reklam
Ana Sayfa Siyaset, son dakika, Sür Manşet 8 Ocak 2019 1732 Görüntüleme

Tonya: “Plan yapıyorsun idare mahkemesi oy birliği ile iptal ediyor”

CHP Beykoz Belediye Başkan Aday Adayı Mimar Muammer Tonya yerel basın temsilcileriyle buluştu.

CHP Beykoz Belediye Başkan Aday Adayı Mimar Muammer Tonya yerel basın temsilcileriyle buluştu.Muammer Tonya eğer aday olur ve seçimi kazanırsa Beykoz’u gerçekten İstanbul’un incisi yapacağını söyledi. Bugüne kadar her zaman CHP’li olduğunu dile getiren Tonya, kimin aday olduğuna bakmadan her zaman partisi için çalışacağını ifade etti.Beykoz’da yaşanan imar probleminin iktidar olanaklarıyla çözülebileceği iddialarını kabul etmediğini ifade eden Muammer Tonya “Beykoz imar sorununun bir tek iktidar tarafından çözüleceğini söylemek, fıtrata aykırı duruyor. Bunu söyleyen iktidar 15 senedir niye yapmadı,  ilçe belediyesi, büyükşehir belediyesi, bakanlık aynı parti. Plan yapıyorsun idare mahkemesi oy birliği ile iptal ediyor. Uygulanabilir bir şey yapmamışsınız çünkü.” Dedi.
BEYKOZ’U GERÇEKTEN İSTANBUL’UN İNCİSİ YAPACAĞIZ

Belediye Başkan Aday Adayı Muammer Tonya şunlar dile getirdi: “Eğer adaylaşıp seçimi kazanırsak Beykoz’u gerçekten İstanbul’un incisi yapacağız. Ben bugüne kadar kimseyi tenkit etmedim, etmem de. Ben yapacağımı anlatırım. Bilgime ve becerime güveniyorum. 3,5 ay arazide dolaştık. Halk üzerinde bir güvenilirliğim olduğunu düşünüyorum. Ben biraz farklı bir adayım. Zaten bir belediye başkanının da halk arasında güvenilir olması çok önemlidir.”İŞSİZLİĞİN DE ÖNÜNE GEÇER

“Bölgemizde birçok girişim var. Balcılıktan tutunda, turizme, balıkçılık, konfeksiyon, sayacılık, cam olmak üzere geçmişten gelen bir çok değerimiz var. Bunların hepsini bir bütün haline getirmek işsizliğin de önüne geçer.”KANUN HÜKMÜNDE KARARNAME İLE ÇEVRE VE ŞEHİRCİLİK BAKANLIĞINA VERİLMİŞ

Muammer Tonya şöyle konuştu: “2960 sayılı yasa Beykoz’un ön görümünde yetkili Büyükşehir Belediyesini kılmış. Bir de geri görünüm etkilenme bölgesi var. Bu da aynı yasaya tabi. Onun arkasındaki bölge Sit alanı olduğundan Kanun Hükmünde Kararname ile Çevre ve Şehircilik Bakanlığına verilmiş. Bölgede daha önceden yapılan geri görünüm planları Çevre ve Şehirciliğe gönderildi. 2960 Sayılı Yasa çok özel bir kanundur. Bu plan Bayındırlık Bakanlığına Kanun Hükmünde Kararname ile gönderiliyor. Yargıtay yetkinin büyükşehirde olduğunu söyledi. Beykoz’da yüzde 82 ormanımız var. Ormanlar aktif alan değildir. Yeşil alanın içine mezarlıklar da girer. Biz yüzde 18’i kullanacağız. Yüzde 80 orman kalacak. Ormana bir şey yapılamaz zaten.”İKTİDAR 15 SENEDİR NİYE YAPMADI?

Beykoz imar sorununun bir tek iktidar tarafından çözüleceğini söylemek, fıtrata aykırı duruyor. Bunu söyleyen iktidar 15 senedir niye yapmadı,  ilçe belediyesi, büyükşehir belediyesi, bakanlık aynı parti. Plan yapıyorsun idare mahkemesi oy birliği ile iptal ediyor. Uygulanabilir bir şey yapmamışsınız çünkü.   15 senedir siz bölgeye plan yapmıyorsanız, 3 yaşındaki çocuk bugün 18 yaşında oldu. Bunu nasıl anlatacaksınız. İnsanlar bıkmış artık, ‘biz alıştık yapsalar ne olur, yapmasalar ne olur’ diyorlar. Çoğu satıp gitmiş zaten.”

 

Yorumlar

Tema Tasarım | AnatoliaWeb