reklam
reklam reklam reklam
Ana Sayfa Eğitim, Sür Manşet 12 Aralık 2019 2401 Görüntüleme

Beykoz’daki okullarda su ürünleri farkındalık eğitimi verilecek

Beykoz Kaymakamlığı İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü Su Ürünleri birimi tarafından Beykoz Kaymakamlığı bünyesinde İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ortaklığı ile ilkokul çocuklarına yönelik bir eğitim projesi hazırlandı.

Beykoz Kaymakamlığı İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü Su Ürünleri birimi tarafından Beykoz Kaymakamlığı bünyesinde İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ortaklığı ile ilkokul çocuklarına yönelik bir eğitim projesi hazırlandı.

Beykoz Kaymakamlığı bünyesinde hazırlanan projede ilkokul öğrencilerine Su Ürünleri Farkındalık Eğitimi Projesi bilinçlendirme eğitimi olarak verilecek.

Yapılması planlanan projeyle dünyanın en sağlıklı besin kaynağı olarak tüm dünyada yüksek tüketim alışkanlığı bulunan balık tüketimini çocuklara da özendirmek, yasalarla koruma altına alınmış balık türlerinin yasal boylarını öğrenme ve ölçme eğitimleri ile su ürünleri farkındalığının arttırılması hedefleniyor.

Kavacık Borsa İstanbul İlkokulu, Fatin Hoca İlkokulu ve Halide Edip İlkokulu’ndaki 1, 2, 3 ve 4. sınıf öğrencilerine uygulanarak 2 bin öğrenciye ulaşılması hedefleniyor.

Eğitimlerde, Tarım ve Orman Bakanlığı Balıkçılık ve Su Ürünleri Genel Müdürlüğü tebliğleriyle belirlenmiş olan yasal avlanılabilir balık boylarını gösteren afişlerle çocukların ilgileri arttırılarak çocuklar için özel tasarlanmış balık boyu ölçüm cetvelleri ile yine proje için özel tasarlatılmış olan şeker hamurundan balık figürleri üzerinde yasal boy ölçüm uygulamaları yaptırılarak çocukların erken yaşlarda su ürünleri ile kavramları ile tanışması sağlanacak.

“İlkokullarda Su Ürünleri Farkındalık Oluşturma Eğitimleri (İLKSÜFE) Projesi” 26 milyon hektar su yüzey alanına sahip olan Türkiye’de yeterince değerlendirilmeyen ve ekonomiye kazandırılamayan su ürünleri ile su ürünleri kavramlarının küçük yaşlardan itibaren çocukların bilinçleri ve dimağları ile tanıştırmanın geleceğe yapılabilecek en büyük yatırım olacağı düşüncesiyle hazırlandı.

2019-2020 Eğitim-Öğretim döneminde elde edilecek başarıya ve memnuniyet durumuna bağlı olarak 2020-2021 eğitim-öğretim yılı içinde Beykoz sınırlarındaki okullarda projeye devam edilecek.

 

Yorumlar

Tema Tasarım | AnatoliaWeb