reklam
reklam reklam reklam
Ana Sayfa Siyaset, Sür Manşet 12 Mart 2019 2153 Görüntüleme

Soylu, AK Parti’nin billboardları işgal ettiği gerekçesiyle şikayette bulundu

Beykoz Belediye Bağımsız Başkan Adayı Cabir Soylu, AK Parti’nin billboardları diğer adaylara ait olan sürede işgal ettiği gerekçesiyle İlçe Seçim Kuruluna şikayette bulundu.

Beykoz Belediye Bağımsız Başkan Adayı Cabir Soylu, AK Parti’nin billboardları diğer adaylara ait olan sürede işgal ettiği gerekçesiyle İlçe Seçim Kuruluna şikayette bulundu.

Konuyla ilgili açıklama yapan Bağımsız Aday Cabir Soylu, AK Parti’nin 24-30 Mart tarihlerine riayet etmediğini ve billboard kullanma hakkını elde etmiş bulunan diğer adaylara ait olan tarihlerde yani 1-11 Mart günlerinde billboardları işgal ettiğini söyledi.

Başkan Adayı Cabir Soylu konuyla ilgili şunları söyledi: “Bildiğiniz gibi geçtiğimiz günlerde üç muhalefet partisinin pankartlarının yasa dışı olduğunu tespit ettirmiş ve toplatılmasına karar verilmesini İlçe Seçim Kurulu nezdinde yürüttüğümüz mücadele ile sağlamıştık. Bu kez de iktidar partisinin billboard reklamları bakımından ekteki şikayet dilekçesini verdik.  Çünkü iktidar partisi, billboard ilanı asma konusunda hak sahibi olduğu 24-30 Mart tarihlerine riayet etmedi ve billboard kullanma hakkını elde etmiş bulunan diğer adaylara ait olan tarihlerde yani 1-11 Mart günlerinde billboardları işgal etti. İlçe Seçim Kurulu bu itirazımızı da haklı bularak AK Partinin billboard reklamlarının kaldırılmasına karar vererek kaymakamlık ve belediyeye dilekçemiz doğrultusunda yani billboard afişlerinin sökülmesi doğrultusunda talimat gönderdi.”

Cabir Soylu sözlerine şunları ekledi: “Seçimler yargı denetiminde yapılır. İlçenin en tecrübeli ve kıdemli hakimi, seçim kurulu başkanıdır. Yargı kararı verir; idari-mülki amirler kararı infaz eder, uygular. Biz muhalefet partilerinin de, iktidar partisinin de en basit bir işte bile hukuk dışı hareket ettiğini ispatladık. İki tarafa da eşit uzaklıkta bir Beykozlu aday olarak hem kendi haklarımı, hem diğer adayların haklarını korumak zorundayım. Bu korumayı da elbette hukuk dairesinde yapacağım. Ben ve diğer adaylar nasıl hukuka, devletin koyduğu kurallara riayet ediyorsak, kendisini hukuktan ve Beykozludan büyük gören 5 parti de bu kurallara riayet etmeliydi. Beykoz’un tek gerçek muhalefeti olan Beykoz İttifakı’nın adayı olarak iftiralara da cevap niteliğinde olan bu kısa izahımı takdirlerinize sunuyorum.”

 

Yorumlar

Tema Tasarım | AnatoliaWeb