reklam
reklam reklam reklam
Ana Sayfa Genel, Sür Manşet 25 Kasım 2019 1460 Görüntüleme

Beykoz’da 24 Kasım Öğretmenler Günü Kutlandı

24 Kasım Öğretmenler günü kutlamaları Beykoz’da kutlandı. Kutlamalar 17 Kasım günü İstanbul İl Milli Eğitim Müdürü Levent Yazıcı’nın katılımıyla Anadolu Feneri Kabakoz’da ağaç dikimi ile başladı.

24 Kasım Öğretmenler günü kutlamaları Beykoz’da kutlandı. Kutlamalar 17 Kasım günü İstanbul İl Milli Eğitim Müdürü Levent Yazıcı’nın katılımıyla Anadolu Feneri Kabakoz’da ağaç dikimi ile başladı.

24 Kasım günü Beykoz İlçe Milli Eğitim Müdürü Kazım Bozbay, Şube Müdürleri, Okul Müdürleri, İdareciler ve Öğretmenlerin katılımıyla Beykoz Belediyesi 15 Temmuz Şehitleri Meydanı’nda ki Atatürk Anıtına Beykoz’da görev yapan Öğretmenler adına Beykoz İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü çelengi sunuldu. Çelenk Sunma törenine AK Parti Beykoz İlçe Başkan Vekili Zafer Aslan, MHP Beykoz İlçe Başkanı Oğuzhan Karaman ve Beykoz Muhtarlar Derneği Başkanı Hüsnü Kolcu katıldı.Çelenk sunma töreninin ardından Anadolu Hisarı Sabancı Öğretmen Evi’ndeki kutlama programına geçildi. Beykoz İlçe Milli Eğitim Müdürü Kazım Bozbay ve Şube Müdürlerinin ev sahipliğinde gerçekleşen kutlama programına; Beykoz Kaymakamı Ahmet Katırcı, Beykoz Belediye Başkanı Murat Aydın, MHP Beykoz İlçe Başkanı Oğuzhan Karaman, MHP Beykoz Belediye Meclis Üyeleri Sema Asuman Meydan, Bülent Gökdağ, Beykoz Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Mustafa Mamur, Beykoz İlçe Tapu Müdür Yardımcısı Aysun Öztürk, Beykozlu Doğu Karadenizliler Derneği Başkanı Emin Yavuz ve Öğretmenler katıldı.Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan programın açılış konuşmasını uzun yıllar öğretmenlik mesleğini yürüten ve emekliye ayrılan Orhan Güneş gerçekleştirdi. Orhan Güneş’in konuşmasının ardından mesleğe yeni başlayan öğretmenler adına Sosyal Bilgiler Öğretmeni Kübra Yetimoğlu bir konuşma yaptı. Günün anlam ve önemini bildiren konuşmayı ise Beykoz İlçe Milli Eğitim Müdürü Kazım Bozbay yaptı. Bozbay, 24 Kasım Öğretmenler Günü kutlama programına katılan öğretmenlere teşekkür ederek, ömrünü bu mesleğe adamış olan ve emekliye ayrılan Öğretmenlere yeni yaşantılarında sağlık ve mutluluk dilerken, mesleğe yeni başlayan Öğretmenlere de çıktıkları yolda başarılar diledi.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Kazım Bozbay’ın konuşmasının ardından Beykoz Kaymakamı Ahmet Katırcı ve Beykoz Belediye Başkanı Murat Aydın’da Öğretmenleri selamlayarak günlerini kutladı.

24 Kasım Öğretmenler günü kapsamında resim, şiir ve kompozisyon dalında başarı gösteren öğrencilere hediyelerinin takdim edilmesinin ardından mesleğe yeni başlayan Öğretmenler “Öğretmen Yemini” etti.
Öğretmen Yeminin ardından mesleğe yıllarını vermiş ve emekli olmuş Ziver Aksu, Orhan Güneş, Rana Yardımcı, Hüseyin İnan, Sevim Kılıçöz, Necmiye Can, Saime Yadigar, Müjgan Yıldırım ve İsmet Yolcu Öğretmenlere Hizmet Şeref Belgelerini Beykoz Belediye Başkanı Murat Aydın verdi.Meslekte 30 yılını dolduran Salih İsmailoğlu, Mürvet Taş, Gül Seçkin ve Azim Güreş Öğretmenlere plaketlerini Beykoz Kaymakamı Ahmet Katırcı verdi.Plaket takdiminin ardından Kavacık Borsa Ortaokulu Müzik Öğretmeni Kadir Yalçın, Celal Aras Anadolu Lisesi Rehber Öğretmeni Eda Yalçın ve öğrencileri günün anısına Türk Halk Müziği dinletisi ile güne renk kattı. Konser sonunda Müzik Öğretmeni Kadir Yalçın, ilçeye geldiği günden beri Öğretmenlere verdiği önem ile bilinen Beykoz Kaymakamı Ahmet Katırcı’yı sahneye davet ederek günün anısına bir türkü seslendirmesini rica etti. Beykoz Kaymakamı Ahmet Katırcı ricayı kırmayarak “Geçti Dost Kervanı” türküyü seslendirdi.THM dinletisinin ardından Beykoz Belediye Başkanı Murat Aydın Kavacık Borsa Ortaokulu Müzik Öğretmeni Kadir Yalçın ve Celal Aras Anadolu Lisesi Rehber Öğretmeni Eda Yalçın’a günün anısına çiçek takdim etti.

Etkinliğin devamında Paşabahçe Ahmet Ferit İnal Anadolu Lisesi Müzik Öğretmeni Mehmet Güven Göksel yönetiminde öğrenciler müzik dinletisinde bulundu. Müzik dinletisinin ardından Beykoz İlçe Milli Eğitim Müdürü Kazım Bozbay, Müzik Öğretmeni Mehmet Güven Göksel’e çiçek takdim etti.Günün anısına Beykoz İlçe Milli Eğitim Müdürü Kazım Bozbay’da Ah bir Ateş Ver ve Ali Rıza Binboğa’dan İlk Öğretmen parçasını seslendirdi. Beykozlu Doğu Karadenizliler Derneği’nin İbrahim Demircioğlu’nun yönetimindeki Halk Oyunları ekibi sahne aldı. Ekibe Beykoz Kaymakamı Ahmet Katırcı, Beykoz İlçe Tapu Müdür Yardımcısı Aysun Öztürk ve Beykozlu Doğu Karadenizliler Derneği Başkanı Emin Yavuz’da eşlik etti.Halk oyunları gösterisinin ardından 24 Kasım Öğretmenler Günü’ne özel hazırlanmış pastayı kesmek üzere Beykoz İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü Şube Müdürü Necla Çağlayan ve Öğretmenler sahneye davet edildi. Çağlayan, öğretmen olarak kutladığı son 24 Kasım olduğunu, 2020 Şubat ayında emekli olacağını, mesleğine âşık birisi olarak öğretmen olmaktan gurur ve onur duyduğunu belirterek herkesi selamdı.Pasta kesimi sonrası MHP Beykoz İlçe Başkanı Oğuzhan Karaman ve ekibi tüm öğretmenlere çiçek hediye etti. Müzik Öğretmeni Kadir Yalçın’ın Atabarı türküsünü bağlamasıyla çalmasıyla Şube Müdürü Necla Çağlayan, Tapu Müdür Yardımcısı Aysun Öztürk ve MHP Beykoz İlçe Başkanı Oğuzhan Karaman Türk Bayrağı eşliğinde halk oyunları gösterisinde bulundu. Çekilen hatıra fotoğrafı ile 24 Kasım Öğretmenler Günü Kutlama Programı son buldu.

 

Yorumlar

Tema Tasarım | AnatoliaWeb