reklam
Ana Sayfa Siyaset, Sür Manşet 23 Şubat 2019 1380 Görüntüleme

Saadet Partisi İBB Başkan Adayı Necdet Gökçınar basınla buluştu

Saadet Partisi İBB Başkan Adayı Necdet Gökçınar Beykoz Yerel Basın Temsilcileriyle kahvaltıda buluştu.

Saadet Partisi İBB Başkan Adayı Necdet Gökçınar Beykoz Yerel Basın Temsilcileriyle kahvaltıda buluştu.Saadet Partisi İstanbul Belediye Başkan Adayı Necdet Gökçınar, Beykoz Belediye Başkan Adayı Muharrem Kaşıtoğlu ve Meclis Üyesi Adayları, İlçe Başkanı Şeref Kaçmaz önderliğinde SP İlçe Teşkilatının  Kavacık’taki merkezinde yerel basın temsilcileriyle kahvaltıda buluştu.Toplantıda konuşan Saadet Partisi İBB Başkan Adayı Necdet Gökçınar: “Deprem vergisi adı altında toplanan paralar. Depremi bile insanları sömürmek için kullanan bir zihniyetten bahsediyoruz. Bu paraların nereye gittiğini merkezi hükümette sorabiliriz. Hakkınızı soracağız. Çünkü sizin paralarınız. Sizin paralarınızla en ufak bir depremde altında kalacağınız binalar yaptırıldı. Toplanma alanlarının hesabı sorulacak.” Dedi.Saadet Partisi Beykoz İlçe Başkanı Şeref Kaçmaz askıya asılan planlar hakkında. “ Şu anda askıda olan imar planları bu haliyle yasallaşırsa, onaylanırsa maalesef ilgili mahallelerde yaşayan Beykozlu insanlarımızın yüzde 65’i o bölgeyi terk etmek zorunda kalacak. Yaptığımız doku analizine göre bu bölgelerdeki Beykozlu vatandaşlarımız kendi başlarına arsalarına inşaat yapma hakkında sahip değiller.” Dedi.Saadet Partisi Beykoz Belediye Başkan Adayı Muharrem Kaşıtoğlu: “İlk işim Beykoz’un şu anda hobi bahçesinin olduğu yeri kaldırmak olacak. Oraya aynı anda 4 nikahın kıyılabileceği, nikah için gelenlerin ücretsiz otoparkın olacağı büyük bir nikah sarayı haline getireceğim.”” Dedi.Şeref Kaçmaz: “Askıda olan imar planları bu haliyle yasallaşırsa Beykozlu insanlarımızın yüzde 65’i o bölgeyi terk etmek zorunda kalacak”

Misafirleri selamlayan İlçe Başkanı Şeref Kaçmaz şunları söyledi: “Bildiğiniz üzere Beykoz’da 1. Etap İmar Planları asıldı. İptal edildi. Şu anda yüksek yargıda. Biz bu planları ilgilendiren mahallelerde doku analizleri yaptık. Şu anda askıda olan imar planları bu haliyle yasallaşırsa, onaylanırsa maalesef ilgili mahallelerde yaşayan Beykozlu insanlarımızın yüzde 65’i o bölgeyi terk etmek zorunda kalacak. Yaptığımız doku analizine göre bu bölgelerdeki Beykozlu vatandaşlarımız kendi başlarına arsalarına inşaat yapma hakkında sahip değiller. Mutlaka birleşerek bir müteahhitle anlaşmak durumunda kalacaklar. Yapılan anlaşma sonucunda yapılan 70 hanenin 35’i müteahhidin olacak. Bu durumda bu hanelerin 65’i bu bölgeden taşınmak zorunda kalacak. Bu planları şu anki hükümetin belediye başkanları, ilgili kurumları hazırladı. Biz bu planların karabulut gibi Beykozlunun üzerine çökmemesi için birtakım projeler yaptık. Çözüm önerilerimizi bütün kamuoyuyla paylaşmak istiyoruz. Kimseden gizlemiyoruz. Herkes bu projeleri rahatlıkla alıp kullanabilir.”Kaçmaz: “Düşük metrekareli vatandaşlarımıza mutlaka Beykoz’da yaşam hakkı tanıyacağız”

“Vatandaşlarımızın sosyal donatı alanlarını artırmak gerekli. Ama bunun için yüzde 40’ı kullanmak şart değil. Maksimum yüzde 20 kesinti yapacağız. Biz Beykoz Belediyesini kazandığımız zaman bu imar planlarının dip notlarında küçük bir düzeltme yapacağız. Vatandaşa imar hakkı hesaplanırken net metrekarelerden değil, brüt metrekarelerden hesaplanacak şekilde düzenleyeceğiz. Buna göre bin metrekaresi olan bir vatandaşın yüzde 20’si kesilince 800 kaldı. İnşaat hakkı 800 metrekareden hakkı hesaplanıyor. Biz bin metrekareden hesaplayacağız. Metrekaresi düşük olan vatandaşlarımız için takas sistemi oluşturacağız. Düşük metrekareli vatandaşlarımıza mutlaka Beykoz’da yaşam hakkı tanıyacağız. Edirne’den Kars’a kadar bütün Türkiye sathında geçerli 3194 sayılı İmar Kanununun 18. Maddesine göre, belediyeler imar uygulaması yaparken bu arazilerden yüzde 40’a kadar sosyal donatı adı altında kesinti yapmaya yetkilidir. Belediyelerin fiziki durumlarına göre yetki belediye meclislerindedir. Biz de Beykoz’da yüzde 40 kesinti yapmaya değer bir alan görmüyoruz. İhtiyaçların büyük kısmı var ancak sosyal refah seviyesini yükseltmek için ortama yüzde 20’lik kesintinin yeterli olacağına kanaat ediyoruz. Diğer siyasi iradeler bizim yapacaklarımızı yapacaklarsa açıkça ilan etsinler.”Kaşıtoğlu: “Ekonomik kriz başta esnafımız olmak üzere vatandaşımızın tam anlamıyla belini bükmüş durumda”

Beykoz Belediye Başkan Adayı Muharrem Kaşıtoğlu şöyle konuştu: “Seçim çalışmaları yaptığımız bu süreçte Beykoz’un birçok mahallesinde dolaşma fırsatı bulduk. Bu ziyaretlerimizde Beykoz insanımızın dolayısıyla ülke insanımızın çok büyük sıkıntılar içinde olduğunu da gördük. Özellikle ülkemizin içinde bulunduğu ekonomik kriz başta esnafımız olmak üzere vatandaşımızın tam anlamıyla belini bükmüş durumda. Hal böyle olunca projelerimizden bahsetmeye pek fırsat kalmıyor. Ancak elimizden geldiğince bu ziyaretlerimizde projelerimizden bahsettik.”Kaşıtoğlu: “Beykoz insanı hizmetin en kalitelisini hak eden insanlar”

“Benim diğer adaylara göre artılarım var. Beykoz’da belediyede yerel yöneticilik yapmış olmak dolayısıyla Beykoz’u gerçek anlamada tanımak, onun ötesinde Beykozluyu tanımak bizi diğer adaylardan bu anlamda farklı kılıyor. Beykoz insanı hizmetin en kalitelisini hak eden insanlar. Beykoz’da bir rant olduğu bir gerçek. Beykoz boğazın kenarında, yüzölçümünün büyük bir kısmı yeşil alanlardan oluşan, İstanbul’un merkezi sayılabilecek bir noktada. Bu nedenlerle de kıymetli.”Kaşıtoğlu: “Buradaki rantın Beykozlunun cebinde kalacak sistem, bizim olmazsa olmazımız”

”Yaklaşık 250 bin Beykozlu memleketlerinden Beykoz’a göç etmişler. Biz kalmak isteyen her Beykozlunun Beykoz’da kalacağını vaat ediyoruz. Buradaki rantın Beykozlunun cebinde kalacak sistem, bizim olmazsa olmazımız. Beykoz’daki bu rantı inşaat firmalarının kazanmasını istemiyorum. Bu rantı Beykozlu, Beykoz Belediyesiyle paylaşacak. Kısmet olursa Beykoz Belediye Başkanı olduğumda hiçbir inşaat şirketiyle, hiçbir müteahhitle, hiçbir başka özel kuruluşla hiçbir ön anlaşma angajmanım yok. Ben hiçbir inşaat şirketi veya müteahhit tanımam.”Kaşıtoğlu: “İlk işim Hobi Bahçesi’nin yerine büyük bir nikah sarayı yapacağım”

Başkan Adayı Muharrem Kaşıtoğlu şöyle devam etti: “Beykoz’da en az 5 bin kişinin istihdam edileceği bir oto sanayi sitesi benim olmazsa olmazım olacak. Tarım ve hayvancılık ürünlerinin büyük çapta üretildiği bir kooperatif kurup Beykozluyu buna ortak ederek ekonomik girdi sağlamasını planlıyoruz. İlk işim Beykoz’un şu anda hobi bahçesinin olduğu yeri kaldırmak olacak. Oraya aynı anda 4 nikahın kıyılabileceği, nikah için gelenlerin ücretsiz otoparkın olacağı büyük bir nikah sarayı haline getireceğim.”Kaşıtoğlu: “Ülkemizde ve Beykoz’da ciddi bir istihdam sorunu varken”

Kaşıoğlu sözlerine şunları ekledi: “Beykoz’daki yabancı sorunsalı ikiye ayırmak lazım. Uzun yıllardır bizimle komşuluk eden Afganlılar. Yaklaşık 5 bin civarında bir Afganlı var Yenimahallle’de. Onun dışında Beykoz’un çeşitli bölgelerinde Suriyeliler var. İstanbul’un birçok ilçesinde çok ciddi rakamlara ulaşan bir Suriyeli nüfusu var ama Beykoz’da henüz böyle bir durum söz konusu değil. O nedenle henüz olmayan bir sorun üzerinde bir şey söylemenin doğru olmadığını düşünüyorum. Ülkemizde ve Beykoz’da ciddi bir istihdam sorunu varken yabancıları entegre etmeye çalışmaktan öte ülkelerine döndürülmesiyle ilgili uğraşmalıyız.”Gökçınar: “Bütün İstanbul halkının desteklerini bekliyorum”

İstanbul Belediye Başkan Adayı Necdet Gökçınar kendisini şöyle tanıttı: “1952 yılında Ankara’da doğdum. Liseyi de orada bitirip, sonra İstanbul’a geldim. O zamanlar teknik üniversite okumak pek modaydı. Ankara’da büyümeme rağmen ben tam bir İstanbul aşığı oldum. Elektrik Mühendisliği okudum. Daha sonra aynı fakülte yüksek lisansımı tamamladım. Daha sonra MSP-CHP koalisyonu yıllarındaydı. Genel Başkanımız Teşvik Uygulama Genel Müdürüyken bizi Ankara’ya göreve davet ettiler. Benim asıl niyetim üniversitede akademik kariyerdi. Bir 4 yıl kadar Ankara’da çalıştım. Sonra 81’den itibaren İstanbul’a geri döndüm. 92 yılında Refah Partisi İstanbul İl Yönetimine davet edildim. Şimdiki cumhurbaşkanıyla beraber çalışma imkanımız oldu. Belli bir yerden sonra yollar ayrıldı. Ben Milli Görüş çizgisinde kalmaya devam ettim. Şimdi son olarak büyükşehir başkan adaylığına layık görüldüm. Bütün İstanbul halkının desteklerini bekliyorum.”Gökçınar: “Tek başımıza, ittifaksız seçime giriyoruz”

İstanbul Belediye Başkan Adayı Necdet Gökçınar şunları ifade etti: “Yönetmekten kasıt, yönettiğiniz bölgelerdeki insanlara saadet getirmektir. İstanbul beyefendisi, hanımefendisi tarih kitaplarında kalmış. Biz İstanbul’da bunları tekrar yaşanır hale getireceğiz. 31 Mart Milli Görüş’ün hayata uygulanışının başlangıcı olacak. Biz halkımıza güveniyoruz. Başarılı olacağımızı umuyorum. Sizlerden destek bekliyorum. Bunu söylemeye bizi mecbur ettiler. Biz herhangi bir kimseyle ittifak yapmadık. Tek başımıza, ittifaksız seçime giriyoruz.”Gökçınar: “Sizin paralarınızla en ufak bir depremde altında kalacağınız binalar yaptırıldı”

Gökçınar sözlerine şunları ekledi: “Deprem vergisi adı altında toplanan paralar. Depremi bile insanları sömürmek için kullanan bir zihniyetten bahsediyoruz. Bu paraların nereye gittiğini merkezi hükümette sorabiliriz. Hakkınızı soracağız. Çünkü sizin paralarınız. Sizin paralarınızla en ufak bir depremde altında kalacağınız binalar yaptırıldı. Toplanma alanlarının hesabı sorulacak.”

 

Yorumlar

Tema Tasarım | AnatoliaWeb