reklam
reklam reklam reklam
Ana Sayfa Siyaset, son dakika, Sür Manşet 10 Kasım 2018 2582 Görüntüleme

Kaftancıoğlu, Yerel Basın ile buluştu

CHP İstanbul İl Başkanı Dr. Canan Kaftancıoğlu İstanbul Yerel Basın Buluşması’nda yazılı, görsel ve internet yerel medya temsilcileriyle bir araya geldi.

CHP İstanbul İl Başkanı Dr. Canan Kaftancıoğlu İstanbul Yerel Basın Buluşması’nda yazılı, görsel ve internet yerel medya temsilcileriyle bir araya geldi.

Hayri İnönü başkanlığındaki CHP Şişli Belediyesi ev sahipliğinde gerçekleşen toplantı Başkan İnönü’nün yaptığı kısa selamlama konuşması ile başladı.Şişli Radisson Blu Hotel’de gerçekleşen toplantıda, gazetecilere İstanbul Kent Anayasası Taslağı konusunda bilgi aktarıldı. Tüm İstanbullulara çağrı yapan İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, “adayımızsensinistanbul.com adresinden, İstanbul Kent Anayasası taslağına tüm İstanbulluların katkı ve görüşlerini bekliyoruz.” dedi. Kaftancıoğlu yerel basının yaşadığı problemler ve çözüm önerileri üzerine fikir alış verişi yapılan toplantıda basın mensuplarının sorularını yanıtladı.KAFTANCIOĞLU: “İKTİDARIN YA DA MUHALEFETİN GAZETECİSİ OLMAZ”

Sözlerine yerel gazetecilerin önemi ve yaşadığı sorunlara değinerek başlayan CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, “Gazeteci, gazetecidir. İktidarın ya da muhalefetin gazetecisi olmaz. Ama ne yazık ki, bugün iktidar medyası oluştuğunu hepimiz görüyoruz. Hep birlikte bu duruma karşı çalışmak istiyorum.” diye konuştu.KAFTANCIOĞLU: “İHANET EDİLEN DEĞİL, KENDİSİNE AŞIK OLUNAN YAŞANASI BİR KENT YARATMAK İSTANBULLULARIN ELİNDE”

Canan Kaftancıoğlu şöyle konuştu: “İstanbul Kent Anayasası Taslağını yerel basınımızla bir araya geldiğimiz toplantıda paylaşmanın mutluluğunu yaşıyorum. İstanbul, binlerce yıldır dünyanın dört bir yanından gelerek yeni bir hayat peşinde koşan birbirinden farklı insanın kültürüyle yoğrulmuş kentlerin anasıdır. Dünyada 8 bin 500 yıldır kesintisiz insan yaşamının olduğu nadir birkaç kentten biridir. Üç imparatorluğa başkentlik yapan bu kadim kentin geçmişine sadakat ve bugünden geleceğe duyulan sorumluluk İstanbul’u ve İstanbulluyu hak ettiği geleceğe taşımanın biricik yoludur. Kente ihanet eden anlayışın İstanbul’u dolayısıyla İstanbulluyu ne hale getirdiği hepimizin malumu. İhanet edilen değil, kendisine aşık olunan yaşanası bir kent yaratmak İstanbulluların elinde. İdare etmeye değil yönetmeye talip bir anlayış yeniden kent kimliğine büründürebilir.KAFTANCIOĞLU: “İSTANBUL’A İHANET EDEN ZİHNİYET ANCAK İHANET HARİTALARINI OLUŞTURABİLİR”

Kaftancıoğlu şöyle devam etti: “İstanbul Kent Anayasasına ihtiyaç duyulduğunun bilinciyle İstanbul İl Örgütü olarak 6 aydır çalışıyoruz. İstanbul Kent Anayasası taslağını örgütümüzün tüm katmanlarında tartışarak bir metin haline getirdik. Bu Kent Anayasasıyla bu İstanbul’u hak ettiği şekilde yönetecek ve yönetenlerin buna bağlı olmalarını halkımızla birlikte denetleyeceğiz. Halkımızın kent anayasası hakkındaki görüşlerini aldıktan sonra 15 Aralık itibarıyla İstanbul Kent Anayasasına son halini vereceğiz. Hedefimiz yok edilmeye çalışılan İstanbullu kimliğini yeniden ortaklaşa hissedebilmek ve bu kentte yaşayan tüm insanları farklılıklarına rağmen İstanbullu kimliği altında buluşturabilmek. Geçen günlerde AKP’nin yani İstanbul’a ihanet edenlerin kent anayasası açıklaması komik geldi. İstanbul’a ihanet eden zihniyet ancak ihanet haritalarını oluşturabilir.”KAFTANCIOĞLU: “SAYIŞTAY RAPORLARINA GÖRE HESAPLAYABİLDİĞİMİZ 753 MİLYONU BULAN YOLSUZLUK VAR Kİ, HESAPLAYAMADIKLARIMIZI BİLEMİYORUZ”

Kaftancıoğlu sözlerine şunları ekledi: “Sayıştay raporlarına göre hesaplayabildiğimiz 753 milyonu bulan yolsuzluk var ki, hesaplayamadıklarımızı bilemiyoruz. Biz yargıya taşıdık. Bunu AKP’li belediyeler olduğu için yapmadık. Hırsızlığın veya kente karşı suç işlemenin affedilir bir yanı yoktur.”KAFTANCIOĞLU: “GÖNÜLLÜ OLARAK HUKUK HİZMETİ VERİLMESİNİ SAĞLAYACAĞIM”

Yerel basına hukuk alanında destek sağlanması adına konuşan Kaftancıoğlu, “İstanbul İl Başkanlığımızda bir hukuk birimimiz var. Sizlere yapığınız haberle ilgili dava açılması söz konusu olursa, ulaştığınızda hukuk birimiz tarafından gönüllü olarak hukuk hizmeti verilmesini sağlayacağım.” dedi.KAFTANCIOĞLU: “BASIN İLAN KURUMU DA DAHİL OLMAK ÜZERE, ÇALIŞMASI KONUSUNDA BİR KOMİSYON OLUŞTURACAĞIM”

Basının sorunlarının çözümü adına çalışmak istediğini vurgulayan Kaftancıoğlu, “İstanbul’da bulunan yerel basın dernekleriyle bir araya gelip, sonrasında sizlere bir şekilde ulaşarak sizlerden temsilci seçerek sorunlarınızın raporlanması ve bunların nasıl gündeme getirileceğini, Basın İlan Kurumu da dahil olmak üzere, çalışması konusunda bir komisyon oluşturacağım.” ifadelerini kullandı.KAFTANCIOĞLU: “EN DOĞRU PROFİL İLÇE BAŞKANIYSA İSTİFA ETMESE BİLE ADAYLAŞMASI KONUSUNDA İRADE KOYABİLİRİM”

Kaftancıoğlu şöyle devam etti: “Kenti kaybettiğimiz bir yerde, bir kez daha AKP zihniyetiyle kentte İstanbul kalmayacağını görüyorsak eğer kimin aday olacağından ziyade en doğruya ulaşmak sorunluluğundayız. Yerel seçimlere gittiğimiz şu süreçte benim bir tane bile adayım yok. Ben bu kenti saraydan alıp tekrar halka kazandırmak için çalışıyorum. 2014’te yaşadığımız aksaklıkların bu yerel seçimlerde yaşanmasına izin vermeyeceğim. Adaylarımız düzenli olarak açıklanacak. Herhangi bir ilçede ihtiyaç duyulduğunda en doğru profil ilçe başkanıysa istifa etmese bile adaylaşması konusunda irade koyabilirim.” KAFTANCIOĞLU: “MECLİS ÜYELERİ, BELEDİYE BAŞKANIN KİM OLACAĞINDAN ÇOK DAHA KIYMETLİ”

Kaftancıoğlu sözlerini şöyle tamamladı: “Meclis üyeleri, belediye başkanın kim olacağından çok daha kıymetli. Kendini değil kentin geleceğini düşünen, bunu da nasıl yapacağına dair fikri olan arkadaşlarımızın özellikle kadınların ve gençlerin de kotaları tutturma konusuna dikkat ederek, o listelerde olması için elimden geleni yapacağım. Meclis üyesi seçimlerinde ilçelerimizde eğilim yoklaması yapılabilir. Eğilimden çıkanlar olabilir ama kendisi için siyaset yapan, kente karşı suç işlemiş olan, orada bulunmasının kente ve partiye katkısı olmayan kişiyi eğilimden çıksa dahi çizeceğim.”

 

Yorumlar

Tema Tasarım | AnatoliaWeb