reklam
Ana Sayfa Siyaset, son dakika, Sür Manşet 30 Aralık 2018 2265 Görüntüleme

Miniç: “Bu seçimi Beykoz’un Çocukları kazanacak”

Bilgehan Murat Miniç Beykoz yerel basın temsilcileriyle görüştü.

Bilgehan Murat Miniç Beykoz yerel basın temsilcileriyle görüştü.

Bilgehan Murat Miniç, Kavacık Mangalbaşı’nda gerçekleşen toplantıda Beykoz Belediye Başkan Adaylığı konusunda açıklamalarda bulundu. Bu toplantının resmi adaylık açıklaması olmadığını belirten Bilgehan Murat Miniç, toplantının bir değerlendirme toplantısı olduğunu dile getirdi. Murat Miniç, Beykoz’da AK Parti ve CHP arasında bir seçim olsa CHP’nin kazanamayacağını söyledi.

Miniç, siyaset yapacağı için etik olmadığını düşünerek Beykoz Denizciler Derneği Başkanlığı’nı bıraktığını da açıkladı.BU BİR ADAYLIK AÇIKLAMASI DEĞİL

Bilgehan Murat Miniç şunları ifade etti: “Bu bir adaylık açıklaması değil. Adaylık açıklamasından ziyade bunu bir istişare toplantısı olarak düşünüyorum. Ben geçtiğimiz seçimlerde de aday olmuştum. Biz o zaman gazete çıkarıyorduk zaten. Şimdi de Kader Bey’de yazıyorum. O süreçte bütün aday adaylarıyla, meclis üyeleriyle, başkanlarla birebir görüşme fırsatımız oldu. Röportajlar yaptık. Onun öncesinde Beykoz’daki derneklerle, diğer mahalledeki muhtarlarla, insanlarla görüşmelerimiz oldu. Dolayısıyla ben adaylığımı açıkladığım zaman hiçbir ön çalışma yapmadan sahada hazır, bütün meselelere vakıf adam olarak çıktım. Bu da gazeteci olmamdan kaynaklandı.”

3-4 PARTİDEN BANA BELEDİYE BAŞKAN ADAYI OLMAM İÇİN TEKLİF GELDİ

Bilgehan Murat Miniç şöyle konuştu: “Adaylık süreci yaşıyoruz. Yaklaşık 3 aydır görüşmeler var, teklifler var. 3-4 partiden bana belediye başkan adayı olmam için teklif geldi. Biz bunu en son noktada değerlendirdik. İYİ Parti ile yola devam etme kararı aldık. Diğer 3 partiyi elediğimizi söylemeyelim de, burayı daha yakın bulduk. Hem de netice alma açısından buranın daha verimli olacağını düşündük. İYİ Parti Genel Merkezi’nde yaptığımız görüşmede Beykoz masada. İYİ Parti 3 tane ilçeyi istiyor. Beykoz, Üsküdar ve Eyüp. Masadan ne çıkacağını bilmiyoruz. İYİ Parti ve CHP ittifakı, MHP’nin ittifakı gibi değil. Süreci bekliyoruz ama bu sürecin sonunda ben Beykoz’a Belediye Başkan Adayı olarak sahada olacağım.”

BUNUN İSMİNE ‘BEYKOZ’UN ÇOCUKLARI’ DEDİK

“Yaptığımız istişareler neticesinde bizi seven insanlar, yanımızda olan insanlar yolumuza devam etmemiz gerektiğini söylediler. Gelinen noktada siyasi atmosfere baktığınız zaman Beykoz’daki açığı görebilirsiniz. Biz bir duruş oluşturmak istiyoruz bu seçimde. Bunun ismine ‘Beykoz’un Çocukları’ dedik. Bu seçimi Beykoz’un Çocukları kazanacak, diye bir etiket oluşturduk. Bu işin başarılı olacağına biz inanıyoruz. Birçok partiden arkadaşlarımız mesaj atıyorlar. Yüz yüze görüşüyoruz, telefonla görüşüyoruz. Herkesin Beykoz’da söylemek istediği cümle buymuş aslında. Bu seçimi Beykoz’un çocukları kazansın. Bu seçimi onlar kazanacak.”BEYKOZ’DA AK PARTİ’YE OY VEREN KİTLEDEN OY ALABİLECEK ÜÇÜNCÜ BİR İHTİMAL BELİRMEZSE BU SEÇİMİ AK PARTİ KAZANIR

“Biz bu görüşmelere başladığımızda AK Parti’nin Beykoz adayı belli değildi. Birilerinin adaylığını birilerini olumlu veya olumsuz etkileyecek. Geçen seçimimin verilerine bakarak, Beykoz’da en son 24 Haziran seçimlerinde 162 bin oy kullanılmış. Cumhurbaşkanlığında Tayyip Erdoğan 90 bin oyu tek başına almış. Yani Beykoz’daki 90 bin kişi Tayyip Erdoğan’a oy vermiş. Geri kalan 72 bin kişi de diğer partilere dağılmış. Milletvekilliği seçiminde durum biraz farklı. AK Parti 76 bin oy almış. CHP 40 bin, İYİ Parti 15 bin, MHP 14 bin. Biz şöyle bir değerlendirme yaptık. Burada CHP’yle AK Parti arasında geçecek olan bir seçim sonucu belli. Bana göre Beykoz’da böyle bir kutuplaşma olursa, bu seçim CHP ile AK Parti arasında geçecek olursa, bu seçim Kılıçdaroğlu ile Tayyip Erdoğan arasında geçecek demektir. Zaten 6 ay önce Tayyip Erdoğan burada 90 bin oyu almış. Bu işi bitirmiş. Bütün muhalefeti toplasanız HDP’de dahil olmak üzere 72 bin oy var; Tayyip Erdoğan’ı yenemiyorsunuz. Burada üçüncü bir ihtimal gerekiyor. Beykoz’da AK Parti’ye oy veren kitleden oy alabilecek üçüncü bir ihtimal belirmezse bu seçimi AK Parti kazanır.”

BİLGEHAN MURAT MİNİÇ, İYİ PARTİ BİRLİKTELİĞİNİN 20 BİN OYU VAR

“Kendi aldığımız oyların da tahlilini yaptığımızda 11 bin civarında oy almışız. BBP büyükşehirde 3 bin oy almış. AK Parti de Beykoz’da 69 bin oy almış, büyükşehirde 80 bin oy almış. Bize CHP’lilerden de MHP’lilerden de oy veren oldu ama o 7-8 bin oyun büyük kısmının AK Parti’den geldiğini gördük. İYİ Parti’den aday olursak Meral Hanım’ın etkisi büyük. Zor imkanlara rağmen barajı geçti ve meclise girdi. Bunun Beykoz’da da bir karşılığı olacağına inanıyorum. İYİ Parti 15 bin oy almış, 11 bin de biz almışız. 26 bin oy yapar. Bu 26 bin oyun 5-6 bini çakışan oylardır. Bilgehan Murat Miniç, İYİ Parti birlikteliğinin 20 bin oyu var. Biz stratejimizi bunun üzerine bina ettik. Yani burada 20 binle seçime başlayacak bu üçüncü ihtimalin her halükarda Beykoz’a hayırlı olacağını iddia ediyorum.”

İKİ PARTİLİ MECLİSLERİN BU GÜNE KADAR BEYKOZ’A ÇOK BİR KATKI SAĞLAMADIĞINI GÖRÜYORUZ

“Biz seçimi kazanamasak bile o 20 bin oyun üzerine ne kadar bina edersek, biz yüzde 10’u geçtiğimiz anda Beykoz’da belediye meclisine gireceğiz. Bu seçimde meclis üyesi adayı da fazlalaşacak. Dolayısıyla bizim en kötü ihtimalle orada 4-5 tane meclis üyesi olacak. Bu Beykoz’da uzun zamandır olmamış bir şey. Bizim belediye meclisini kontrol etme imkanımız olacak. AK Parti de kazansa, CHP de kazansa bizim meclise giren arkadaşlarımız oranın dengesi olacak. İki partili meclislerin bu güne kadar Beykoz’a çok bir katkı sağlamadığını görüyoruz.”BEN TÜRK MİLLİYETÇİSİYİM

“Bilgehan Murat Miniç şöyle devam etti: “Geçen seçim, yöresel bir şeyin üzerinden gidiyormuşuz gibi bir atmosfer oluşmuştu Biz o zaman da söyledik. Ben ilk toplantımı Giresunlular Derneği’nde yapmıştım. Onlara şunu söyledim; Giresunluların olduğu yerde ben Giresunluyum ama Giresunlu milliyetçisi değilim. Ben Türk Milliyetçisiyim. Bana illa bir milliyetçilik yakıştıracaksanız, ben Türk Milliyetçisiyim. Hiçbir zaman da yöresel milliyetçilik yapmadım. Yapmayacağım da. Bazılarını rahatsız etse de, takdirler de aldık.”

BİZ BU SEÇİMDE BEYKOZLULUK ÜZERİNDEN BİR KAMPANYA YÜRÜTECEĞİZ

Murat Miniç, “Biz bu seçimde Beykozluluk üzerinden bir kampanya yürüteceğiz. Görüştüğümüz genç kardeşlerimiz var. Hepsi de, bizimle birlikte olmak istediklerini, bizimle yola çıkacaklarını ifade ediyorlar.” dedi.

AK PARTİ’DEN MECLİS ÜYESİ ADAYI OLMAK İSTESEYDİM, OLURDUM

AK Parti Beykoz İlçe Başkanı Hanefi Dilmaç ile yaptığı görüşmenin kamuoyunda yanlış anlaşıldığını ifade eden Miniç son olarak şunları açıkladı: “Ben AK Parti’den meclis üyesi adayı olmak isteseydim, olurdum. Biz 3 yardım kuruluşu olarak Mardin’de bir yardım programı yaptık. Mardin’deki köy okullarına çocuklara bot, kırtasiye eşyaları gibi yardımlar götürdük. Bizzat biz dağıttık. AK Parti Beykoz İlçe Merkezi’ne gidiş amacım, Ensar Vakfı Beykoz Temsilcisi Deniz Soytemiz ile yardım programına ilişkin görüşmekti. Çıkarken de, Hanefi Başkan’ı ziyaret etmek istedim. Samimi bir görüşme yaptık. Bana beni yanlarında görmek istediğini söyledi. Ben onların sayısal olarak bize ihtiyaçları olmadığını söyledim. Aynı kayığın içinde olursak birbirimize benzeyeceğimizi, onlara onları eleştirecek, yanlışlarını söyleyecek birilerinin lazım olduğunu ifade ettim.”

BİLGEHAN MURAT MİNİÇ KİMDİR?

27.06.1978 Beykoz Doğumlu, Soğuksu 60.Yıl İlk Öğretim Okulu’nda okudu.

Beykoz Denizcilik Lisesi’ni bitirdikten sonra Halkla ilişkiler ve Tanıtım Yüksek Okulu İşletme Fakültesi’nden mezun oldu.

Mesleği Kaptanlık.  Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğünde çalışıyor.

Beykoz Denizciler Derneği eski Başkanı

Gaye İnsan Uluslararası İnsani Yardım Derneği Kurucu Genel Başkanı

Beykoz Alperen Ocakları Başkanı, İstanbul Alperen Ocakları Başkanı ve BBP Beykoz İlçe Başkan Yardımcısı görevlerinde bulundu.

2014 seçimlerinde Büyük Birlik Partisi’nden Belediye Başkanı adayı olarak yaklaşık 11 bin oy aldı

Köşe Yazarlığı yapan Bilgehan Murat Miniç evli ve 3 çocuk babası.

 

 

Yorumlar

Tema Tasarım | AnatoliaWeb