reklam
Ana Sayfa Siyaset, son dakika, Sür Manşet 21 Kasım 2018 1530 Görüntüleme

Adem Sefer basınla buluştu

AK Parti Beykoz Belediye Başkan Aday Adayı Adem Sefer yerel basın temsilcileriyle buluştu.

AK Parti Beykoz Belediye Başkan Aday Adayı Adem Sefer yerel basın temsilcileriyle buluştu.

Belediye Meclis Üyesi Tuncer Dede’nin, Endüstri Mühendisi olan AK Parti Beykoz Belediye Başkan Aday Adayı Adem Sefer’e eşlik ettiği Beytaş Teras Kafe’de düzenlenen toplantıda basın temsilcilerinin sorularına cevap verildi.YÜZDE 86’YA YAKIN BEYKOZ BÖLGESİ TAPUSUZDU

AK Parti Beykoz Belediye Başkan Aday Adayı Adem Sefer şöyle konuştu: “Ben ilk ilçe başkanı olduğum zaman Beykoz’un özellikle en büyük problemi mülkiyet problemiydi. Yüzde 86’ya yakın Beykoz bölgesi tapusuzdu. Gelinen noktada mülkiyetle ilgili problemin bittiği ve imarla ilgili çalışmaların iyi bir noktada olduğu görülüyor. Beykoz organik Beykoz’du. Bu bölge hepimizin bildiği gibi üç tane büyük fabrikanın da çalışanların oluşturduğu bir yapı olarak bir araya geldi. Beykoz İstanbul’un bir ilçesi ama sanki Anadolu’nun bir kasabası gibi. Burada her ne kadar son dönemde bu siteleşmeye geçilse bile genel tabanı insanlar birbirlerini tanır.”PLANLARIN ÇIKMASI VE UYGULANMASI ÇOK ÖNEMLİ

Başkan Aday Adayı Adem Sefer şöyle devam etti: “Beykoz’da fabrikalar kapatılmadan önce belki iş anlamında İstanbul’un en yeterli ilçelerinden birisiydi. İş göçünün en az olduğu ilçelerden birisiydi ama ne yazık ki şu an ki görünen tabloda bölgemiz bu anlamda gerçekten iş anlamında çok yetersiz. Bu bölgeye bu saatten sonra sanayinin gelmesi mümkün değil. Burada Beykoz’la ilgili yapılabilecek değişik bir vizyon, perspektif çizmek gerekiyor. Bölgenin kalkınması adına gerçekten planların çıkması ve uygulanması çok önemli. Bu kadar uzun sürmesinin en büyük sebeplerinden biri bölgenin sit alanı olması, bölgenin 13 ayrı kurul tarafından yönetilmesi ki bunun neticesinde de bizim planlar aslında attığımız her adımın ağır işlemesinin en büyük sebeplerinden biri.”

Adem Sefer şunları ekledi: “Ben 2007’de buraya ilçe başkanlığı sürecine geldiğimde Beykoz’da Marmara Üniversitesi Spor Akademisi ve Lojistik Meslek Yüksekokulu vardı. Şimdi Beykoz Üniversitesi, Medipol Üniversitesi, Türk Alman Üniversitesi var.”

BEYKOZ’UN ARTIK DEĞİŞMESİ VE DÖNÜŞMESİ LAZIM

Sefer sözlerini şöyle sürdürdü: “Beykoz’un artık değişmesi ve dönüşmesi lazım. Bu değişim başta eğitim alanları ki özellikle yurtlar bu bölgenin kalkınması anlamında çok önemli. Devamında turizm ile ilgili bizim bölgemiz gerçekten İstanbul’un en güzel yerlerinden biri. Biz yeterli turizm alt yapısını oluşturamadığımız için, bu anlamda değişik projeleri sahaya yansıtamadığımız için turizmde yeterli katkıyı sağlayamıyoruz. Bunu sağlamak gerekiyor.”BEYKOZ HALKI BİZE TEVECCÜH GÖSTERİRSE BUNLARI YAPACAĞIZ

Halktan destek beklediğini belirten Sefer şunları ifade etti: “Mülkiyetler ilgili problemlerde ‘Beykozlu Beykoz’da kalacak’ en büyük slogandı. Biz de bu sloganı tutmuştuk. Mülkiyetle birlikte bir nebze çözdük. Bundan sonrası artık planlarla birlikte tamamen bu bölge halkının kendi yerleşimini sağlayabileceği refah düzenini daha yukarı çıkarabilecek bir yapıya kazandırmak. Beykoz halkı bize teveccüh gösterirse bunları yapacağız.”

TURİZMİ GELİŞTİREBİLMEK İÇİN UYGUN ALTYAPIMIZ HENÜZ YOK

Basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Adem Sefer şunları açıkladı: “Planlar çıkmadan bölgenin kalkınması mümkün değil. Bildiğiniz üzere Karlıtepe’den teleferik projemiz vardı. Benim dönemimde büyükşehrin çalışmaları vardı. Şu an devam edip etmediğini bilmiyorum. Turizmi geliştirebilmek için uygun altyapımız henüz yok. Bunların geliştirilmesi gerekli.”TAYYİP BEY’İN EN ÇOK ÖNEM VERDİĞİ ŞEYLERDEN BİRİ KAMUOYU YOKLAMASI YAPTIRMAK

Sefer adaylık süreçlerinin işlemesiyle ilgili şu bilgileri aktardı: “Temayül bizim aday adayı belirlenmesinin sadece bir parçası. Temayülde ismin illa da bir numarada çıkmış olması, aday olması noktasında yeterli kriter değil. Bizim İstanbul’da birinci bölgeye bakan, teşkilatlardan sorumlu bir arkadaşımız var. Bu kişinin görevi halkın arasında dolaşmak, aynı zamanda ilçe başkanı ve teşkilatlarla birebir belli görüşmeler yapmak. Bunların sonucu bir rapor halinde genel merkezde toplanıyor. Bu parti kurulduğundan beri Tayyip Bey’in en çok önem verdiği şeylerden biri kamuoyu yoklaması yaptırmak. Şu anda 15 aday adayıyla yakın zamanda genel merkezin görevlendireceği bir kurulla ilde mülakat yapılacak. Bu mülakattan sonra belirlenen isimler Ankara’ya gidecek. Bu isimlerle ilgili belki sahada anket çalışması yapılacak. Sonra Tayyip Bey’in başında bulunduğu bir kurulla değerlendirme yapılacak. Bu süreçte aday adaylığı süreci içinde olmayan ama sahada etkinliği olan isimler olacak.”

BİZİM BURADA GENELDE ALDIĞIMIZ 80 BİN CİVARINDA OYUMUZ VAR

Sefer sözlerini şöyle tamamladı: “Yerel seçimle genel seçim hiçbir zaman bir olmaz. Bizim burada genelde aldığımız 80 bin civarında oyumuz var. Yerel seçimlerde bu 60 civarına düşüyor. Yerel seçimde belediye başkanının etkisi var; meclis üyelerinin etkisi var.”ADEM SEFER KİMDİR?

1967 yılında Beykoz’da doğdu.

İlk, orta ve lise öğrenimini Beykoz’da tamamlayan Adem Sefer, 1989 yılında Endüstri Mühendisliği bölümünde lisans eğitimini tamamladı. 2 yıl çeşitli firmalarda yönetici olarak çalıştıktan sonra 1991 yılından itibaren aile şirketinde yönetici olarak ticari faaliyetlerini sürdürüyor.

Siyasi hayatına 14 Ağustos 2001’de Adalet ve Kalkınma Partisi’nin kurulmasıyla birlikte Soğuksu Mahalle Yönetiminde başlayan Endüstri Mühendisi Sefer, 2004 yılında yapılan seçimlerde partisinin Meclis Üyesi Adayı oldu.

2006 Yılında yapılan İlçe Kongresiyle Yönetim Kurulu Üyeliğine seçilen Sefer, 2007 Mayıs ayına kadar İlçe Başkan Yardımcılığı görevini sürdürdü. Yine aynı yılın Mayıs ayında partisinin Genel Merkez ve İl Başkanlığının üst mercileri tarafından İlçe Başkanlığı görevine getirildi.

2008 ve 2012 yıllarında yapılan olağan kongre dönemlerinde İlçe Başkanlığına yeniden seçildi.

2015 yılında Haziran Genel Seçimlerinde 1. Bölge Milletvekili Adayı oldu. 2016 yılından itibaren İBB Yerel Hizmetler ve Yatırımlar Genel Koordinatörlüğüne getirildi. Halen görevine devam etmekte.

Sefer, Beykoz teşkilatıyla birlikte girdiği iki genel, iki yerel, iki referandum ve bir Cumhurbaşkanlığı seçimi olmak üzere yarıştığı 7 seçimde partinin ilçedeki oy oranını arttırarak çıkmayı başardı.

Adem Sefer, evli ve 3 çocuk babasıdır.

 

Yorumlar

Tema Tasarım | AnatoliaWeb