murat Aydın konuşmasında bütçenin hazırlanmasında emeği geçen meclis üyeleri, belediye personeli ve bütçe hazırlıkları konusunda belediyeye yetki veren ilçe sakinlerine teşekkür etti ve yeni bütçenin ilçeye hayırlı olmasını temenni etti.

Başkan Murat Aydın’ın konuşmasının ardından 2021 Mali Yılı Gelir ve Giderini kapsayan Bütçe Tasarısı hakkındaki Plan ve Bütçe Komisyonu Raporu okundu ve yapılan oylamayla oy çokluğuyla meclisten geçti.

Beykoz Belediyesi Müdürlüklerinin 2021 yılı bütçeleri şu şekilde:

Özel Kalem Müdürlüğü: 4 milyon 400 bin lira

Destek Hizmetleri Müdürlüğü: 75 milyon lira

İnsan Kaynakları Müdürlüğü: 128 milyon 35 bin lira

Sağlık İşleri Müdürlüğü: 14 milyon 500 bin lira

Bilgi İşlem Müdürlüğü: 5 milyon 500 bin lira

Teftiş Kurulu Müdürlüğü: 1 milyon 90 bin lira

Hukuk İşleri Müdürlüğü: 1 milyon 766 bin lira

Mali Hizmetler Müdürlüğü: 64 milyon 307 bin lira

Emlak İstimlak Müdürlüğü: 25 milyon lira

Fen İşleri Müdürlüğü: 135 milyon lira

Ruhsat ve Denetim Müdürlüğü: 1 milyon 497 bin lira

İmar ve Şehircilik Müdürlüğü: 5 milyon 392 bin lira

Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü: 29 milyon 500 bin lira

Park ve Bahçeler Müdürlüğü: 80 milyon lira

Temizlik Kontrol Müdürlüğü: 72 milyon lira

Yazı İşleri Müdürlüğü: 2 milyon 210 bin lira

Zabıta Müdürlüğü: 10 milyon 671 bin lira

Muhtarlık İşleri Müdürlüğü: 1 milyon 500 bin lira

Plan ve Proje Müdürlüğü: 8 milyon 31 bin lira

Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü: 20 milyon lira

Gençlik ve Sosyal İşler Müdürlüğü: 7 milyon lira

Tarımsal Hizmetleri Müdürlüğü: 6 milyon 101 bin lira

Yorumlar

İlginizi çekebilir

KUTÜ’L   AMARE   ZAFERİ

KUTÜ’L   AMARE   ZAFERİ

Tema Tasarım | AnatoliaWeb