reklam reklam reklam
Ana Sayfa Kültür - Sanat, son dakika, Sür Manşet 12 Ekim 2018 2135 Görüntüleme

Beykoz Nezihe Muhiddin Sahnesi ile taçlanıyor

Türk Kadınlar Birliği (TKB) Beykoz Şubesi temsilcileri, Nezihe Muhiddin Sahnesi’nin faaliyette olduğunu Beykozlulara duyurmak için yerel basın mensuplarıyla Rüzgarlıbahçe Saklıbahçe’de biraraya geldi.

Türk Kadınlar Birliği (TKB) Beykoz Şubesi temsilcileri, Nezihe Muhiddin Sahnesi’nin faaliyette olduğunu Beykozlulara duyurmak için yerel basın mensuplarıyla Rüzgarlıbahçe Saklıbahçe’de biraraya geldi.Düzenlenen kahvaltılı toplantıda TKB Beykoz Şube Kurucusu ve Başkanı Sevtap Çapan Beykoz’da kurulan Nezihe Muhiddin Sahnesi hakkında bilgi verdi.1924’ten bu yana varlık gösteren neredeyse 80 ilde şubesi bulunan Türk Kadınlar Birliği Derneği’nin Beykoz Şubesi bir ilke imza attı.

Şube içinde yer alan çok amaçlı salonunu tiyatro, mini konser, kısa film gösterimi gibi çeşitli sanatsal etkinliklerin ve eğitici programların gerçekleştirilebileceği bir cep salonuna dönüştürdü.TKB Beykoz Şubesi kadın, çocuk ve gençlerin sosyal, siyasal, ekonomik, kültürel gelişimine katkı sağlamak amacıyla sanatsal faaliyetlerle dikkat çekmek için 2018 -2019 sezonu etkinlik programını hazırladı. 55 (elli beş) kişilik seyirci kapasitesi sahip Nezihe Muhiddin Sahnesi’nin aylık takviminde ünlü, ödüllü oyun, oyuncu ve tiyatro ekipleri yer alacak Ekim ayı takviminde her hafta cuma günü itibarıyla hafta sonunu kapsayan etkinliklere yer verilecek.Bir Beykoz çocuğu olduğunu belirten ve kadın, erkek, çocuk, genç ayrımı yapmaksızın Beykoz’un insanına sanatla ulaşabileceğine inandığını dile getiren TKB Beykoz Şube Kurucusu ve Başkanı Sevtap Çapan şunları ifade etti: “Bir Beykoz çocuğu olarak ilçeme, ilçemin kadın, erkek, çocuk, genç tüm insanlarına sanatla ulaşabileceğimize inanıyorum. Tüm tecrübe, bilgi ve birikimimi kullanarak şubemizin gelir düzeyini yükseltmek için çalışmaktayım. Bu fikirle yola çıktık. Çünkü bizlerden burs talep eden gençleri geri çevirmek, başka bir şubeye yönlendirmek benim ve tüm Yönetim Kurulu Üyelerimizin canını acıtıyor. Ne mutlu ki, kurucumuz Nezihe Muhiddin ile ilgili son zamanlarda pek çok iyi gelişme var. Adına kitaplar yazılıyor, dergiler sayfalarında yer veriyor, bu sene Muhiddin’in konu edildiği bir belgesel çekiliyor. Biz de Türk Kadınlar Birliği Beykoz Şubesi olarak onun hatırasını yaşatmak, kadınlara sağladığı katkıları daha geniş kitlelere duyurmak amacıyla, salonumuzu Nezihe Muhiddin adıyla, Beykoz’umuzu yeni bir sahne ile taçlandırıyoruz.”

Yorumlar

Tema Tasarım | AnatoliaWeb