reklam
reklam reklam reklam
Ana Sayfa Siyaset, son dakika, Sür Manşet 1 Eylül 2019 1227 Görüntüleme

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Beykoz’dan ‘Vira Bismillah’ dedi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Beykoz'da 2019-2020 Su Ürünleri Av Sezonunun açılışına katıldı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Beykoz’da 2019-2020 Su Ürünleri Av Sezonunun açılışına katıldı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 1 Eylül’de denizlerde sona eren av yasağının ardından açılacak olan balıkçıları Beykoz Poyrazköy’de düzenlenen programla yolcu etti.

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı alana girişinde Poyrazköylü çocuklar karşılayarak çiçek takdim etti.Açılış programının ilk konuşmasını Beykoz Belediye Başkanı Murat Aydın yaptı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’a hoş geldiniz diyerek başlayan Aydın, “Bizleri, Beykoz’u ve mahallemizi şereflendirdiniz. Çok teşekkür ediyoruz. Balıkçı hemşerilerim vira Bismillah diyeceğiz. Bu gece 2019 yılının balık sezonu açılıyor. Sayın Cumhurbaşkanımız ve Bakanımız birlikte denize açılacağız. Hayırlı olsun bereketli olsun. Gelecekte bizlerle birlikte olan Cumhurbaşkanımıza çok teşekkür ediyorum. Bereketli olsun inşallah.” ifadelerini kullandı.

Başkan Murat Aydın’ın konuşmasının ardından Anadolu Folklor Derneği Kulübü sahneye gelerek horon gösterisi sundu.Horon gösterisi sırasında Cumhurbaşkanı Erdoğan, Beykozlu vatandaşların taleplerini dinledi.Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli de açılışta bir konuşma yaptı.

Pakdemirli, “En büyük kaptanımız, reisimiz yine bu açılışta bizlerle. 2018-2019 balık sezonunu palamut ve lüfer açısından bereketli geçmişti. Bu sezonun da bereketli geçmesini dilerim. Bakanlığımızın amacı stokları gözeterek avcılığın sürdürülebilir olmasını sağlamaktır. Bunun için iş birliği ve güç birliği yapmak zorundayız. Doğal kaynaklarımız gelecek kuşaklara aktaracağımız emanettir.” dedi.

Pakdemirli şunları söyledi: “Dertlerinizi ve sorunlarınızı kendimize görev olarak biliyoruz. Balıkçılarımızla yüz yüze görüşerek çözmeye çalışıyoruz. Hükümet ve bakanlık olarak bu sektöre yapılan yatırımın geleceğimize yapılan yatırım olduğunu biliyoruz. Sizler gibi işini dürüst yapan balıkçılarımızın haklarını korumak için toptan ve perakende satış yerlerinde denetim ve kontrolleri yapıyoruz. Balıkların ekosistemini koruduğumuz gibi, gerçek balıkçıların haklarının korunması sağlanacaktır.”Poyrazköy Limanı’nda düzenlenen programda bir konuşma yapan Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Pruvanız neta, dümeniniz vira, rüzgarınız kolayına, bahtınız açık olsun” dedi.

Erdoğan, “Beykoz’un saygı değer güzel insanları, değerli kardeşlerim sizleri ben kalbi duygularımla selamlıyorum. 2019-2020 Su Ürünleri Avcılık Sezonunun açılışı vesilesiyle topladık. İnşallah bu geceden itibaren balıkçılarımız vira bismillah diyerek denize açılacak. Önümüzdeki aylar boyunca rızıklarını arayacak. Kardeşlerimize bereketli ve başarılı bir sezon diliyorum. Ağlarınızın hep dolu gelmesini temenni ediyorum.” ifadelerini kullandı.“Biz üç tarafı denizlerle çevrili bir ülkeyiz. İklim ve coğrafya olarak dünyanın en güzel ülkesine sahibiz. Toplam 26 milyon hektar su yüzey alanımız var.” diye konuşan Erdoğan, “Denizlerimizde 500 sularımızda 370 balık türü bulunuyor. Bunların da 100’ünün ticareti yapılıyor. Buralardan 253 bin dolaylı istihdam sağlanıyor. Her sene 600-700 bin civarında su ürünü elde ediyoruz.” dedi.

Erdoğan, Su Ürünleri Kanunu’ndaki değişikliğin teknik düzeyde tamamlandığını tatilin ardından Parlamentoya geleceğini söyledi.

‘Her yıl on binlerce ton plastik denizlerimize boca ediliyor’

”Denizlerimiz, göllerimiz, ormanlarımız bizlere verilmiş bir emanettir. En iyi şekilde korumak, kollamak ve muhafaza etmek zorundayız. Her yıl on binlerce ton plastik, denizlerimize boca ediliyor. Düşüncesizce denize atılan bir plastik şişenin çözülmesi 600 yılı buluyor. İşin çok daha vahimi bu atıkların deniz canlıları tarafından yenilmesidir. Balık adeta o denizlerdeki naylonlardan beslenir hale geliyor.”Açılış programında Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’a Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Fatma Betül Sayan Kaya, AK Parti İstanbul İl Başkanı Bayram Şenocak, MHP İstanbul İl Başkanı Birol Gür, İstanbul Milletvekili Pervit Tuba Durgut, AK Parti Beykoz İlçe Başkanı Muhammed Hanefi Dilmaç, Beykoz Belediye Başkanı Murat Aydın eşlik etti.

Erdoğan, yarın Konya seyahati olduğu için gemiye çıkıp balıkçılara başarılar dileyeceğini, ancak denize açılmayacağını söyledi.Cumhurbaşkanı Erdoğan, daha sonra Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından üretilen yavru kalkan balıklarını denize bıraktı.

Azizler II Teknesi’ne binen Erdoğan, balıkçılara başarılı bir sezon diledi.

Bu arada bazı teknelerin üzerindeki pankartlarda Erdoğan’ın fotoğrafıyla “Reis aramızda, balıklar ağımızda” yazısı yer aldı.

 

 

Yorumlar

Tema Tasarım | AnatoliaWeb