reklam
reklam reklam reklam
Ana Sayfa Sağlık, Sür Manşet 30 Temmuz 2019 2528 Görüntüleme

Beykoz’da Sivrisinek Mücadele Timine Takviye

Beykoz’da huzurlu bir yaz ve sivrisinekle etkin mücadele için sahada görev yapan ekip sayısı 4’ten 10’a çıkarıldı.

Beykoz’da huzurlu bir yaz ve sivrisinekle etkin mücadele için sahada görev yapan ekip sayısı 4’ten 10’a çıkarıldı.Beykoz’da aylar öncesinden başlayan sivrisinekle mücadele çalışmaları 45 mahallede kesintisiz bir programla sürerken Çözüm Merkezi’ne gelen vatandaş taleplerinin daha hızlı karşılamak amacıyla mevcut ekiplere takviye yapıldı.

Halkın huzuru ve toplum sağlığına yönelik alınan kararla Sağlık İşleri Müdürlüğü Veteriner Birimi’ne bağlı görev yapan 4 araç sayısı 10’a, personel sayısı da 20’ye yükseldi. Ekipler sahaya yönelik eğitimlerin ardından göreve başladı.

Yeni ekiplerin göreve başlamasıyla her akşam 4 farklı mahalleyi kapsayan ilaçlama programı, ekipler gün aşırı her mahallede olacak şekilde yeniden oluşturuluyor.Ekipler Gece ve Gündüz Sahada

Beykoz Belediyesi’nin gündüz ekipleri vatandaşlardan gelen talepleri programa alarak sivrisinek üreme noktası olan dere kenarları, durgun sular, metruk binalar, kanallar, gübrelikler, halka açık havuzlar, parklar ve çalılıkları ilaçlıyor.

Gece ekipleri ise çalışmalarına sivrisinek ve uçan kanatlıların havada aktif hale geldiği gün batımında başlıyor ve gece yarısına kadar devam ediyor. Muhtarların da eşlik ettiği gece çalışmalarında ekipler kendilerine gösterilen alanları ilaçlayarak sivrisineklerin üremesini engelliyor.

Özel mülk ve alanların ilaçlanmasında belediye meclisi tarafından belirlenen ücret tarifesi uygulanıyor.  Sivrisinek Üreme Alanlarına Dikkat!

Beykoz Belediyesi ilaçlama ekipleri, çalışmaların başarılı ve etkin hale gelebilmesi için vatandaşlardan saksı, oluk, eski lastikler, kedi-köpek mama kapları, süs ve plastik havuzları, bidonlar, bahçe çizmeleri ile ev içi bitkilerini temiz tutmalarını istiyor.

Zira küçük bir su birikintisi yüzlerce sivrisinek için üreme ve yetişme alanı olabiliyor.

444 66 61 No’lu Çözüm Merkezi’nden ilaçlama istek ve şikâyetleri bildirilebiliyor.

Yorumlar

Tema Tasarım | AnatoliaWeb