reklam
Ana Sayfa Yazarlar 17.05.2020 2074 Görüntüleme
Mehmet Mahmut YILDIZ

ŞAHLANIŞ HAREKETİ GENEL BAŞKANI

Milli Tarım Politikası

Dünyada yaşanan salgın sonrasında gözler yeniden tarım ve hayvancılığa çevrildi. Ülkemizde Tarım ve Hayvancılıkta masraflar, giderler çok ağırlaştı. Ürün ağaçta ve tarlada çürümeye terk ediliyor. Alıcının insafına köylümüz mecbur ve mahkûm ediliyor.

Yem, küspe, saman, mazot, tohum, gübre ve birçok ağır masraf altında, tarım ve hayvancılıktan geçimini sağlayamaz haldeki çiftçimize, köylümüze sahip çıkmak, teşvikleri adilce hak sahiplerine dağıtmak, Milli Tarım Politikası çerçevesinde yerli tohum, alım desteği, damızlık ırk ıslahıyla üreten çiftçimizi yeniden milletin efendisi haline getirmek hükümetimiz ve devletimizin asli görevidir.

Çok programlı gıda, ormancılık, su ürünleri, et ve su ürünleri gibi özel dallarda tarım liseleri ve bir buçuk yıllık yüksek tarım, teknik ve ziraat liseleri açılmalıdır. Köylülere, çiftçilere, yörüklere, manavlara alım garantisi verilmeli, ürünleri ellerinde, tarlada kalmasın. Tanzim satış marketleri yeniden açılmalıdır.

Tarımda teşvik araziye değil ürüne verilmeli. Devlet kalkınmacı, kooperatifçi karma ekonomiye dönmeli, köye göç teşvik edilmeli. Kırsal yaşamı destek programları KÖYDES, BELDES ve bölge kalkınma ajanslarına ağırlık verilmelidir. Tohum Gen Bankası güçlendirilmelidir.

Çay Borsası uluslararası boyuta taşımalı, çay kanunu çıkartılmalı, organik tarım desteklenmeli, çay’da kota ve kontenjan uygulaması kaldırılmalı.

Fındık Kanunu çıkartılmalı ve Fındık Borsası ülkemizde kurulmalıdır.

Çok büyük öneme sahip, katma değeri yüksek Kenevir bitkisinin ekimi, üretimi teşvik edilmeli.

Ürün çeşitliliği ve kalitesi yükseltilmelidir.

Tarım ve hayvancılık ülkemizin şahdamarıdır.

İktidar ve Muhalefet, Milli Tarım Politikası için birlikte adım atmalıdır. Bizde Şahlanış Hareketi olarak bu konuda destek vermeye hazırız.

Mehmet Mahmut Yıldız

Şahlanış Hareketi Genel Başkanı

Yorumlar

İlginizi çekebilir

Tarih 1919…

Tarih 1919…

Tema Tasarım | AnatoliaWeb