reklam reklam
Ana Sayfa Siyaset, Sür Manşet 16 Nisan 2019 1275 Görüntüleme

Belediye Meclisi Faaliyet Raporu Oy Çokluğuyla Meclisten Geçti

Beykoz Belediye Meclisi 2018 Yılı Faaliyet Raporu görüşüldü, oy çokluğuyla meclisten geçti

Beykoz Belediye Meclisi 2018 Yılı Faaliyet Raporu görüşüldü, oy çokluğuyla meclisten geçtiBelediye Başkanı Murat Aydın’ın yönetiminde gerçekleşen Belediye Meclisi toplantısında oylanan 2018 Yılı Faaliyet Raporuna AK Parti kabul, CHP red oyu verdi. 2018 Yılı Faaliyet Raporu oy çokluğuyla kabul edildi.Belediye Meclisi toplantısında Kadro Derece Değişikliği ile ilgili Hukuk Komisyonu Raporu görüşüldükten sonra ana gündem maddesi olan 2018 Yılı Faaliyet Raporu görüşmeleri yapıldı.

Geçen dönemde meclis üyesi olan ve aynı zamanda geçen döneminin hafızası rolünü de üstlenen CHP Meclis Üyesi Gülay Demirel’in yaptığı konuşma meclise damga vurdu.

AK Parti adına Grup Başkan Vekili Adem Sefer, Faaliyet Raporu sunumunu yaptı ve Beykoz Belediyesinin geçen 5 yılda yaptığı hizmetleri anlattı. CHP Grubu adına gündem dışı söz alan CHP Grup Başkan Vekili Recep Süha Pekkip, “Biz CHP Grubu olarak Beykoz halkının refahına hizmet edecek bütün işlerde size yardımcıyız. Ancak Beykoz halkının aleyhine olabilecek hiçbir şeye müsaade etmeyeceğiz.” diye konuştu.
Sataloğlu: “Beykoz gerçeğini anlatmaya çalışacağım”

Faaliyet Raporuyla ilgili CHP Grubu adına söz alan Cemal Sataloğlu şöyle konuştu: “Grup Başkan Vekili Adem Sefer anlatırken sanki Beykoz’u değil, başka bir yeri anlatıyormuş gibi geldi bana. Ben sizlere Beykoz gerçeğini anlatmaya çalışacağım. Faaliyet Raporunda Beykoz’da bir sorun kalmamış gibi anlatılıyor. Ancak geçmiş dönem AK Parti yönetimi maketleri ve fotoğrafları seven bir belediye. Bu kitap 390 sayfa. İçinde yaklaşık 580 adet fotoğraf var. Bu kitap geçmiş yıllara göre kalınlaştı. AK Partinin sonradan ortaya çıkan bu fotoğraf sevgisi faaliyet raporu kitabının kalınlaşmasından başka bir işe yaramadı. Çünkü Beykoz gerçeği bu fotoğraflardaki gibi değil. Belediye Yönetimi 15 yıldır AK Partide olmasına rağmen, AK Parti merkezi yönetimde iktidar olmasına rağmen sorunlar hala önümüzde duruyor. Kanuni engeller olduğunu söylediğinizi duyar gibiyim. Ama merkez iktidar AK Partide. Her seçim döneminde bu sorunların üzerinden prim yapmayı alışkanlık haline getirdikleri için bu sorunlar çözülemedi.”Sataloğlu:”AK Partinin başarısızlığından dolayı Beykozlu 15 yılını kaybetti”

“2018 yılında yanlış planlamadan dolayı bütçenin gerçekleşme oranı yüzde 76’da kalmıştır. Bu yanlış anlaşılmasın. Sadece temizlik, araç kiralama ve personel giderlerdir. 2018 yılı sonu itibariyle belediyenin borcunun ne kadar olduğunu bilmiyoruz. Bizden önceki dönemdeki arkadaşlarımız da bilmiyordu ama biz bilmek istiyoruz. AK Parti tarafından hizmet adı altında sürekli popülist çözümler yapıldı. Kalıcı çözümler getirilemedi. 5 yılda 15 yıllık hizmet yapacağınızı söylüyorsunuz. AK Partinin başarısızlığından dolayı Beykozlu 15 yılını kaybetti. Beykoz’un mutsuzluğunun anlaşılması için anketlere gerek yok. BEYTAŞ’ın neden zarar ettiği yıllardır anlaşılamadı.”Demirel: “Beykoz mutsuz, Beykoz umutsuz”

CHP Meclis Üyesi Gülay Demirel şunları söyledi: “Beykoz mutsuz, Beykoz umutsuz, kaygı ve endişe içinde. Bir belediyenin insan hayatını ve geleceğini nasıl etkilediğini görüyoruz. Kentler değişiyor, dönüşüyor ama Beykoz’da hiçbir şey değişmiyor. Birileri görsün diye maketlerden yapılan hizmet anlayışını Beykozlu hak etmiyor. Halka yapılan hizmet koşulsuz ve kusursuz olmalıdır. En küçük hizmeti bile bir lütuf gibi sunmak etik değildir. Artan genç nüfusumuza sahip çıkamadık. Yatırımcıyı Beykoz’a çekemedik. Bağımlılıkla olması gerektiği gibi önlemler alamadık. Minik yavrularımızı koruyacak kreş ve yuvaları açamadık. 111 yıllık kulübümüzü layık olduğu yere taşıyamadık. Kaymakdonduran Mesire Alanını Üsküdar Belediyesine kaptırdık. Sokakta yaşayan hayvanlarımız düzgün barınma ve rehabilite sağlayamadık. Kent merkezindeki evlendirme dairesini kentin en uzak ucuna taşıyarak, ekonomik güçsüzlükler içinde olan halkımız yükünü maalesef daha da artırdık. Bir Boğaz kentiyken balıkçımızın dertlerini çözemedik. Belediyemiz ekonomik ve sosyal içerikli çalışmaları bir an önce yapmalıdır. Beykoz bir adım ileri gidememişken, sorunlar önümüzde dağ gibi birikmişsen bu faaliyet raporuna olumlu görüş bildiremeyeceğiz.”Yıldız: “Hodri meydan!”

AK Parti Grubu adına konuşan Engin Yıldız şunları dile getirdi: “Yücel Çelikbilek başkanımızdan devraldığımız bu bayrağı 20 yıllık tecrübesiyle Murat Aydın Başkanımızın çok daha yukarıya taşıyacağına inanıyorum. Biz göreve geldiğimizde en önemli sorun tapu ve mülkiyetti. Yaklaşık 125 bin insanımızı ilgilendiren 20 bin parselini bu kadrolar çözdü. 2B’yle ilgili ciddi çalışmalar yapıldı. Belediye binamız yenilendi. Kanuni Kent Ormanı Beykoz’a kazandırıldı. Her yıl kurduğumuz kitap fuarımız var. Buna da ilginin katlanarak arttığını görmek bizi mutlu ediyor. Tarihi Küçüksu Çayırımız cumhurbaşkanımızın teveccühüyle yeniden hayat buldu. Bunun dışında eğer spor kulüplerine Beykoz Belediyesinin verdiği desteği diğer belediyeler kendi ilçelerinde veriyorsa hodri meydan!”Aydın: “Değerli Başkanımız Yücel Çelikbilek’e ve onun ekibine teşekkür ediyorum”

Belediye Başkanı Murat Aydın şunları ifade etti: “2018 yılındaki faaliyetleri gerçekleştiren ekibin başındaki değerli başkanımız Yücel Çelikbilek’e ve onun ekibine teşekkür ediyorum. Bu faaliyetlerin oluşması için vergilerini ödeyen Beykozlulara da teşekkür ediyorum. Seçim öncesi Beykoz halkının refahını artırmak adına neler yapacağımızı ifade ettik. Beykoz’un temel problemleri çözülmemiş olsaydı biz hiçbir konuda vaatte bulunamazdık.”Aydın: “Mülkiyet meselesi çözülmeden imar meselesi çözülemez”

“Beykoz’un temel konusu mülkiyet. Hükümet ve merkezi yönetim bizde olmasaydı bu sorunun bu kadarı bile çözülemezdi. Özellikle son 10 yılda verilen tapular Beykoz nüfusunun yarısını ilgilendiriyor. Mülkiyet meselesi çözülmeden imar meselesi çözülemez. Yücel Çelikbilek’e 2B’lerle ilgili uyguladığı politika için de ayrıca teşekkür ediyorum. Normal devletin işleyişine bırakılsaydı Beykoz halkı ödediğinin 2-3 katı bedel ödeyecekti. İstanbul’da en ucuz 2B satışları Beykoz’da gerçekleşmiştir.”Aydın: “Beykoz’a güzel bir spor tesisi yapılacak”

Biz Kanuni Ormanına Beykoz bahçesi yapacağız. Burası yaklaşık 30 yıllığına Beykoz Belediyesinindir. İçinde bulunduğumuz meclis salonu eleştiriliyor. Burası İstanbul’da meclis üyelerinin dışında katılım imkanının en çok olduğu salonların başındadır. Sporla ilgili konuşmak gerekirse, belediyeler profesyonel kulüpleri destekleyemez, yönetiminde bulunamaz. Belediyeler ancak amatörleri destekleyebilir. Daha şurada bir ay önce Beykoz Spor Tesisinin açılışı yapıldı. Gelecekte de Beykoz’a güzel bir spor tesisi yapılacak. Beykoz İstanbul’un bisiklet üssü olacak. Biz Pazar günleri sahil yolunda otomobille gidiş yerine bisikletle gidişi özendireceğiz. İstanbul’a gelen turistlerin ilk gezmek istedikleri yer Beykoz olacak. Beykoz’da sadece camdan elde edeceğimiz gelir bundan önce kapatılan 3 fabrikanın sağladığı gelirden fazla olacak. Festivallerimiz olacak. Bunun bir folklorik tarafı bir de bilimsel tarafı olacak. Tüm bunları geçmişte atılan adımlar sayesinde hayata geçireceğiz.”Başkan Murat Aydın’ın konuşmasının ardından Mali Hizmetler Müdürlüğü tarafından hazırlanan ve meclise teklifi yapılan 2018 Yılı Faaliyet Raporu oy çokluğuyla kabul edildi.

Genel kurulda son olarak Meclis Başkanlık Divanı tarafından Denetim Komisyonu Raporu okunarak oy çokluğuyla meclisten geçti.

 

Yorumlar

Tema Tasarım | AnatoliaWeb