reklam reklam reklam
Ana Sayfa Siyaset, son dakika, Sür Manşet 10 Aralık 2018 2458 Görüntüleme

Demirel: ‘Bu kaderi değiştireceğiz’

Rüzgarlıbahçe Asr-ı Mekan’da kadınlarla gerçekleştirdiği dayanışma toplantısında konuşan Beykoz Belediye Başkan Aday Adayı Gülay Demirel: “Siyasal hayatta gereken temsili sağlayamıyoruz. Bu kaderi değiştireceğiz. Sizlere inanıyorum.  Çünkü bizler destansı Kurtuluş Savaşı’nın kahramanları olan Şerife Bacıların, Nene Hatunların, Halime Çavuşların torunlarıyız.” dedi.

Rüzgarlıbahçe Asr-ı Mekan’da kadınlarla gerçekleştirdiği dayanışma toplantısında konuşan Beykoz Belediye Başkan Aday Adayı Gülay Demirel: “Siyasal hayatta gereken temsili sağlayamıyoruz. Bu kaderi değiştireceğiz. Sizlere inanıyorum.  Çünkü bizler destansı Kurtuluş Savaşı’nın kahramanları olan Şerife Bacıların, Nene Hatunların, Halime Çavuşların torunlarıyız.” dedi.Beykoz Belediye Başkan Aday Adayı Gülay Demirel, “Dünya Yerinden Oynar, Kadınlar Birlik Olsa” dayanışma şöleninde Beykozlu kadınlarla buluştu,  kadınlar tarafından alkış ve tezahüratlarla desteklendi. Yaklaşık bin kadınının destek verdiği toplantıda Türk Halk Müziği Sanatçısı Burhan Yıldırım sahne aldı.Toplantıya CHP İstanbul İl Başkan Yardımcısı Nevzat Karataş,  CHP Beykoz İlçe Başkanı Aydın Düzgün, Başkan Aday Adaylarından Gökhan Taneri Vural, Devrim Altıntaş, Can Cenberoğlu meclis üyeleri ve muhtarlar katıldı.
Renkli görüntülere sahne olan dayanışma şöleninde Beykoz Belediye Başkan Aday Adayı Gülay Demirel büyük bir coşkuyla İzmir Marşı ve bayraklar eşliğinde salona giriş yaptı.
Zaman zaman duygusal anlar yaşanan ve herkesin duygulandığı anlardan biri de Gülay Demirel’in babası Abdurrahman İnal’ın Almanya’da yaşadıkları dönemde çocuklarına vatanın önemini anlatmak için kaleme aldığı şiiri okuduğu an oldu.  Oldukça duygulanan Gülay Demirel’in gözlerinin dolduğu görüldü.
“Dünya Yerinden Oynar, Kadınlar Birlik Olsa” dayanışma şöleni bir dakikalık saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı.BU ÜLKEDE ARTIK KADINLARIN SESİNİ DUYURMA ZAMANI GELMİŞTİR

Misafirleri selamlayan Beykoz Belediye Başkan Aday Adayı Gülay Demirel şöyle konuştu: “Bu yıl seçme ve seçilme hakkımızı kazandığımız 84. yılda görüyoruz ki, hala ülke yönetiminde kadınlarımız yeterince temsil edilmiyor. Oysaki biz tüm nüfusun yüzde 50’sinden fazlasını oluşturuyoruz. Buna rağmen siyasal hayatta gereken temsili sağlayamıyoruz. Bu kaderi değiştireceğiz. Sizlere inanıyorum.  Çünkü bizler destansı Kurtuluş Savaşı’nın kahramanları olan Şerife Bacıların, Nene Hatunların, Halime Çavuşların torunlarıyız. Bu ülkede artık kadınların sesini duyurma zamanı gelmiştir. Kadınların özgürleşmesinin tek yolu vardır. O da karar veren olmalıdırlar. Kadınlar adına kadınların karar verdiği meclisler olmalıdır. Bildiğiniz gibi son 5 yıldır Beykoz Belediyesi’nde yine sizlerin oylarıyla görev aldım ve çalışıyorum. Arkadaşlar şunu bilin ki, biz karar mekanizmasında olmadığımız sürece hiçbir zaman bizim için faydalı olabilecek kadın politikalarını gündeme getiremiyoruz. Karar aldıramıyoruz.”KADINLARA UMUT OLABİLMEK İÇİN ADAYIM

Gülay Demirel şöyle devam etti: “Kadın çalışacak ki evinin ekonomisi güçlensin. Kadınlar çalışacaksa kadınlarımızın yaşamını kolaylaştıracak kadın dostu belediyecilik anlayışı, sosyal demokrasinin belediyecilik anlayışı Beykoz’da da yerini alacaktır. Bildiğiniz gibi 5 yıldır Beykoz Belediyesi’nde Meclis Üyeliği yapıyorum. Defalarca çocuk yuvaları açılması için önerge vermeme rağmen ne yazık ki gerçekleşemedi. Düşünün; karar veren yani Beykoz Belediyesi Başkanı ben olsaydım bu yuvalar açılmaz mıydı? Tabi ki açılırdı! İşte tam da bu nedenle, gençlerimize umut olmak için 35 yıldır erkekler tarafından yönetilen ancak bir adım ileriye gidemeyen Beykoz’a NEFES OLMAK için adayım. Beykoz’da hiçbir derdimize çare olamadılar. Tam da bu nedenle kadınlara umut olabilmek için adayım.” Beykoz Belediye Başkan Aday Adayı Gülay Demirel’in konuşmasının ardından katılımcılara sinevizyonla CHP Belediyelerinin hayata geçirdiği sosyal belediyecilik uygulamalarından örnekler gösterildi. Gülay Demirel’e teşekkürlerini sunan Belediye Başkan Aday Adayı Gökhan Taneri Vural, “Özellikle aday belirlendikten sonra birlikteliğimiz daha güçlü olacak. Kadının olduğu yerde her şey çok güzel.” dedi.Belediye Başkan Aday Adayı Devrim Altıntaş, “Ben bir Kadın Doğum Uzmanı olarak 25 yıldır kadınlarla çalışmaktan hiç sıkılmadım. Onlarla çalışmaktan onur duydum. Her daim yanınızdayım. Bu dönem CHP’nin Beykoz’da iktidara gelebilmesi için sizlerin de bizim yanımızda olduğunuzu görüyorum.” diye konuştu.Belediye Başkan Aday Adayı Can Cenberoğlu, “Kadın enerjisi çok önemli. Bu dönem Beykoz’da yerel seçimleri sizlerin vereceği destekle kazanacağız.” ifadelerini kullandı.İlçe Başkanı Aydın Düzgün şunları dile getirdi: “Gülay Hanım bin kadını toplayacağını söyledi. Ben toplayamayacağını söyledim. Gerçekten toplamış. Gülay Hanım böyle. Gerçekten çok yetenekli. Kendisine ve bütün adaylarımıza çıktıkları yolda başarılar diliyorum.”

Yorumlar

Tema Tasarım | AnatoliaWeb