reklam
reklam reklam reklam
Ana Sayfa Siyaset, Sür Manşet 23 Mayıs 2020 2690 Görüntüleme

Demirel “Ezana saygısızlık başlıklı haberin gerçekle uzaktan yakından bir ilgisi yoktur.”

CHP İBB ve Beykoz Belediye Meclis Üyesi Gülay Demirel’in 23 Nisan Günü sosyal medyada paylaştığı paylaşım üzerine bir haber sitesinde yapılan haber sonrası basın açıklaması yaptı.

CHP İBB ve Beykoz Belediye Meclis Üyesi Gülay Demirel’in 23 Nisan Günü sosyal medyada paylaştığı paylaşım üzerine bir haber sitesinde yapılan haber sonrası basın açıklaması yaptı.

Demirel gazetemize gönderdiği basın açıklamasında konuya ilişkin şunları ifade etti:

Kamuoyuna saygı ile duyurulur;

“Geçtiğimiz gün, Partimize yönelik ön yargılı tavırlarını kamuoyunun yakından bildiği haber sitesinde şahsımın da adının geçtiği “Ezana saygısızlık” başlıklı haberin gerçekle uzaktan yakından bir ilgisi yoktur.

Covid-19 sebebiyle milletçe, evimizden coşkuyla kutladığımız 23 Nisan günü, milli Bayramları hep birlikte coşkuyla kutladığımızı ifade etmek için yaptığım paylaşım çarpıtılarak, başka anlamlar yüklenmeye gayret edilmiştir. Gayretlerini boşa çıkartacak şekilde, Karşıyaka İhsan Gültekin Camiinden bir yayın yapılmadığını İzmir Müftülüğü de resmi açıklamasında yayınlamıştır.

https://www.diyanethaber.com.tr/dini-haberler/izmir-muftulugunden-basin-aciklamasi-h10223.html

“İfade etmek isterim ki; haberde geçen söz konusu paylaşımda ne ezanımıza ne de milletimizin mukaddes değerlerimize saygısızlık anlamına gelecek ima yoktur, olamaz da. İyi bir insan olmak, ortak değerlerimize saygılı olmaktan geçer..

Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nun da dediği gibi, camii hoparlöründen Ezan ve İstiklâl Marşı dışında bir paylaşımın yapılmasını doğru bulmadığımı da kamuoyumuza saygıyla belirtmek isterim.”

Gülay Demirel

CHP İBB ve Beykoz Belediye Meclis Üyesi

Yorumlar

Tema Tasarım | AnatoliaWeb