reklam
Ana Sayfa Eğitim, Sür Manşet 1 Ocak 2019 2009 Görüntüleme

KAVACIK FİNAL OKULLARINDAN SORUMLULUK GEREKTİREN SEMİNER

Kavacık Final Eğitim Kurumları Uzman Fizyoterapist Ziya Gümüş’ü ağırladı. “Aile İçi İletişim ve Bağımlılık” konulu semineri veliler büyük bir dikkatle takip etti.

Kavacık Final Eğitim Kurumları Uzman Fizyoterapist Ziya Gümüş’ü ağırladı. “Aile İçi İletişim ve Bağımlılık” konulu semineri veliler büyük bir dikkatle takip etti.

Beykoz Üniversitesi Rektörlük Binası Konferans salonunda gerçekleşen seminere İlçe Milli Eğitim Müdürü Kazım Bozbay’ın yanı sıra Kavacık Final Eğitim Kurumları idareci ve öğretmenleri ile veliler katıldı.

Seminerin açılış konuşmasını yapan İlçe Milli Eğitim Müdürü Kazım Bozbay, yapılan çalışmadan dolayı duyduğu memnuniyeti dile getirerek, bu kapsamda İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından yürütülen “Veli Akademileri Projesi” hakkında bilgi verdi.

“Mükemmel Anne-Baba Mükemmel Çocuk Yetiştiremez. Mutlu Anne-Baba Mutlu Çocuk Yetiştirir.”

Seminerin ilk bölümünde Ziya Gümüş aile içi iletişim hakkında katılımcılara hazırlanan slayt eşliğinde çeşitli bilgiler verdi. Aile içinde eşlerin birbirleri ile olan diyaloğu, anne ve babaların çocuklarına karşı davranışları hakkında bilgiler veren Gümüş, ailelerin birbirlerine vakit ayırmaları gerektiğine vurgu yaptı. Aile içinde olumsuz, aşağılayıcı konuşmaların yerine daha anlayışlı ve yapıcı kelimelerin kurulması gerektiğini söyleyen Gümüş, bu hususta bazı örnekler verdi.

Seminerin ikinci bölümünde ise günümüzün en büyük sorunlarından olan madde bağımlılığı ele alındı. Bu konuda gençlerin madde bağımlılığına nasıl başladığı, nasıl alıştığı ve zararları hakkında bilgi veren Gümüş, ailelerin çocukları üzerindeki etkiyi burada da hatırlattı. Ailelerin çocuklarına vakit ayırıp onların sorunları ve yaşantısı ile yakından ilgilenmesi gerektiğini söyledi.

 

Yorumlar

Tema Tasarım | AnatoliaWeb