reklam
reklam reklam reklam
Ana Sayfa Genel, Sür Manşet 29 Ekim 2019 1126 Görüntüleme

Beykoz’da Cumhuriyetin 96. Yılı coşkuyla kutlandı

Beykoz’da 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı coşkusu 7’den 70’e ilçe sakinlerinin katılımıyla yapımı tamamlanan 240 bin parçalı “Dünyanın En Büyük Parça Cam Mozaiğinden Oluşan Türk Bayrağı”nın ziyarete açılmasıyla yaşandı.   

Beykoz’da 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nın 96. Yıldönümü toplumun tüm kesimlerinden vatandaşların katıldığı resmi törenler, öğrenciler ve gençlerin sergilediği gösteriler, şiirler ve marşlarla coşkuyla kutlandı.15 Temmuz Şehitler Meydanı’ndaki Atatürk Anıtı önünde yapılan resmi tören ve kutlamalar öncesinde 240 bin parçalı ve 6×4 ölçülerindeki “Dünyanın En Büyük Parça Cam Mozaiğinden Oluşan Türk Bayrağı” da ziyarete açıldı.
Çelenk koyma törenine; Beykoz Kaymakamı Ahmet Katırcı, İstanbul Boğaz Komutanı Tuğamiral Ayhan Gedik, Beykoz Belediye Başkanı Murat Aydın, siyasi parti ve STK temsilcileri, müdürler ve muhtarlar katıldı.Beykoz Kaymakamı Ahmet Katırcı, günün önemini belirten bir konuşma yaptı.Resmi çelenk bırakma programının ardından ilçedeki siyasi partiler ve sivil toplum kuruluşları da 15 Temmuz Şehitler Meydanı’ndaki Atatürk büstüne çelenk bıraktı.Çelenklerin bırakılmasının ardından CHP Beykoz İlçe Başkanı Aydın Düzgün bir konuşma yaptı.

Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün 10. yıl nutkundaki sözlerine atıfta bulunan Düzgün, “29 Ekim 1923 Türk halkı için unutulmaz bir tarihtir. Büyük önderimiz Mustafa Kemal Atatürk, 10. yıl nutkunda bugünün en büyük bayram olduğunu dile getirmiştir. Bu sözün arkasında düşmanların ülkemizi parçalayıp, paylaşma hayaline karşı verilen bir cevap vardır” ifadelerini kullandı.29 Ekim sabahı saat 09.30’da Beykoz Kaymakamı Ahmet Katırcı, ilçenin Mülki İdare Amiri olarak makamında tebrikleri kabul etti.Yaklaşık bir saat süren kabulün ardından 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı coşkusu 7’den 70’e ilçe sakinlerinin katılımıyla yapımı tamamlanan 240 bin parçalı “Dünyanın En Büyük Parça Cam Mozaiğinden Oluşan Türk Bayrağı”nın ziyarete açılmasıyla devam etti.
Barış Pınarı Şehitleri anısına sergilenecek

Barış Pınarı Harekatı şehit ve gazileri anısına 15 Temmuz Şehitler Meydanı’nda daimi olarak sergilenecek olan “Dünyanın En Büyük Parça Cam Mozaiğinden Oluşan Türk Bayrağı”na vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi.İlçe sakinlerini cumhuriyet coşkusuyla buluşturan 29 Ekim kutlamaları kapsamında ilçedeki öğrenciler renkli halk oyunları gösterileri sundu, şiirler, şarkılar söyledi, günün anlam ve önemini belirten konuşmalar yapıldı.Beykoz Belediyesi tarafından ilçedeki okullarda resim, kompozisyon ve şiir dallarında yapılan yarışmalarda dereceye giren öğrencilere altın ödülü takdim edildi.“29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlu olsun”

Tören alanında vatandaşlarla buluşan Beykoz Belediye Başkan Murat Aydın, “Cumhuriyetin 96. Yıl dönümü vesilesiyle Beykoz’a özgü cam sanatıyla hazırladığımız eserimizle bir kez bayrak sevgisinde kenetlendik.”  “Başta Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere, bu vatan için kahramanca savaşan ecdadımızı rahmet ve minnetle anıyorum.” dedi.Cumhuriyetin 96. yılı kutlamaları kapsamında Deniz Kuvvetleri Komutanlığına bağlı TCG Alemdar gemisi vatandaşların ziyaretine açıldı. Beykoz açıklarında demir atan TCG Alemdar gemisi, vatandaşların yoğun ilgisiyle karşılaştı.ADD’ den 29 Ekim kokteyli

Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Beykoz Şubesi, Cumhuriyet kokteyli düzenledi.

Mustafa Kemal Atatürk’ün kurduğu Cumhuriyetimizin 96. Kuruluş yıldönümü nedeniyle Acarkent Coliseum Meydanı Gelik Restoran’da düzenlenen kutlama kokteyline yoğun katılım oldu.

ADD Beykoz Şubesi Başkanı Özlem Besler ve Yönetim Kurulu Üyeleri konukları bayraklarla karşıladılar. Gençlerin tek tek seslendirdikleri Ata’mızın “Gençliğe Hitabe” sözleri, katılanları duygulandırdı.

ADD Beykoz Şubesi Başkanı Özlem Besler, Genel Merkezin basın açıklamasını okudu.

 

 

 

Yorumlar

Tema Tasarım | AnatoliaWeb