reklam reklam
Ana Sayfa Siyaset, son dakika, Sür Manşet 30 Ekim 2018 2758 Görüntüleme

CHP Beykoz’un Belediye Başkan Aday Adaylarını Tanıyalım

CHP Beykoz’da 31 Mart 2019 tarihinde yapılacak yerel seçimlerde aday olmak için çalışmalara başlayan belediye başkan aday adaylarını kısaca tanıyalım.

CHP Beykoz’da 31 Mart 2019 tarihinde yapılacak yerel seçimlerde aday olmak için çalışmalara başlayan belediye başkan aday adaylarını kısaca tanıyalım.

CHP Beykoz’da 31 Mart 2019 tarihinde yapılacak yerel seçimlerde Beykoz Belediye Başkanlığı için ilçe örgütüne dosyalarını teslim eden aday adayları birlik ve beraberlik mesajları verdi. Aday adayları Beykoz Belediye Başkanlığı için gösterilecek adayın yanında tek yumruk olarak çalışacaklarını ve ideallerinin imar sorununu çözmek, istihdam sağlayacak iş sahaları oluşturmak, Beykoz’u içinde her bir bireyin mutlu yaşayacağı bir kent haline getirmek olduğunu ifade ettiler. Beykoz Belediye Başkan adaylığı için yarışan aday adayları şu isimlerden oluşuyor: Gülay DEMİREL, Gökhan Taneri VURAL, Mimar Muammer TONYA, Avukat Şevket ARIKAN, Coşkun TOSUN, DOÇENT DR. Öğretim Üyesi Nafiz ÜNLÜ, OPR. DR. Muhlis Devrim ALTINTAŞ,  Mimar Can CENBEROĞLU, İbrahim GÜNDÜZ

CHP BEYKOZ BELEDİYE BAŞKAN ADAY ADAYLARININ ÖZ GEÇMİŞLERİ:GÜLAY DEMİREL

20.06. 1963 yılında Hatay’da doğdu.  Antakya Merkez Lisesi ve Ankara Keçiören Aydınlık Evler Lisesi’nde okudu.  Almanya Berlin’de, Berlin Ernst-Schering Oberschule Hemşirelik Meslek Yüksek Okulu’nu bitirdi.

1984 – 1992 Berlin /Almanya Yönetici Hemşire 1992 – 1994 Berlin Belediyesi Aile ve Gençlik Senatörlüğü Danışman/ Tercüman’lık görevlerinde bulundu.

CHP Beykoz Belediye Meclis Üyesi olarak;

2014-2015 Hukuk Komisyonu, Sağlık Komisyonu Avrupa Birliği ve Dış İlişkiler Komisyonu, 2015-2016 CHP Beykoz Belediye Meclisi Grup Başkan Vekili, 2016-2017 Eğitim gençlik ve Spor Komisyonu, Çevre ve sağlık Komisyo Engelsiz Hayat Komisyonu, Sağlık Komisyonu, 2017-2018 Hukuk Komisyonu Kültür ve Turizm Komisyonu Çevre ve Şehircilik Komisyonu Kadın Erkek Fırsat Eşitliği ve Aile Komisyonu Engelsiz hayat Komisyonu Sağlık Komisyonlarında yer aldı.

2018- Plan Bütçe Komisyonu Sağlık Komisyonu Kadın Erkek Fırsat Eşitliği ve Aile Komisyonu görevi devam ediyor.

Sosyal çalışmalar kapsamında;

“Yuvam e.V Derneği” (İktisadi işletme) Kurucu Başkanı 1989. Almanya’da yaşayan göçmen vatandaşların en önemli sorunlarında biri olan okul öncesi eğitime katkı sağlamak amacıyla Berlin’de dernek bünyesinde üç tane Anaokulu açarak entegrasyon çalışmalarına model oluşturdu. Anaokulları bugün hala eğitim vermeye devam etmektedir.

Beykoz Beykoz Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma Vakfı Mütevelli Heyeti Üyesi (Beykoz STK’ ları temsilen) 2008-2012

Beykoz Kaymakamlığı “Türkiye okuyor” kampanyası yürütme kurulu üyesi 2009 Beykoz Kaymakamlığı İlçe Çevre Eğitimi ve Uygulama Komitesi üyesi 2010 Beykoz Kaymakamlığı Kültür ve Sanat Platformu üyesi (2010 Avrupa kültür başkenti kapsamında)

Beykoz Kaymakamlığı İlçe Hayat Boyu Öğrenme, Halk Eğitimi Planlama ve İşbirliği Komisyon Üyesi 2013

Sorumluluk aldığı STK’lar Beykoz Sağlık ve Sosyal Yardımlaşma Derneği (BEYDER) Başkan yardımcısı 2002-2004

Beykoz Eğitime Destek Derneği (BEDES) Başkan 2005- devam ediyor

Beykoz Omurilik Felçliler Derneği (OFD) Yönetim kurulu üyesi 2011-2013

Gerçekleştirdiği ve devam eden projelerden örnekler:

“Benim Okulum Kampanyası” Beykoz’daki devlet okullarının fiziki şartlarını iyileştirerek eğitim kalitesini yükseltmek amaçlandı. Fen laboratuvarları ve Bilişim sınıfları açıldı. ( BEYDER)

“OKUMA PARKI” Tarihi Sultaniye Parkına Kütüphane açıldı. 10.000 kitabıyla 2009’dan bu yana Beykoz Halkına hizmet veriyor.

“Meşale Anneler” projesi Beykoz’da şartlı eğitim bursu verdiğimiz öğrencilerin annelerinden oluşan Kitap Kulüpleri. Kadını aydınlatmak ve güçlendirmek amacı ile 800 kadına ulaşıldı. 2009 yılından bu yana devam etmekte,

“Çoban Yıldızları” projesi ile okul öncesi eğitime farkındalık yaratmak, eğitim bursları vererek minik çocuklarımızı yaygın olarak sokak aralarında oluşturulan sıbyan mekteplerinden almak ve devlet okullarına kazandırmak.

“Anaokulu” BEDES olarak Okul Öncesi Eğitim Kurumlarının Milli Eğitim Bakanlığına kazandırılması için ve okul öncesi ihtiyaç sahibi çocuklara fırsat eşitliği sağlamak için 5 Ana Okulu ve 1 adet Ana Sınıfı açılmıştır.

“Çöp Şenliği ” Atık ve çöp kavramları arasındaki farkı öğretmeyi ve yeni bir atık türü olan elektronik atıkları tanıtmayı hedefleyen etkinlik, Beykoz halkı tarafından yoğun bir katılımla gerçekleşiyor. Proje Ortağımız Elektrik ve Elektronik Geri Dönüşüm Derneği İktisadi İşletmesi ( ELDAY)

Gülay Demirel evli ve 2 çocuk annesidir. İyi derecede Almanca biliyor.GÖKHAN TANERİ VURAL

1969 Ankara doğumlu olup Giresun Bulancaklıdır. 1986 Ankara Çankaya Lisesi, 1991 Boğaziçi Üniversitesi Fizik bölümünden sonra kendi şirketi ile bilgisayar, iletişim, elektrik ve network sistemleri konularında birçok sektöre projeler yaptı. Türkiye’nin birçok önde gelen kurumlarının daha verimli çalışması için gereken hizmetleri dünya çapında araştırarak ve eğitimlerini alarak uyguladı. Türkiye’nin ilk Fiber Optik kablo projelerini yaparak kendi sektöründe yenilikçi ve lider olmaya çalıştı. Şirketlerinde muhtelif zamanlarda çalışmış 600’ün üzerinde insana iş imkânı yarattı. Bu kişilerin neredeyse hepsi Beykoz’da yaşayan insanlardır.

Halen birçok kuruma yüksek gerilim elektrik altyapı hizmetleri ve yenilenebilir enerji kaynakları ile ilgili projeler yapmakta. Ayrıca uluslararası kuruluşların kredi, hibe ve ihaleleri için başvuruda bulunmak isteyen kuruluşlara proje araştırma, hazırlama, yönetim ve raporlama konularında danışmanlık hizmetleri sunmakta.

Sosyal yaşamında birçok dernek ve vakıfta aktif görev alarak topluma hizmet etmeye çalışıyor. Kent Konseyleri kuruluşunda Sayın Erdal İnönü ile birlikte ilk kent konseyi kuruluş çalışmalarını Beykoz’da gerçekleştirdi. Halen ilçemiz dahilindeki tüm resmi ve sivil kuruluşların temsilcilerinden oluşan Beykoz Kent Konseyi Başkan Yardımcılığı görevini yürütmekte.

2007 yılında Beykoz İlçe Başkanlığına aday oldu. 2010 ve 2011 yıllarında Basın Yayın ve İletişimden sorumlu daha sonrasında da Bilişimden sorumlu ilçe başkan yardımcılığı görevlerinde bulundu. 2014 ve 2015 yıllarında Örgütten Sorumlu İlçe Başkan Yardımcılığı, 2014 yılında İstanbul İl Bilişim Komisyonu Başkanlığı ve Genel Merkez Seçim Koordinasyon Komisyonu çalışmalarına katıldı. İki yerel, iki referandum ve Üç genel seçimleri seçim koordinasyonunda aktif görev aldı.

2011 yılında Anadolu Üniversitesi Açık Öğretim Fakültesi Yerel Yönetimler Bölümünü bitirdi, 2013 yılında aynı okulda İktisat Fakültesi – Kamu Yönetimi Bölümünden, 2017 yılında İktisat Fakültesi Uluslararası İlişkiler Bölümünden mezun oldu.

2002 – 2018 FB – Fenerbahçe Spor Kulübü Kongre Üyesi – 2002 – 2018 ADD – Atatürkçü Düşünce Derneği Beykoz Şubesi üyeliği – 2002 – 2018 TBD – Türkiye Bilişim Derneği İstanbul Şubesi Üyesi – KOBİLİŞİM Komitesi Üyesi 2002 – 2012 Beykoz Vakfı Genel Sekreterliği 2005 – 2007 Beykoz Spor Kulübü Yönetim Kurulu Üyeliği 2007 – 2013 Beykozlu Giresunlular Derneği Yüksek İstişare Konseyi Başkan Yardımcısı 2010 – 2012 Beykoz Kent Konseyi Üyesi – Kentlilik Bilinci ve Kültür Komisyonu Başkanlığı 2010 – 2013 TOSYÖV – Türkiye Küçük ve Orta Ölçekli Sanayiciler Yöneticileri Vakfı İstanbul Destekleme Derneği Yönetim Kurulu Üyeliği 2012 – 2013 Afyon Giresunlular Şehitliği Komitesi Başkan Yardımcısı 2012 – 2018 Beykozlu Giresunlular Derneği Genel Sekreterliği 2013 – 2018 2B ve Kentsel Dönüşüm Mağdurları Derneği Yönetim Kurulu Başkanlığı 2014 – 2015 MSD – Memleket Sevdalıları Derneği Genel Başkan Yardımcılığı 2014 – 2018 Beykoz Kent Konseyi Yürütme Kurulu Üyeliği 2015 – 2018 BUFED – Bulancak Federasyonu Genel Sekreterliği 2017 – 2018 MSD – Memleket Sevdalıları Derneği Genel Başkanlığı

Evli ve iki çocuk babası,  iyi derecede İngilizce biliyor.MİMAR MUAMMER TONYA

Trabzonlu memur bir ailenin çocuğu olarak 1955 yılında Düzce’de doğdu ve yaklaşık 20 yıldır Beykoz Göztepe mahallesinde ikamet ediyor.

1962 yılında Düzce’de ilkokula başlayıp, ardından ortaokul ve liseyi bitirerek mezun oldu. Yıldız Teknik Üniversitesi Mimarlık Fakültesinde okudu. İyi seviyede İngilizce biliyor.

1983 yılında İstanbul Büyükşehir Belediyesi İmar Müdürlüğünde göreve başladı. Burada sırasıyla Beşiktaş Şube Müdürlüğünde teknik personel, İstanbul Büyükşehir Belediyesi İmar Müdürlüğü teknik personel, zamanın Büyükşehir Belediye Başkanı Bedrettin Dalan’ın Başkan Danışmanlığı, İmar Şefliği ve İmar Koordinatörlüğü görevlerini yürüttü.

Bu dönemde Tuzla Dericiler Organize sanayi sitesi,  Perpa Ticaret Merkezi, Esenler Otogarı gibi önemli projelere katkı sağlayarak, Cemal Reşit Rey Konser salonu, Aksaray-Ferhatpaşa metrosunu Başkan adına yönetti. 2008 yılında Emekli olduktan sonra, Beykoz ilçesi Cumhuriyet Halk Partisine üye oldu.

2013 yılında Beykoz’da Yapı Denetim firması kurarak birçok hizmetlerde bulundu. Aynı dönemde Cumhuriyet Halk Partisi Beykoz grubunun imar planları konusunda çalışmalarına destek oldu ve danışmanlık yaptı.

Yapı denetim firmasını devredip, tekrar memuriyete dönerek Şişli Belediye Başkan Danışmanlığı görevine başladı. CHP Beykoz’dan Belediye Başkan Aday Adayı olmak için Şişli Belediye Başkan Danışmanlığı görevinden istifa etti. Mimar Muammer Tonya evli ve 2 kız 1 erkek çocuk babası.AVUKAT ŞEVKET ARIKAN

İstanbul Barosu üyesi olan Av. Şevket Arıkan 01.03.1950 Ordu İli Mesudiye İlçesinde doğdu. 1969 yılında Ordu sağlık Kolejinden,  1981 yılında İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesinden mezun oldu. 1982-1989 yılları arasında serbest avukatlık yaptı. 1989-1994 yılları arasında SHP’den 2. Dönem Beykoz Belediye Başkanlığı yaptı. 2 dönem CHP Beykoz İlçe Başkanlığı yaptı. Arıkan,  Evli ve 2 kız çocuk babası.COŞKUN TOSUN

1959 Rize doğumlu. Kırk yıldır Beykoz da yaşıyor. Çiğdem mahallesinde ikamet ediyor. İki yıllık meslek yüksekokulu sevk ve idare bölümü mezunu,  dört yıllık iktisat bölümü mezunu.  ODTÜ Sistem Bilimleri Araştırma Enstitüsü sertifikası ve belediyecilik konusunda çeşitli sertifikalar sahibi.

8 yıl Çubuklu Petrol Ofisi Depo Müdürlüğünde merkez malzeme şefi ve ticaret amiri görevlerini yürüttü. 25 yıl çalıştığı Beykoz Belediyesinde Özel Kalem Müdürü, Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürü, Bilgi İşlem Müdürü, Kültür ve Sosyal işlerden sorumlu Başkan Danışmalığı görevlerini yürüttü.

2 dönem Rize/Kalkandere Vakfı yönetim kurulu üyeliği, 10 yıl Beykozlu Doğu Karadenizliler Kültür ve Yardımlaşma Derneği başkanlığı.

5 dönem Denetleme Kurulu başkanlığı (devam ediyor),

2 dönem Beykoz Polis Hizmetlerini Destekleme Derneği yönetim kurulu üyeliği,

1 dönem Beykoz Orta Öğretim Okulları Yaptırma ve Yaşatma Derneği Yönetim Kurulu üyeliği,

2 dönem Beykozlu Dostlar Derneği Denetleme Kurulu üyeliği,

2 dönem Beykozlu Rizeliler Derneği Danışma Kurulu üyeliği (devam ediyor),

2 dönem Beykoz Spor Kulübü Genel Kaptanlığı ve As Başkanlığı,

14 yıl Çubuklu Spor Kulübü Başkanlığı (devam ediyor),

1 dönem Beykoz Amatör Spor Kulüpleri Birliği Yönetim Kurulu üyeliği ve Başkan Vekilliği,

3 dönem İstanbul Amatör Spor Kulüpleri Federasyonunun Denetleme Kurul Başkanlığı (devam ediyor)

Tümbelsen (Tüm belediye memurları sendikası) üyeliği,

Beykoz Vakfı kurucu üyeliği,

1 dönem Beykoz Su Sporları ve Yelken Kulübü Yönetim Kurulu üyeliği (devam ediyor) görevlerini yürüttü.

SODEP’in kuruluşuna aktif destek verdi,

SHP’de Propaganda ve Organizasyon komisyonlarında görev yaptı.

İlçe danışma kurulunda yer alarak, yerel yönetim konularında çalışma yürüttü.

CHP’de yerel yönetim komisyonunda yer alarak Beykoz’un sorunları ve çözüm önerileri konularında raporlar hazırladı.

2004 Belediye seçimlerinde Beykoz Belediye Başkanlığı için aday adayı oldu.

2009 yılında Belediye seçimlerinde İlçe Yönetim Kurulunun Belediye Başkanlığı adaylığı teklifini yeterli hazırlık çalışması olmadığı gerekçesi ile kabul etmedi.

1997 yılında Beykoz’un en başarılı Bürokratı seçildi.

2003 yılında Başkanı olduğu Beykozlu Doğu Karadenizliler Kültür ve Yardım-Dayanışma Derneği en başarılı Sivil Toplum Kuruluşu seçildi.

2012 yılında Başkanı olduğu Çubuklu Spor Kulübü en başarılı Spor Kulübü seçildi.

Coşkun Tosun evli ve iki çocuk babasıdır.DOÇENT DR. ÖĞRETİM ÜYESİ NAFİZ ÜNLÜ

1959 yılında Kars’ta dünyaya geldi. İlk, orta ve liseyi Beykoz’da okudu.  Yıldız Teknik Üniversitesi Elektrik Elektronik bölümünden mezun oldu. Yayınlanmış 2 kitabı bulunmakta.

Dr. Ünlü Bankacılıkta bilişim uygulamaları, Bilişim teknolojileri, Bilişim güvenliği konularında değişik sektör ve Üniversitelerde çalışmış bir eğitimci ve danışmandır. Bilgi sistemlerinde proje yönetimi, sistem analizinin uygulaması, geliştirilmesi konusunda değişik bankalarda, araştırma geliştirme kuruluşlarında ve yazılım şirketlerinde yöneticilik ve danışmanlık yapmıştır.

İngiltere ve Türkiye ‘de IT Güvenlik, Acil Durum Kurtarım Planlaması, Proje yönetimi, Sistem analizi ve BT Audit konularında deneyim sahibi olmuştur. Bilgi sistemleri yönetimi ve yazılımı konusunda TUBİTAK ve Özel bankalarda yurt içinde ve yurtdışında çalışmış ayrıca İstanbul Üniversitesi, Kadir Has Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği, Marmara Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Bilgisayar mühendisliğinde ve İstanbul Ticaret Üniversitesinde öğretim üyeliği yapmıştır. Beykoz Lojistik Meslek Yüksekokulunda Bilgisayar teknolojileri bölüm başkanlığı yapmış, şu an bir devlet üniversitesinde dersler vermekte ve aynı zamanda Bilişim Güvenliği derneği başkanlığını yürütmektedir.

3 Dönem CHP İstanbul İl Başkan Yardımcılığı yapan Ünlü, evli ve iki çocuk babasıdır. İyi derecede İngilizce ve orta seviyede Fransızca bilmektedir.OPR. DR. MUHLİS DEVRİM ALTINTAŞ

1968 yılında İzmir’de doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini İzmir’de tamamladı.1994 yılında Samsun 19 Mayıs Üniversitesi Tıp Fakültesinden mezun oldu. Sinop Gerze’de 2 yıl zorunlu hizmetini yaptı. 1997 yılında Tunceli’de yedek subay olarak 16 ay vatani görevini yerine getirdi. 19 Mayıs Üniversitesi Tıp Fakültesi Kadın Hastalıkları ve Doğum Anabilim Dalında uzmanlık eğitimini başarı ile tamamlayıp Kadın Hastalıkları ve Doğum uzmanı oldu. Beykoz Paşabahçe Devlet Hastanesi’ne uzman hekim olarak atandı. 18 yıl tıp doktoru olarak devlet hizmetinde çalıştıktan sonra 2011 yılında memuriyetten ayrıldı ve Beykoz CHP’ye üye oldu. Halen serbest uzman hekim olarak Beykoz’a hizmet vermekte. Bölgemizdeki birçok sivil toplum kuruluşunda, derneklerde, spor kulüplerinde ve sosyal sorumluluk projelerinde aktif olarak görev almakta. İyi derecede İngilizce biliyor. Evli ve bir kız babası. CHP ilçe, il ve kurultay delegesi olarak çalışmalarını sürdürmekte.CAN CENBEROĞLU

1979’da İstanbul Beykoz’da doğdu.

İlköğretimini Paşabahçe İlkokulu, ortaokul ve liseyi Üsküdar Özel Doğan Lisesi ve Üniversiteyi Kadıköy Marmara Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi İç Mimarlık Bölümü’nü bitirerek tamamladı.

2001 de Üniversite stajı ile başlayan iş hayatına profesyonel olarak 2002 de başladı; 2006 senesine kadar İstanbul’un önde gelen birkaç firması ile çalışarak devam etti. Daha sonra 1 sene süre ile Amerika’ya giderek New York-New Jersey Kentinde Dil ve Meslek Eğitimini tamamladı. Türkiye’ye geri geldikten sonra yine farklı kültürleri görmek ve tanımak adına Avrupa’nın birçok yerine seyahatlerde bulundu.

2008 senesinde yine İstanbul’un en önde gelen mimarlık firmalarının birinde Proje – Şantiye Koordinatörlüğü görevini üstlendi ve 3 yıl boyunca bu firmada çalıştı.

2011 Senesinde Beykoz-Kavacık’ta kendi mimarlık firmasını kuran S. Can Cenberoğlu, mimarlık faaliyetlerini devam ettirmekte, yurtiçi ve yurt dışı projelerini yürütmektedir.

18 yaşından beri CHP Beykoz İlçesi üyesi olan Can Cenberoğlu, yaklaşık 10 yıldır parti içinde aktif siyaset ile uğraşmaktadır. Bir önceki dönem mahalle başkanlığı yapmış olup, halen CHP Çubuklu mahalle delegesidir. Bu zaman zarfı içerisinde parti kademelerinde görevlerde bulunmuş ve seçim çalışmalarının hepsinde aktif görev üstlenmiştir.İBRAHİM GÜNDÜZ

1960 Elazığ doğdu.  İlk ve orta öğrenimini Elazığ’da Lise ve Yüksekokulu İstanbul’da okudu. 1999’dan beri Beykoz Acarkent’te ikamet ediyor.

İlk ticari hayatına İstanbul Avcılar’da gıda işletmeciliği ile başladı.  Daha sonra ticari hayatına reklamcılık ve turizm sektöründe şirket kurarak devam etti. 25 yıldır iki turizm şirketi yönetim kurulu başkanlığını yapmakta.

Cem (Cumhuriyetçi Eğitim Vakfı) Vakfı Genel Başkan Yardımcılığı görevi devam etmektedir. Ayrıca İATA, UFTA ve TURSAB Ticaret Odası üyelikleri bulunmakta. Yıllarca CHP Avcılar, Güngören, Bakırköy ve son 19 yıldır Beykoz Acarlar Mahallesi üyesi.  Bu dönem CHP Bakırköy Belediyesi Meclis üyeliği ve Bakırköy Belediyesi Başkan Yardımcılığı görevleri devam ediyor. İyi derecede İngilizce ve Arapça biliyor. İbrahim Gündüz evli ve 2 erkek çocuk babası.

 

Yorumlar

Tema Tasarım | AnatoliaWeb