reklam
Ana Sayfa Dünya, Eğitim, Sür Manşet 5 Aralık 2018 18728 Görüntüleme

Engelliler Gününe özel etkinlik düzenlendi

Eyvah Kitap & Kafe’de, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü’ne özel, Engelsiz Umutlar Sosyal ve Kültürel Yaşam Derneği ve Eyvah Grubu’nun organizasyonuyla etkinlik düzenlendi.

Eyvah Kitap & Kafe’de, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü’ne özel, Engelsiz Umutlar Sosyal ve Kültürel Yaşam Derneği ve Eyvah Grubu’nun organizasyonuyla etkinlik düzenlendi.Etkinliğe,  Beykoz’da ki 3 ayrı okuldan 18 otistik çocuk ve aileleri, öğretmen ve okul yöneticileri,  Engelsiz Umutlar Sosyal ve Kültürel Yaşam Derneği Başkanı Dilek Vural, CHP Beykoz İlçe Başkanı Aydın Düzgün, AK Parti İlçe Başkan Yardımcısı Zafer Aslan, İYİ Parti temsilcisi İbrahim Deniz, Belediye Başkan Adaylarından Gülay Demirel; Coşkun Tosun, Gökhan Taneri Vural, BİSK Başkanı Asım Özdemir ve bazı spor kulübü başkanları ve STK’lar katıldı.

Organizasyonda 27 Aralık’ta gerçekleşecek olan, engellilerin oluşturduğu tiyatro gösterisi için bilet satışı gerçekleştirildi. Giresunlular Dernek Başkanı Ali Bilir bir adet tekerlekli sandalye hediye etti. Çocuklar gitar çalıp şarkılar söyledi.  Çocukların kendi el emekleri ile hazırladığı ürünler sergilendi. Yılmaz Güzeci ise kendi cam atölyesinde yaptığı cam kaseleri engelli çocukların annelerine hediye etti.Ayrıca katılımcılara siyah bantlar verildi ve kendilerinden 1 dakikalığına bu bantlarla gözlerini bağlamaları istendi. Katılımcıların 1 dakika bile olsa görme engelli vatandaşlarımızın yaşadıkları zorlukları görmelerini istediler.Eyvah Grubu adına konuşan Ahmet Yüce “Ben esas engellilerin bizler olduğuna inanıyorum. Bu kardeşlerimize bu zamana kadar gerekli eğitimi veremediğimiz, gerekli altyapıyı hazırlayamadığımız için esas engelli bizleriz.” dedi.
Engelsiz Umutlar Sosyal ve Kültürel Yaşam Derneği Başkanı Dilek Vural, “Benim 23 yaşında engelli bir oğlum var. Hayattan en çok istediğim oğlumun benden önce ölmesi. Çünkü bizler çocuklarımızı kimseye emanet etmek istemeyiz.” diye konuştu.CHP İlçe Başkanı Aydın Düzgün şunları söyledi: “Benim de eşim yaklaşık 10 yıldır MS Hastası. Ben de sizlerle aynı duygular içindeyim. Elimizden geldiğince mutlu olabilmeyi diliyorum.”Belediye Başkan Aday Adayı Gülay Demirel şunları dile getirdi: “Çocuklarınız hepimizin çocukları. Hepimize emanet. Sakın bir daha ölümden bahsetmeyin. Bütün çocuklar bizim. Biz engelleri kaldırarak yaşama devam edeceğiz.”Belediye Başkan Aday Adayı Gökhan Taneri Vural şunları ifade etti: “Hayatı paylaşmakta bir engel yok. Haklarınızı korumak için bugüne kadar elimizden geleni yaptık. Daha fazlasını da yapabilmek hedefindeyiz. Engel sadece haklarda. Haksızlığın olduğu her yerde engel var. Herkes her an bir engelli adayı.”Beykoz Giresunlular Dernek Başkanı Ali Bilir şöyle konuştu: “Bizim engelli olarak gördüğümüz kişiler kendi hayatında engelli değil. Biz kendimizden fiziki olarak aciz olanı engel olarak görüyoruz. Aslında öyle değil. Dolayısıyla herkes kendi içinde engelsiz, herkes kendi içinde engelli. Benim nazarımda engelli ya da engelsiz kavramları yoktur.”İYİ Parti adına İbrahim Deniz şunları söyledi: “Engel aslında bizim kafamızda. Ben özel durum olarak nitelendiriyorum. Bizler de belli bir yaştan sonra özel durumlu olacağız. Seattle’da gerçekleştirilen Dünya Dowm Sendromlular yarışması var. Bu yarışmada birkaç çocuk koşu yarışı yapıyorlar. Aralarından bir tanesi düşüyor ve önde olan arkadaşları geriye dönüp, onu yerden kaldırıyor. Biri kanayan dizini siliyor ve onu öperek iyi geleceğini söylüyor. Sonuçta ipi hep birlikte göğüslüyorlar ve o yarışmanın şampiyonu belli olmuyor. Bu çocuklar bir sonraki yarışmaya katılamayacak. O nedenle kırıp dökmeden, içinde bulunduğumuz durumun farkına vararak, özel durumlu kardeşlerimize destek olmamız gerekiyor.”AK Parti Beykoz İlçe Başkan Yardımcısı Zafer Aslan şöyle konuştu: “Türkiye’nin yüzde 12’si bu durumu yaşıyor. Bizler her zaman bu kardeşlerimizin yanında olmalıyız. Böyle toplantıları daha sık düzenlemeliyiz.”

 

 

Yorumlar

Tema Tasarım | AnatoliaWeb