reklam
Ana Sayfa Siyaset, Sür Manşet 8 Mart 2019 1312 Görüntüleme

Bakan Murat Kurum İlçeyi ziyaret etti

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum AK Parti İlçe Teşkilatını ziyaret etti.

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum AK Parti İlçe Teşkilatını ziyaret etti.Seçim Koordinasyon Merkezinde gerçekleşen toplantıya İlçe Başkanı Hanefi Dilmaç, Belediye Başkanı Yücel Çelikbilek, Beykoz Belediye Başkan Adayı Murat Aydın katıldı.Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum yaptığı açıklamalarda yakın zamanda mülkiyet sorunun tamamen çözülmüş olacağını ve kentsel dönüşümün hızlı ve kararlı bir şekilde tamamlanacağını söyledi.“Kentsel dönüşüm projelerinde Toplu Konut Başkanlığıyla fiilen sahada olacağız”

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum şöyle konuştu: “Sayın Cumhurbaşkanımızın açıkladığı manifestomuzun birçok maddesi bakanlığımızla ilgili. Bunlarla ilgili tüm süreçleri sizlerle, teşkilatımızla ve belediye başkanlarımızla birlikte istişare ederek bu süreci yönetmek zorundayız. Beykoz’da arazinin büyük bir kısmı sit alanı. 2B’yle alakalı süreci Yücel Başkanımız güzel bir noktaya getirdi ve Beykoz’un tamamında 2B’ye ilişkin süreci tamamladık. Bir taraftan da tapu işlemleri devam ediyor. Yakın zamanda da bütün tapu işlerini bitirerek Beykoz’daki mülkiyet problemini çözmüş olacağız. Akabinde Beykoz’a ilişkin bir planlama ve kentsel dönüşüm çalışmasını hep birlikte yürüteceğiz. Buna ilişkin hem Yücel Başkanımın devam eden projeleri var. Hem de Murat Başkanımın yapacakları var. Biz de kentsel dönüşüm projelerinde Toplu Konut Başkanlığıyla fiilen sahada olacağız. Belediyelerimizin bu işi yapabilmesi için 4 milyar kaynak aktardık. Kentsel dönüşüm sürecini hızlı ve kararlı bir şekilde yürütmek istiyoruz.”“Tüm Türkiye’de 50 bin konutluk bir sosyal konut projesi başlattık”

Bakan Kurum sözlerine şöyle devam etti: “Beykoz’da oldukça yeşil alanımız var. Sahil güzergahında da bir bisiklet yolu projesi var. Diğer taraftan tüm Türkiye’de 50 bin konutluk bir sosyal konut projesi başlattık. Gazilerimize, emeklilerimize yönelik bu projeye de yoğun bir ilgi var. Beykoz bizim kültürümüzü yansıtan önemli ilçelerimizden biri. Yücel Başkanım buraya çok güzel hizmet etti. Murat Başkanım da aldığı bayrağı en iyi şekilde taşıyacaktır. Kendisini tebrik ediyorum.”

Yorumlar

Tema Tasarım | AnatoliaWeb