reklam reklam reklam
Ana Sayfa Genel, Sür Manşet 28 Mayıs 2019 2575 Görüntüleme

Sokaktaki Canlara Yeni Yuvalar, Mama ve Su Üniteleri

Beykoz Belediyesi sokakta yaşayan hayvanlar için, sıcak yaz ayları öncesinde Pop Sanatçısı Yusuf Güney’in katıldığı etkinlikle parklara ve uygun yerlere mama ve su kapları, kuş ve kedi evleri yerleştirmeye başladı.

Beykoz Belediyesi sokakta yaşayan hayvanlar için, sıcak yaz ayları öncesinde Pop Sanatçısı Yusuf Güney’in katıldığı etkinlikle parklara ve uygun yerlere mama ve su kapları, kuş ve kedi evleri yerleştirmeye başladı.Beykoz Belediyesi’nin sokakta yaşayan hayvanlara düzenli temiz su, mama ve barınma alanları sağlamak amacıyla yürüttüğü çalışmayla ilçedeki parklara, sokak ve meydanlara yeni yuvalar ve besleme üniteleri kurulacak.Çalışma kapsamında ilk etapta 50 kedi evi, 50 kedi-köpek besleme ünitesiyle, 200 kuş yuvası hazırlandı.Belediye Marangozhanesinde hayvanların ihtiyaçlarına göre özel olarak tasarlanıp üretilen kedi evleri, kedi-köpekler için su ve mama üniteleriyle ile kuş yuvaları hayvan severlerle birlikte ilçenin park ve bahçelerine kurulacak. Kuşların barınması ve beslenmesi için hazırlanan rengârenk kuş evleri yine gönüllü hayvan severlerle birlikte ağaç dallarına asılacak.Bu kapsamda hazırlanan evler, kuş yuvaları ve besleme üniteleri ilk olarak ilçenin en yeşil ve büyük parklarından Orhan Veli Kanık Parkı’na Pop Sanatçısı Yusuf Güney’in katılımıyla yerleştirildi.Belediye Başkan Yardımcısı Manolya Demirören Tekin konuyla ilgili şunları açıkladı: “Bugün Orhan Veli Kanık Parkındayız. Beykoz Belediyesi olarak sokakta yaşayan hayvanlar için bütün parklarımıza mama, su kapları ve kuş evlerimizi yerleştireceğiz.”Yusuf Güney: “Sokaklar sadece insanlara ait değil”

Etkinliğin katılmaktan büyük mutluluk duyduğunu ifade eden Yusuf Güney: “Sokak hayvanları için sıcak yaz aylarında temiz su bulmak oldukça zor. Sokaklar sadece insanlara ait değil. Bir sokak hayvanının istediği sadece su, mama ve şefkattir. Halkımızı bu konuda daha duyarlı olmaya çağırıyorum. Emeği geçen Belediyemize çok teşekkür ediyor ve örnek olmasın diliyorum.” dedi.

 

Yorumlar

İlginizi çekebilir

“BİZ NEREDE HATA YAPIYORUZ”

“BİZ NEREDE HATA YAPIYORUZ”

Tema Tasarım | AnatoliaWeb