reklam
reklam reklam reklam
Ana Sayfa Genel, Sür Manşet 19 Aralık 2018 2341 Görüntüleme

Çin Tongchuan Belediyesi’nden Başkan Çelikbilek’e Ziyaret

Çin’in seramik sanatıyla ünlü şehri Tongchuan’ın Belediye Başkanı Chang Yaling, Beykoz Belediye Başkanı Yücel Çelikbilek’i ziyaret etti.  

Çin’in seramik sanatıyla ünlü şehri Tongchuan’ın Belediye Başkanı Chang Yaling, Beykoz Belediye Başkanı Yücel Çelikbilek’i ziyaret etti.  Belediye Başkanı Chang Yaling’in yanı sıra başkan yardımcısı ve meclis üyelerinin yer aldığı ziyarette, Tongchuan ve Beykoz’un geleneksel sanatları ve karşılıklı iş birlikleri konuşuldu.Tongchuan’ın seramik sanatıyla tanındığını, alternatif tıp alanında tıbbi ilaçların yetiştirildiği bölge olarak bilindiğini belirten Belediye Başkanı Chang Yaling, kentte iki farklı seramik köyü bulunduğunu, bu yıl seramik sanatının 1400. yılını büyük bir festivalle kutladıklarını, 150 ülkeden sanatçıların yer aldığı festivale Türkiye’den katılım olduğunu vurguladı.Başkan Chang Yaling, Beykoz ile hem seramik hem de farklı alanlarda ortaklaşa projeler geliştirmeyi amaçladıklarını ve Başkan Çelikbilek ile ekibini Tongchuan şehrinde ağırlamak istediklerini söyledi.Başkan Yücel Çelikbilek ise, Çin ile olan münasebetlerin artmasından duyduğu memnuniyeti, dünya barışında Çin – Türkiye ilişkilerinin büyük bir rol oynadığını belirtti.Başkan Çelikbilek,  Beykoz’un cam sanatı geleneğiyle birçok cam ustası yetiştirdiğini, sanatın usta-çırak ilişkisi şeklinde geliştiğini, cam sanayiinde İstanbul’un en önemli ilçesi olduğunu vurgulayarak Beykoz’la özdeşleşen çeşm-i bülbülü tanıttı.Tongchuan Belediye Başkanı, Başkan Çelikbilek’e Çin sembollerini taşıyan yöreye ait seramik bir çaydanlık hediye etti. Başkan Çelikbilek de misafir belediye başkanına Çeşm-i bülbül sürahi hediye etti. Ardından hep birlikte hatıra fotoğrafı çektirildi.Tongchuan:

Tongchuan, Çin’in Shaanxi eyaletinde bulunan il düzeyinde bir şehirdir. Şehir, kuzeyde Yan’an, batıda Xianyang ve doğuda Weinan il düzeyi şehirleri ile komşudur. Yüzölçümü 3,882 km² olan şehrin nüfusu 2010 yılı itibarı ile 834,437’dir.

 

 

 

Yorumlar

Tema Tasarım | AnatoliaWeb