reklam
reklam reklam reklam
Ana Sayfa Genel, Sür Manşet 8 Ekim 2020 1417 Görüntüleme

“Ekmeğini Çöpten Çıkar” Projesi 1 yılı Geride Bıraktı

Beykoz Belediyesi’nin temiz çevre için geliştirdiği “Ekmeğini Çöpten Çıkar” Projesi 1 yılı geride bıraktı. İlçe sakinleri 180 ton 490 kg ambalaj atığı toplayarak doğaya ve milli servete katkı sağladığı proje kapsamında 24 bin 73 ekmeği de sofralarına götürdü.  

Beykoz Belediyesi’nin temiz çevre için geliştirdiği “Ekmeğini Çöpten Çıkar” Projesi 1 yılı geride bıraktı. İlçe sakinleri 180 ton 490 kg ambalaj atığı toplayarak doğaya ve milli servete katkı sağladığı proje kapsamında 24 bin 73 ekmeği de sofralarına götürdü.   Beykoz Belediyesi’nin “Sıfır Atık” hedeflerine uygun olarak başlattığı “Ekmeğini Çöpten Çıkar” projesiyle ilçe sakinleri her 5 kg’lık ambalaj atık karşılığında 1 ekmek alıyor, sürdürülebilir çevreye ve aile bütçesine katkıda bulunuyor.Çöpe Değil Sofraya!

Çevreye duyarlı vatandaşların kaynağında ayrıştırarak biriktirdikleri kağıt, karton, plastik, metal ve cam atıkları çöpe gitmek yerine ekmek olarak sofralara geri dönüyor.

“Atma Ayır!” sloganıyla yürütülen proje kapsamında bugüne kadar 180 ton 490 kg ambalaj atığı toplandı, ilçe sakinleri bu miktar karşılığında 36 bin 097 ekmek almaya hak kazandı, 24 bin 73 adet ekmeği de sofralarına götürdü.  3 bin 60 Ağaç Kurtarıldı

Bir yılda toplanan ambalaj atıkları Beykoz Belediye tarafından geri dönüşüm tesislerine gönderilerek atmosfere 31 bin 860 kg sera gazı salınımı önlendi, 3 bin 60 ağaç kesilmekten kurtarıldı, 738000 Kwh enerji tasarrufu sağlandı, 450 m3 depolama alanı kazanıldı.

Beykozlulara geri dönüşüm bilinci aşılayan proje kapsamında Soğuksu, Kavacık, Ortaçeşme ve  Yenimahalle olmak üzere 4 farklı noktada “Atık Getirme Merkezi” hizmet veriyor.

Projede görevli çevre mühendisleri atık getirme merkezlerinin bulunduğu mahallerde belirli periyotlarda sokak ziyaretleri yaparak projenin işleyişi, geri dönüşümün önemi ve faydaları hakkında vatandaşlara bilgi veriyor.    Kartı Yükle Ekmeğini Al  

“Ekmeğini Çöpten Çıkar” projesine kapsamında vatandaşlar, kullandıkları ürünlerin ambalajlarını çöpten ayrı biriktiriyor. Biriktirilen ambalajlar mahallerde kurulan atık getirme merkezlerindeki personele teslim ediliyor.

Teslim edilen atıklar görevlilerce tartılıyor.

Tartım sonucunda ise belediye tarafından vatandaşlara dağıtılan akıllı kartlara puan yüklemesi yapılıyor. Ardından vatandaşlar her 5 kg ambalaj atığı karşılığında 1 adet 300 gr’lık ekmek almaya hak kazanıyor.

Atığın sofraya yolculuğuna eşlik eden vatandaşlar israfın önlenmesine ve temiz çevreye katkı sağlıyor.

Yorumlar

Tema Tasarım | AnatoliaWeb