reklam
reklam reklam reklam
Ana Sayfa Eğitim, Sür Manşet 18 Aralık 2019 3162 Görüntüleme

Beykoz’un “Model Okulu” Açıldı

Beykoz’da “Model Okul” olarak yapılan Beykoz Koç Ortaokulu Milli Eğitim Bakanı Prof. Dr. Ziya Selçuk tarafından törenle açıldı.

 

Beykoz’da “Model Okul” olarak yapılan Beykoz Koç Ortaokulu Milli Eğitim Bakanı Prof. Dr. Ziya Selçuk tarafından törenle açıldı.

Cumhuriyetin ilk ortaokullarından, Vehbi Koç Vakfı tarafından deprem güçlendirme çalışmaları kapsamında 2016 yılında yıkılan ve yapımına yeniden başlanan Beykoz Ziya Ünsel Ortaokulu modern bir mimariyle inşa edilerek Beykoz Koç Ortaokulu adıyla ilçeye kazandırıldı.Uluslararası mimari tasarımıyla “Model Okul” olarak tanımlanan binanın açılışına Milli Eğitim Bakanı Prof. Dr. Ziya Selçuk’un yanı sıra Beykoz Kaymakamı Ahmet Katırcı, İl Milli Eğitim Müdürü Levent Yazıcı, Beykoz Belediye Başkanı Murat Aydın, 7. Dönem Beykoz Belediye Başkanı Yücel Çelikbilek, AK Parti İlçe Başkanı Hanefi Dilmaç, Koç Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Erdal Yıldırım, ilçe protokolü, okul müdürleri, öğretmen ve öğrenciler katıldı.

Milli Eğitim Bakanlığı bünyesinde mimari ekiplerle model ve örnek okul çalışmaları yürüttüklerini ifade eden Milli Eğitim Bakanı Prof. Dr. Ziya Selçuk, yapımı tamamlanan okulun ülkeye bir armağan olduğunu vurgulayarak, Beykoz Koç Ortaokulu’nun kişisel olarak takip ettiği bir proje olduğunu ifade etti.“Bu toprakların boyasıyla boyanıp güzelleşiriz”

“Mesajı insan olan her kurum ve kavram önce evrensel bir çıkışa sahip olmalı. Evrensel çıkış olursa nizamımızı netleştirmiş oluruz ve kendi milli çizgimizi de daha rahat ifade etme imkanı bulur, bu toprakların boyasıyla boyanıp güzelleşiriz. Ama evrensel ve ulusal çizgiyi sağlıklı olarak değerlendiremezsek bunu mimaride de bir gelişme fırsatı olarak göremeyiz, insanımıza ve insanlığa yeterince katkı sağlayamayız.”

Selçuk, öğretmenlerin hangi ortamda olursa olsun dört işlem öğretebileceğini, okuma yazma belletebileceğini bildiklerini ancak onlara mümkün olduğunca işlevsel ve zenginleştirilmiş ortamlar sunmayı hedeflediklerini vurguladı.

“Etik temeli olan bir bilimsel perspektife ihtiyacımız var”

Okulun yapımında emeği geçenlere teşekkür eden Selçuk, “Bu hizmetlerin kalıcı değer oluşturma potansiyeli çok yüksek olduğu için bu potansiyelin Türkiye’ye bir müjde olduğunun da farkındayız. Çocukların yüzündeki gülümsemeye daha çok ihtiyacımız var. Bunu sanatla, sporla, bilimle yoğurarak daha çok yol almamız lazım çünkü bilimin, aklın, metodun ötesinde gerçekten elimizde daha güçlü bir aracımız yok. Bilimin de ahlakla tamamlanmasıyla, zemine kavuşmasıyla insanlığın hayrına alacağımız bir yol var. Etik temeli olan bir bilimsel perspektife ihtiyacımız var.” diye konuştu.

Selçuk, velilerden isteğini, “Her çocuk kendi müfredatıyla doğar. Yaratılışta onun ruhunda onun müfredatı vardır zaten. Hepsi ‘Benim bir yolum, bir yolculuğum var.’ demek ister. O yola ve yolculuğa saygı duymak, onun nerede iyiyse, güçlüyse oraya doğru yol almasına yardım etmek, hizmet etmek ve onun ortamını sağlamakla yükümlüyüz, onları formatlamakla yükümlü değiliz.” şeklinde açıkladı.“Tasarım ve eğitim prensiplerinin başka okullarda uygulanmaması için neden yok”

Vehbi Koç Vakfı Genel Müdürü Erdal Yıldırım da projenin, bir eğitim konferansından dönüşünde uçakta tanıştığı, sağlık ve eğitim binaları yapan bir mimarlık firması yöneticisinin kendisine yolladığı “Üçüncü Öğretmen” kitabıyla başladığını dile getirdi.

Kitabın, çocukların büyüklerden, akranlarından ve içinde bulundukları çevreden öğrendiğini anlattığını aktaran Yıldırım, “Bu okulun arkasında bir üçüncü öğretmen felsefesi var. Özel ve yüksek maliyetli bir proje. Bu okulda kullanılan tasarım ve eğitim prensiplerinin başka okullarda uygulanmaması için hiçbir neden yok.” diye konuştu.

Okula girişinde öğrenciler tarafından karşılanan Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, öğrencilere satranç hediye etti. Kurdele kesimiyle gerçekleştirilen açılışın ardından Selçuk, beraberindekilerle okulu gezdi.BEYKOZ KOÇ ORTAOKULU

Beykoz Korusu’nun yanı başında 11 bin 320 metrekare kapalı alan içerisinde 3 katlı ve 31 derslikle inşa edilen okulda, 163 kişilik konferans salonu, kütüphane, spor alanları, çok amaçlı salon, teknoloji sınıfları ve kafeterya yer alıyor. 5 bin 500 metrekare bahçe alanına sahip okulda 2 bin 400 metrekare açık spor alanı da bulunuyor. Bir dönem okula adını veren merhum müdür Ziya Ünsel’in adı ise kütüphanede yaşatılıyor. Beykoz Koç Ortaokulu’nda eğitim-öğretim 3 Şubat 2020 tarihinde başlayacak.

 

 

 

 

 

Yorumlar

Tema Tasarım | AnatoliaWeb