reklam
reklam reklam reklam
Ana Sayfa Siyaset, son dakika, Sür Manşet 13 Ekim 2018 1892 Görüntüleme

Belediye Başkan Aday Adaylığını açıklayan Demirel: ‘Adayım Çünkü, İdealim Beykoz’

Belediye Başkan Aday Adaylığını açıklayan Beykoz Belediyesi CHP Meclis Üyesi Gülay Demirel: “İstanbul’un ve Türkiye’nin örnek ilçesi olup insanımızın kazanacağı bir kent yaratmak için halkımızdan yetki ve destek talep ediyoruz. Çünkü idealim Beykoz” dedi.

Belediye Başkan Aday Adaylığını açıklayan Beykoz Belediyesi CHP Meclis Üyesi Gülay Demirel: “İstanbul’un ve Türkiye’nin örnek ilçesi olup insanımızın kazanacağı bir kent yaratmak için halkımızdan yetki ve destek talep ediyoruz. Çünkü idealim Beykoz” dedi.Beykoz Belediyesi CHP Meclis Üyesi Gülay Demirel Beykoz Belediyesi Başkan Aday adaylığını İlçe Binasında gerçekleştirdiği yoğun katılımın olduğu toplantıyla açıkladı. Demirel ailesinin yanı sıra gencinden yaşlısına Beykoz’un tüm kesimlerinden destek aldı.Partililerin de tam destek verdiği toplantıya Devlet Eski Bakanı Önay Alpago, İlçe Başkanı Aydın Düzgün,  Belediye Başkan Aday Adayı Devrim Altuntaş,  eski ilçe başkanlarından Mahir Taştan ve Metin Çanak,  Meşale Anneler, dernek başkanları, öğrenciler, sivil toplum kuruluşları başkanları ve muhtarlar ve dostları katıldı.Düzgün: ‘Artık insanlarımız geçinemez hale geldi’

Demirel’in açıklamasından önce misafirleri selamlayan İlçe Başkanı Aydın Düzgün şunları söyledi: “Maalesef güzel ülkemiz ve güzel Beykoz’umuz mutsuz ve huzursuz. Mevcut iktidar ülkemizi çok yordu. Ülkemizin muz cumhuriyeti olmadığını söyleyenler Papa’yı Amerika’ya gönderdiler. Asıl yangın ekonomi. Artık insanlarımız geçinemez hale geldi.  Mevcut iktidar yerelden geldi, yerelden gidecek. İstanbul’u alacağız. İstanbul’u almak için Beykoz’u alacağız. AKP’ye oy veren seçmenimiz yoruldu. Yerelde ittifakımızı bu kardeşlerimizle yapacağız. AKP önümüzdeki seçimlerde darmadağın olacak.”

Demirel: ‘Büyüğüm Hızır Yılmaz’ı rahmetle anıyorum’

Sözlerine Hızır Yılmaz’ı anarak başlayan Gülay Demirel “Sözlerime bir vefa borcu olarak gördüğüm, gerek benim siyasi hayatıma verdiği katkı, gerekse Cumhuriyet Halk Partisinin her kademesinde verdiği mücadele ve emekle aramızdan zamansız ayrılan büyüğüm Hızır Yılmaz’ı rahmetle anarak başlamak istiyorum. Aramızda bulunan değerli ailesine sabırlar diliyorum. Nur’lar içinde yatsın.” dedi.Zaman zaman konuşması tezahüratlarla kesilen Gülay Demirel konuşmasına şöyle devam etti.

Ailemden aldığım değerler eğitimi ve cumhuriyet kültürünün mayası ile mücadele benim için en önemli olgulardan biri olmuştur.  Lise yıllarından başlayan toplumun dezavantajlı grupları için verdiğim mücadeleye 22 yıl önce geldiğim ve büyük bir sevgi ve aidiyetle bağlı olduğum Beykoz’umuzda da devam ediyorum. Uzun yıllar Almanya’da emek verdiğim sivil toplum kuruluşlarındaki çalışmalarla edindiğim tecrübelerimi Beykoz’da toplumsal faydaya çevirme fırsatı yakaladım.Yönetiminde bulunduğum her dernek beni toplumun farklı sorunları ile yüzleştirdi. Bir taraftan küçük dokunuşlarla deniz yıldızı misali yüzlerce öğrencimize eğitim desteği verirken, diğer taraftan engelsiz yaşam mücadelesi içinde olan omurilik felçliler derneğinde imkansızı aşma çabalarına katkı sunmaya çalıştık. Ancak kısıtlı kaynaklarla ve gönüllülerle gerçekleştirdiğimiz projelerimiz her ne kadar bizi motive etse de, bu projeleri daha geniş kitlelere yayma sevdamız bizi siyasetle birleştirdi.Elbette bu çatı 95 yıllık dev çınar, ATA’mızın bize en büyük armağanı Cumhuriyet Halk Partisidir. 2014 yılında meclis üyesi olarak aldığımız sorumluluk, bize Beykoz’un yıllardır kısır döngü içinde kalan sorunlarının çözülebilir ve Beykoz’un daha yaşanası bir kent olması için yönetim anlayışının derhal değişmesi gerektiğini göstermiştir. İşte tam da bu nedenle 31 Mart 2019’da yapılacak yerel seçimlerde Beykoz Belediye Başkan’ı Aday Adaylığımı açıklamaktan gurur duyuyorum.Adayım, çünkü:

Ben ve çalışma arkadaşlarım, Beykoz halkının yaşam kalitesini yükseltecek yaratıcı ve yenilikçi projeler üreterek Beykoz’a değişim ve gelişimi destekleyen, doğayı koruyan bir yönetim anlayışı getirmek istiyoruz.

Hizmeti halkına veren, hedef odaklı, şeffaf belediyecilik yapılması gerektiğini biliyoruz. Üreten, kazandıran, Türkiye’nin ‘Marka Kent’ini yaratmayı amaçlıyoruz.Adayım çünkü:

Beykoz ve Beykozluları çok iyi tanıyor ve yıllardır burada bilfiil çalışıyorum. Gelişim, refah ve mutluluk harici hiçbir karşılık beklemeden çabalıyoruz. Beykoz’umuzun daha iyi olanaklara sahip olabileceğini görüyor, bu potansiyeli değerlendirmek istiyoruz.Adayım çünkü:

Yaygın bir coğrafyada kurulu olan kentimizin kangrene dönmüş imar, mülkiyet ve ulaşım sorunlarını biliyoruz. Bu sorunların çözümünün Beykoz’daki tüm iradelerin birleşmesi ve uzlaşmasıyla olacağına inanıyoruz.Adayım çünkü:

Beykoz genç nüfusu ve girişimci ruhuyla kendi kendini yönetebilecek bir kenttir. Üreten, geliştiren ve kazandığını paylaşan bir Beykoz’un önünü açmak istiyoruz.

Kentin çok değerli ve kaybolmakta olan tarihsel ve kültürel kimliğini Beykozlular ile birlikte onarmayı ve geliştirmeyi hedefliyoruz.Adayım çünkü:

Esnafımızın, balıkçılarımızın ve balıkçılığın sorunlarının farkındayız. Sosyal Belediyecilik kapsamında sunacağımız destek ve çağdaş projeler ile esnafımızı kalkındıracağız.

Gerekli projeleri hayata geçirmek için ihtiyaç duyulan bilgi, donanım ve en önemli motivasyona sahibiz.

Yeni istihdam alanları yaratmak için Beykoz’umuzun özel dokusunu koruyarak, yatırımcılara cazibe merkezi haline getirecek projelerimizi hazırladık.Adayım çünkü:

Çalışan annelerimizin çocukları için sağlıklı ortamlar sunan çocuk yuvaları ve kreşlere ihtiyaç olduğunun bilincindeyiz.

Gençlerimizin içinde bulunduğu sorunları biliyoruz.

Engelsiz bir kent için atılması gereken tüm adımları mağduriyeti yaşayan Beykozlumuzla birlikte çözmeyi istiyoruz.

Tüm bu sorunların çözümü için bölgemizde eğitim, sağlık, spor ve gençlik merkezlerini açmak öncelikli çalışmalarımız olacaktır.Adayım çünkü:

Planlı şehirciliğin örneği, “güzel kent” hayalimiz var.Adayım çünkü:

Halk ile sosyal dayanışma içerisinde, eşitlikçi ilkemizle Beykoz’a dostluk, kardeşlik ve refah getireceğimize inancımız tam.Adayım çünkü:

Bugüne kadar sahip olduğumuz tüm tecrübeyi daha yetkin projelerle halkımıza hizmet olarak sunmayı amaçlıyoruz.

İşte bu sebeplerle, inandığımız projelerimizi hayata geçirebilmek, İstanbul’un ve Türkiye’nin örnek ilçesi olup insanımızın kazanacağı bir kent yaratmak için halkımızdan yetki ve destek talep ediyoruz. Çünkü idealim Beykoz.

 

 

 

 

Yorumlar

Tema Tasarım | AnatoliaWeb