reklam reklam
Ana Sayfa Siyaset, Sür Manşet 26 Şubat 2019 1172 Görüntüleme

Murat Aydın: “Biz Beykoz halkının mutluluğu İçin çalışacağız”

AK Parti Beykoz Belediye Başkan Adayı Murat Aydın, Beykozlu Doğu Karadenizliler Derneğini ziyaret etti.

AK Parti Beykoz Belediye Başkan Adayı Murat Aydın, Beykozlu Doğu Karadenizliler Derneğini ziyaret etti.Toplantıya Dernek Başkanı Emin Yavuz, AK Parti Beykoz İlçe Başkanı Hanefi Dilmaç, AK Parti İlçe Teşkilatı mensupları meclis üyesi adayları ve dernek üyeleri katıldı.Beykoz Belediye Başkan Adayı Murat Aydın, seçimden başarıyla çıkacağına inandığını söyledi. Başkan seçilmesi halinde Beykoz’da gerçekleştirmeyi planladığı projelerinden bazılarını aktardı.YAVUZ: “BİZ TÜM TÜRKİYE’Yİ KUCAKLAYAN BİR DERNEĞİZ”

Misafirleri selamlayan Dernek Başkanı Emin Yavuz, “Yaklaşan yerel seçimler dolayısıyla siyasi partilerimizin başkanları, belediye başkan adayları bizleri ziyaret etmektedirler. Bu çerçevede bugün de Beykoz AK Parti İlçe Başkanı, ilçe yönetimi ve belediye başkan adayı bizleri ziyarete geldiler.” dedi.

Öncelikle dernekle ilgili bilgilendirme yapmak istediğini söyleyen Emin Yavuz şunları aktardı: “Derneğimiz Beykoz’da kurulan 26 yıllık bir dernektir. Bu derneğin en önemli özelliği isminin önüne 26 yıl önce Beykozlu ismini koymasıdır. Bu önce Beykozlu olmanın önemini vurgulamaktır. Derneğimiz 26 yıldır Beykoz’da kültürel anlamda ve eğitim anlamında çok büyük yol katetmiştir. Bu dernek kurulduğunda Beykoz’da diğer Karadenizli dernekler yoktu. Kurucularımız Karadenizlileri ortak bir çatıda birleştiren bu derneği kurdular. Daha sonra Rize, Artvin ve Trabzon Dernekleri kuruldu. Biz tüm Türkiye’yi kucaklayan bir derneğiz.”DİLMAÇ: “ADAYIMIZ AÇIKLANDIĞI GÜNDEN BERİ BÖLGEDE ÇALIŞMALARIMIZI DEVAM ETTİRİYORUZ”

AK Parti İlçe Başkanı Hanefi Dilmaç şunları ifade etti: “Adayımız açıklandığı günden beri bölgede çalışmalarımızı devam ettiriyoruz. Ben de Doğu Karadenizliler Derneğinin üyesiyim. Elimden geldiğince burada olmaya çalışıyorum. Bizleri burada ağırladığınız İçin sizlere teşekkür ediyorum.”MURAT AYDIN: “SEÇİMDEN BAŞARILI BİR SONUÇ ALACAĞIMIZA İNANIYORUM”

AK Parti Beykoz Belediye Başkan Adayı Murat Aydın şöyle konuştu: “Ben yeni bir Beykozluyum. Nasip olursa ömrümün kalan kısmını Beykoz’da tamamlayacağım. Seçimden başarılı bir sonuç alacağımıza inanıyorum. Başkan seçilemesem de yine ömrümü burada tamamlamak istiyorum. Beykoz’da belediye başkanlığı iki ay öncesinde benim hiç planlamadığım bir şeydi. Ben 20 yıldır Zeytinburnu’nda belediye başkanlığı yapıyorum. Artık farklı bir alanda çalışmayı planlarken, bu görev beni tedirgin edici bir sürpriz oldu.”“TOPLAMDA 20 BİN PARSELDEN 17 BİN 200’ÜNÜN TAPUSU VERİLMİŞ”

Başkan Adayı Murat Aydın sözlerine şöyle devam etti: “ Ben iki aydır Beykoz’la ilgili çalışıyorum. Beykoz’un yabancısı değilim. Annemin amcası Tokatköylüdür. Biz Tokatköy’e sık gelirdik. Beykoz, sosyolojik anlamda inanılmaz güzel bir yer. Eğer seçimi kazanır da yetkiyi alırsak, klasik belediyecilik hizmetlerini en iyi şekilde yapmayı taahhüt ediyorum. Beykoz’un en önemli sorunları olan imar ve mülkiyet konularında çok ciddi adımlar atılmış. Toplamda 20 bin parselden 17 bin 200’ünün tapusu verilmiş. Şimdi kalan alanları ilgilendiren mülkiyet sorunları var. Beykoz’da imar konusuyla ilgili birçok kuruluş oluşmuş. Bu kurumların koordineli çalışmasıyla ilgili yeni bir yasal düzenlemenin yapılması gerekiyor. Bu anlamda bir çalışma yapacağız. Herkesin imar konusuyla alakalı eşit şartlarda iş yaptırabilmesi bu yasal düzenleme olmadan mümkün değil.“KÜLTÜR, SANAT, TURİZM, KENT TARIMI EKONOMİ VE İSTİHDAMLA İLGİLİ ELE ALINABİLECEK KONULARDIR”

Diğer bir konu ulaşım ve trafik. Beykoz’un ulaşımının daha rahat bir hale gelmesi gerekiyor. Bu metro meselesidir. Ayrıca Deniz yolunun daha işlevsel hale getirilmesiyle ilgili bir durumdur. Bizim dönemimimizde Üsküdar’dan başlayıp, sahilden gelen sonra Kavacık ve sonrasında Tokatköy’e giden metro inşaatı başlayacak. Bitirme sözü veremiyorum ama başlamasının sözünü veriyorum. Beykoz’da istihdamla ilgili problemler var. Eğitimle ilgili sorunlarımız var. Öğretmenlerin gençlerle daha iyi ilgilenmesini sağlayacak çalışmalar gerekiyor. Kültür, sanat, turizm, kent tarımı ekonomi ve istihdamla ilgili ele alınabilecek konulardır.”“ALIŞVERİŞ, KÜLTÜR SANAT, YEME İÇME ALANLARI İNŞAA EDECEĞİZ”

Beykoz’la ilgili projelerini anlatan Murat Aydın şunları söyledi: “Beykozlu alışveriş için dışarıya gidiyor. Öncelikle bunu engellememiz lazım. Biz burada daha cazip alanlar oluşturarak sadece Beykozlunun dışarıya gitmesini engellemek değil, aynı zamanda İstanbulluların, yerli ve yabancı turistlerin Beykoz’a gelmelerini sağlamak istiyoruz. Alışveriş, kültür sanat, yeme içme alanları inşaa edeceğiz. İlkini belediyenin olduğu taraftan başlatacağız. Belediye olarak 24 saat açık iki mekanı işletmeye alacağız. Bu iki restoran 24 saat, resmi tatiller dahil olmak üzere açık olacak. Kalite ve hijyen olarak Türkiye’nin en temiz tesisleri olacak. Bunlara ek olarak iki tane millet kıraathanesi inşaa edeceğiz. Özel sektöre de teşvik sunacağız. Bu mekanların artmasıyla turistlerin yeme içmeyle ilgili aklına gelecek tek yer Beykoz olacak. Beykoz’daki bu mekanları duyurmak için festivaller düzenleyeceğiz.”“TEKNOPARK KURACAĞIZ”

“Riva Deresi temizlenecek. Fotoğrafçıları, gazetecileri oraya getirip dikkati oranın güzelliklerine çekeceğiz. Çalışmalarımızı işi en iyi bilenlerle yapacağız. Türk-Alman Üniversitesiyle mutabakata vardık. Birlikte teknopark kuracağız. Bu teknoparkta yazılım, robot, dron gibi konularda çalışmalar yapılacak. Beykoz’da bu konularda yetenekli gençleri sürece dahil edeceğiz.“BEYKOZ’UN KÖYLERİNDEKİ TARIM İMKANLARINI ARAŞTIRACAĞIZ”

“Türk-Alman Üniversitesiyle beraber kuracağımız enstitüyle Elmalı Barajının etrafında Beykoz bahçesini kuracağız. Burada Beykoz’un florasını araştıracağız. Beykoz’un köylerindeki tarım imkanlarını araştıracağız. Türk-Alman Üniversitesinin oradan Yuşa’ya kadar teleferik yapacağız. Yuşa’ya turist çekmek için çalışacağız. Çocuklarımız ve gençlerimiz için bilgi evleri kuracağız.”Aydın sözlerini şöyle tamamladı: “ Biz Beykoz halkının mutluluğu İçin çalışacağız. Beykoz’un rengini yansıtacağız. Beykoz Belediyesi herkesi kucaklayacak.”

Yorumlar

İlginizi çekebilir

DEĞERLİ VATANDAŞLARIM,

DEĞERLİ VATANDAŞLARIM,

Tema Tasarım | AnatoliaWeb