reklam
Ana Sayfa son dakika, Spor, Sür Manşet 12 Ekim 2018 1822 Görüntüleme

Çocuklarımız için Küçüksu Çayırı’nı istiyoruz

Anadoluhisarı İdman Yurdu Spor Kulübü 2012 yılında, Marmara Üniversitesi Spor Akademisi ile olan problemler sonucu yıkılan tesislerini geri istiyor.

Anadoluhisarı İdman Yurdu Spor Kulübü 2012 yılında, Marmara Üniversitesi Spor Akademisi ile olan problemler sonucu yıkılan tesislerini geri istiyor.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatıyla, yeniden düzenlenen Küçüksu Çayırı’nda spor tesisleri ve sahalarında yapılması gerektiğine vurgu yapan Anadoluhisarı İdman Yurdu Spor Kulübü yetkilileri basın açıklaması yayınladı.

Basın açıklamasında “Anadoluhisarı İdman Yurdu olarak, Beykoz Belediyesi, İBB ve Spor Bakanlığına, çayır ile ilgili taleplerimizi ve projelerimizi içeren dilekçe ve projelerimizi sunduk maalesef 5 aydır bir sonuç alamadık.” İfadelerine yer verildi.

BASIN AÇIKLAMASI

Türkiye Cumhuriyeti Anayasası MADDE 59 Sporun Geliştirilmesi ve tahkim

Devlet, her yaştaki Türk vatandaşlarının beden ve ruh sağlığını geliştirecek tedbirleri alır, sporun kitlelere yayılmasını teşvik eder.

Devlet başarılı sporcuyu korur.

Spor Bakanlığını, İBB’yi ve Beykoz Belediyesini, Anayasanın 59. maddesini uygulamasını hayata geçirmesini ve halkımıza hizmet etmesini bekliyoruz!!!

Anadoluhisarı İdman Yurdu Spor Kulübü’nün tesisleri 2012 yılında, Marmara Üniversitesi Spor akademisi ile olan problemler sonucu haksız ve hukuksuz bir şekilde yıkıldı. Dolayısıyla, kulübün tesisleri, sahaları ve gelir getirecek hiçbir şeyi kalmadı…

Yeni yönetim olarak geçmişte yapılan yanlışlardan gereken dersleri çıkardık. Çocuklarımızın spor yapabilmesi, beden ve ruh sağlığı bizim ilk önceliğimiz. Ve geleceğimiz olan çocuklarımızın spor tesisleri ve sahalara ihtiyacı var…

Küçüksu Çayırı bizim yuvamız, Kulübümüz 1913 yılında çayırda kuruldu… Bu yaz, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatıyla, atıl durumda olan çayır düzenlendi. Ve gayet iyi de oldu. Bu çalışma, Anadoluhisarlılar tarafından memnuniyetle karşılandı… Fakat biz isterdik ki, çayırda hakkımız ve ihtiyacımız olan, spor tesisleri ve sahalar da yapılsın. Maalesef arazi çok uygun olmasına rağmen bu gerçekleşmedi, bu da bizleri hem üzdü hem de hayal kırıklığı yarattı…

Anadoluhisarı İdman Yurdu olarak, Beykoz Belediyesi, İBB ve Spor Bakanlığına, çayır ile ilgili taleplerimizi ve projelerimizi içeren dilekçe ve projelerimizi sunduk… Defalarca, Beykoz ve İBB’yi ziyaret ettik. Beykoz Belediyesi biz dosyayı İBB’ye yolladık, İBB dosyayı inceliyoruz, Spor Bakanı, Osman Aşkın Bak konuyu biliyorum, amatör takımların durumunu Cumhurbaşkanımız ile paylaşıyorum dedi, 1 hafta sonra görevden alındı…

Yaklaşık 5 aydır bir gelişme olmadı maalesef. Oysa başkanlık sisteminde, Bürokratik engellerin aşılacağı ve hizmetlerin hızlanacağı sözü verilmişti… Maalesef gerçekler böyle değil.

Anadoluhisarı’nda Spor Akademisinin sahasını ve tesislerini kullanmak için 5 ay önce Belediye Başkanı, Yücel Çelikbilek’i ziyaret ettik.

Akademi ile protokolün imzalı olduğunu sezon başlayınca protokolü yenileyeceğini bir sıkıntı olmadığını belirtti. Salim Öztürk size yardımcı olacak dedi…  Biz ve Marmara Üniversitesi Spor Akademisi 5 aydır dilekçe bekliyoruz. Düşünebiliyor musunuz 150 günde bir dilekçe gelmedi, gelemedi…

Ve lig başladı ve çocuklarımız sağlıksız koşullarda halı sahada İdman yapıyor!!!

5 ay boyunca 4 kez ziyaret ettik kendilerini, ve tutulmayan sözler, yapılmayan icraatlar!!!

En son 1 hafta önce sayın Başkanı tekrar ziyaret ettik. Ve paramızın olmadığını, tesisimizin olmadığını bir kez daha anlattık.

Toplantıda, Salim Öztürk’ü aradı, bugün Anadoluhisarı kulübünün saha problemin çözün dedi…

Maalesef 1 hafta oldu, dilekçe gelmedi ve biz sahayı kullanamıyoruz.

Bu sonuçtan şu çıkıyor, Ya belediye başkanı, yardımcısına söz geçiremiyor veya bize sahayı vermek istemiyorlar!!!

İşte bu nedenlerden dolayı, biz hakkımız olan Küçüksu Çayırını istiyoruz!!!

 

Yorumlar

Tema Tasarım | AnatoliaWeb