reklam
Ana Sayfa Siyaset, Sür Manşet 20 Eylül 2018 1402 Görüntüleme

Geleneksel Aşure Günü gerçekleşti

AK Parti Beykoz Kadın Kolları’nın her yıl geleneksel olarak düzenlediği Aşure Günü gerçekleşti.

AK Parti Beykoz Kadın Kolları’nın her yıl geleneksel olarak düzenlediği Aşure Günü gerçekleşti.

AK Parti Beykoz Kadın Kolları’nın Muharrem Ayı dolayısıyla her yıl geleneksel olarak düzenlediği Aşure Günü gerçekleşti.

AK Parti Beykoz Kadın Kolları Başkanı Gaye Zayıf’ın önderliğinde Gümüşsuyu Pasha Garden’de gerçekleşen Aşure Günü’ne AK Parti Beykoz İlçe Başkanı M. Hanefi Dilmaç ve eşi Filiz Dilmaç,  Beykoz Belediye Başkanı Yücel Çelikbilek’in eşi Ayşe Çelikbilek, Belediye Başkan Yardımcısı Manolya Demirören Tekin, Beykoz Belediye Başkan Yardımcısı Salim Öztürk, Meclis Üyesi ve Yazar Muharrem Kaşıtoğlu, İlçe Kadın Kolları Başkanı Gaye Zayıf,  İlçe Gençlik Kolları Başkanı Furkan Çeliker, Kadın Kolları Yönetim Kurulu Üyeleri,  mahalle teşkilatları, Meclis Üyesi Yılmaz Özdemir ve Bayram Çevik, Medipol Üniversitesi Öğretim Görevlisi Selda Selimoğlu, Kurum Müdürleri, STK’lar ve partililer katıldı.

AK Parti Beykoz Kadın Kolları Başkanı Gaye Zayıf şöyle konuştu: “Beykoz AK Parti Kadın Kolları olarak toplumumuzun en önemli geleneklerinden biri olan aşure etkinliğimizi burada gerçekleştiriyoruz. Özellikle hanımların ilgi gösterdiği bu program bizleri ziyadesiyle memnun etti. Muharrem Ayı tarihte birçok acı tatlı olayın yaşandığı çok kıymetli bir ay. Pek çok peygamberimizin mucizelerine tanık olduğu tarih bu aya denk geliyor. Hz. Hüseyin’in katledilmesi bu aya denk geliyor. Aşure bizim en önemli geleneklerimizden bir tanesi. Bir arada olmayı, aynı kap içinde çeşitli değerlerin bir araya gelip güzellik oluşturması açısından aşure son derece derinlikli mesaj veren bir yiyecek. Toplumumuzda uzun yıllardır kardeşliğin sembolü olarak aşure günü yaşatılmaya devam ediyor. Biz de bu bilinçle Beykoz Kadın Kolları olarak, geleneksel hale getirdiğimiz bu etkinliğimizi bugün burada gerçekleştirdik. Kendi ellerimizle pişirdiğimiz, her bir zerresine kadar emek harcadığımız bu aşureyi Beykozlu dostlarımızla paylaşmak ayrı bir güzel. Günün gereğini yerine getirdiğimizi düşünüyorum. Muharrem Ayı tüm toplumumuza hayırlı olsun.”

Yorumlar

Tema Tasarım | AnatoliaWeb